Faimosul sos Glenn de la KFC nu mai are nevoie de introduceri. Acest sos aromat și picant este adorat de adulți și copii din întreaga lume. Poate fi folosit cu aproape orice fel de mâncare, de la chiftele de pui, pizza și cartofi copți, la sandvișuri, nuggets și alte aperitive. Și, desigur, poate fi folosit de oricine pofteste pentru a condimenta preparatele din propria bucătărie. 

Datorită acestei porții generoase de lăudărie, își câștigă dreptul la atenția specială, așa că în acest articol sunt dezvăluite secretele de fabricație și reteta savuroasa, pentru a permite tuturor să savureze savoarea sosului Glenn.

Istoria Sosului Glenn

Istoria sosului KFC, adica sosul Glenn, se întinde până la debutul anilor ‘80. Atunci, KFC a deschis prima sa unitate de producție de sosuri în Louisville, Kentucky. Acolo, producătorii au învățat cum se prepară sosul Glenn cu atâta succes.

A fost nevoie de mai mulți ani ca să se găsească ingredientele potrivite și proporția exactă pentru a satisface gusturile clienților. După ani de testare și experimentare, producerea sosului a fost perfectată și a devenit unul dintre produsele favorite ale KFC. Sosul Glenn este gustos, ușor de preparat și sigur că va avea un loc în sufletele clienților o dată ce gusturile, aroma și textura acestuia sunt dezvăluite.

Ingredientele folosite

Reteta KFC originală conține apă, suc de lămâie, oțet, ceapă granulată, condimente și un amestec secret de ierburi, ceai și condimente. Unii adulți spun că gustul sosului Glenn seamănă cu barbeque-ul, în vreme ce alții consideră că e un pic mai dulce și mai de zahăr. Cu toate acestea, cu siguranță omul își poate da seama că cel mai faimos sos de la KFC are o aromă unică și o nealterată consistentă.

Beneficiile Consumului de Sos Glenn

Pe lângă faptul că este gustos, sosul Glenn are și beneficii nutritive. O servire de 15 ml de sos Glenn conține aproximativ 23 de calorii și cinci grame de carbohidrați, astfel încât se poate spune că e sănătos. În plus, rețeta conține o cantitate mare de condimente, ierburi, ceai și condimente, fapt ce contribuie la eliberarea unei amestec de gust și aromă.

Pe langa beneficiile sale nutritionale și gustul sau delicios, sosul Glenn este și o alegere sănătoasă și vegană pentru că această rețetă nu conține produse lactate sau produse de origine animală. Cu toate acestea, persoanele ce au alergii alimentare trebuie să cerceteze câteva ingrediente, inclusiv ceaiul, pentru că se numără printre alergii alimentare.

Reteta Traditionala KFC

Acest sos aromat poate fi pregătit și acasă, pentru a fi savurat acolo unde se dorește:

Ingrediente:

  • 2 cani de apă
  • 1/2 cană suc de lămâie
  • 2 lingurițe oțet balsamic
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de ceapă granulată
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță de pudră de mustar
  • 1 linguriță de pudră de cimbru

Instructiuni:

  1. Amestecați toate ingredientele într-un vas și puneți vasul pe foc, la foc mic.

  2. Amestecați conținutul și lăsați la foc. Daca sau făcut cocoloși, înlăturați-i cu o lingură.

  3. Lăsați la focul mic timp de 10 minute.

  4. Turnați sosul într-un borcan sterilizat.

  5. Lăsați sosul să se răcească și serviți când este rece.

Reteta Ușoară

Cei care se grăbesc sau nu poat prepara sosul Glenn dupa reteta clasica, pot apela și la varianta usoara.

Ingrediente:

  • 1 cana de apa
  • 1/4 cana suc de lămâie
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2 linguri condimente
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita de ceapa granulata
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita de pudra de cimbru

Instructiuni:

  1. Amestecați toate ingredientele într-un bol.

  2. Amestecați bine și puneți borcanul într-un vas cu apa fiarta.

  3. Lăsați la foc mic timp de 5 minute și amestecați conținutul.

  4. Turnați sosul într-un borcan sterilizat.

  5. Lăsați sosul să se răcească și serviți când este rece.

Sugestii pentru Adaugarea Aromelor

Pentru a adăuga mai multe arome, retetarii inventivi pot adăuga următoarele ingrediente la rețeta tradițională sau la cea usoară;

  • 4 linguri de pudra de chili
  • Sub 3 linguri de zahăr
    -1 lingura de suc rodie
  • 1 lingura de otet balsamic