In aceasta epoca moderna, in care tehnologia si informatia au un rol important in stilul nostru de viata, ne relationam mai putin unii cu altii si, implicit, avem mai putine calitati umane dezvoltate. Cu toate acestea, acestea sunt abilitatile noastre de comunicare, relatiile si sentimentele partajate intre noi care ofera profunzime perspectivelor noastre si ne fac sa ne apropiem unii de altii. Trebuie sa ne amintim ca calitati umane sunt esentiale in calitarea vietii noastre si acceptarea de catre ceilalti.

Un concept fundamental pentru a intelege calitatile umane este cel al bucuriei personale. Aceasta ne indica faptul ca urmarirea propriei noastre bucurii este cheia construirii oricaror calitati umane esentiale. Acesta este punctul de plecare si, dupa acesta, construim toate celelalte calitati.

I. Calitati care te ajuta sa-ti formezi perspective

1.Curiozitatea
Faptul de a fi curios ne ofera sansa de a explora idei si intuitii, dezvoltandu-ne puncte de vedere si perspective asupra vietii. Acest lucru ne permite sa analizam perceptiile noastre si mai bine.

2.IntelegereaCele considerentele, intelegerea si capacitatea de a avea simtul corect al unei situatii din perspectiva altuia ne ajuta sa ne ajustam comportamentul. Seara privi situatiile prin alte unghiuri, ne permit sa ne schimbam si sa ne dam seama de motivele altora, ca sa invatam in acelasi timp despre sentimentele si sentimentele lor.

3.EmpatiaEmpatia este cheia sa ne conectam cu ceilalti si sa intelegem diferentele culturale si comportamentele lor. Ne permite, de asemenea, sa ne aflam calea pentru o mai buna gestionare a conflictelor.

II. Calitati care te ajuta sa te conectezi cu oamenii

1.GenerozitateaGenerozitatea poate fi definita ca simpla intelegere a nevoilor altora si oferirea de ajutor pentru a le satisface. Aceasta ne ofera sansa de a avea relatii pe termen lung si de a construi incredere si impacare intre noi.

2.SinceritateaSinceritatea este importanta pentru a construi relatii variate si profitabile cu ceilalti. Daca suntem corecti cu ceilalti si ne spunem opiniile si sentimentele noastre direct si deschis, altii vor simti aceasta si vor determina ca noi sa fim tratati in aceeasi maniera.

3.BunatateaBunatatea este probabil una dintre cele mai importante calitati, pentru ca ne permite sa ajutam pe altii in fiecare situatie si sa gandim in afara scopurilor noastre personale in favoarea altora. Acest lucru se traduce prin faptul ca vom fi mai dispusi sa conectam cu ceilalti, indiferent de circumstante.

III. Calitati care te ajuta sa constructezi si sa iti mentii relatiile

1.IntegritateaIntegritatea referi sa faptul de a te tine de cuvânt si a respecta promisiunile noastre. Acesta reprezinta acel mod prin care ne aratam toate partile in relatia cu altii si construim increderea necesara pentru a putea construi pe termen lung cu ei.

  1. RespectulFie ca este vorba despre respectarea sentimentelor si sentimentelor celor din jurul nostru, sau doar respectarea acelor reguli si conventii sociale, exprimarea respectului este esentiala pentru construirea si mentinerea relatiilor noastre cu ceilalti. Respectul poate imbunatati relatiile si poate dezvolta tolerantaa intre noi.

  2. LoialitateaLoyalitatea este esentiala pentru o relatie pe termen lung. Aceasta presupune planificarea si construirea unor strategii comune pentru a mentine si reconstrui intimitatea cu ceilalti. Loialitatea este alegerea noastra de a fi prezenti unii pentru altii in momentele bune si rele, de a ne tine de cuvant si de a ne dedica demersurilor pe termen lung.

IV. Calitati care te ajuta sa teprivesti accetandu-ti propriile sentimente

1.CompasiuneaCompasiunea ne ajuta sa ne ascultam sentimentele si sentimentele noastre, sa ne acceptam propriile sentimente si sa ramanem constienti de modul in care orice actionam si reactionam la acesta. Ne ajuta sa recunoastem si sa acceptam ca judecatilor neputincioase si frustrarilor exista un scop pe termen scurt si poate fi salvat in devenirea noastra.

2.PerseverentaPerseverenta ne ofera sansa sa ne completam si sa ne motivam mintile si sa ramanem fermi in luarile tale de pozitie si ceea ce vrem sa realizam. Nu toate lucrurile se pot intampla peste noapte si acest lucru ne permite sa fim motivati si sa ne mentinem obiectivele noastre pe termen lung.

3.AdmitereaAdmiterea este procesul prin care ne acceptam si recunoastem responsabilitatile noastre, compromisurile sau dificultatile pentru a ne atinge obiectivele. Cu alte cuvinte, ne ajuta sa gasim acele modele de comportament pentru a ne atinge obiectivele sau sa ne eliberam de anumite situatii.

Toate aceste calitati umane sunt esentiale pentru a ne construi pe termen lung relatii armonioase si, prin urmare, calitatea vietii noastre. Acesta nu inseamna ca trebuie sa fim perfecti si sa ne dezvoltam toate calitatile de mai sus, ci sa fim constienti de acestea si sa ne permitem sa petrecem timpul necesar pentru a ne conecta unii cu altii si, in cele din urma, sa ne reamintim bucuria și pasiunea prin care ne putem conecta cu altii si sa contribuim la dezvoltarea noastra si a societatii.