Horoscopul si Zodiile au reprezentat intotdeauna un mister, o incantare si magie pentru oameni. Astrologia si felul cum ea a legat viata noastra de orizonturile ceresti, a influentat nenumarate domenii cum ar fi arta, muzica, literatura sau chiar politica si administratia. Horoscopul a transformat oamenii si vietile lor, a creat legaturi ce au devenit baza vietii sociale, oferindu-le sfat, motivatii, dar si responsabilitati si obligatii.

Horoscopul si Zodiile sunt fundamentele diviziunii mantale a formei noastre vietii. Un ghid cu energii diferite si potentiale ce stau la baza asa cum sunt ele formate. Este un ghid cu puterea de a schimba vietile si de a oferi orientari, aratand ce ar trebui sa invatam din experienta noastra. Folosirea lui consta in utilizarea lui pentru a cunoaste possibility edificatoare si inteligente ce poate avea fiecare in propria sa viata.

Terminologia horoscopului si a zodiilor

Zodiile

Cel mai usor mod de a intelege sistemul zodiilor este sa intelegem ca acestea sunt doar un ansamblu de semne ce pot fi considerate grupuri de persoane cu feluri similare de comportament si experiente comune. Practic, cercul zodiacal poate fi impartit in 12 sectoare egale, fiecare sector respective si echivaland cu o zodie anume. Cu fiecare sector in functie de pozitia lui in cercul ecliptic al cerului, se acorda si un anumit nume, cum ar fi Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator si pesti.

Planete

Planete inseamna majoritatea celor opt corpuri ceresti din Sistemul Solar, cum ar fi Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluton. Deasemenea, Soarele si Luna sunt considerate planete atunci cand ele fac parte dintr-un horoscop. Planete simbolizeaza anumite energii, si influenteaza experientele noastre pe care le intalnim in drumul nostru prin viata si prin transformari. In total, toate planetele simbolizeaza peste 12 sectoare, fiecare avand influente diferite in vietile oamenilor.

Astrograma

Astrograma este reprezentarea grafica a unui horoscop, o schema sau o harta a cerului pe care se vad pozitiile planetelor si caselor in momentul nasterii. Ea rezuma procesele spirituale si mentale ce apar in evenimentele individuale si in viața personala . Astrograma detaliaza unghiurile dintre partile diferite ale Sistemului Solar si pozitiile fata de cer si de pozitiile fata de alti planetari.

Chartrele de varstare

Chartrele de varsta sunt, de asemenea, importante in astrologia moderna. Acestea sunt date ce poate fi folosite pentru a identifica foarte detaliat schimbarile ce se petrec in vietile oamenilor in timpul vietii lor. Principalele tipuri de chartere sunt transitii, care reflecta influentele luna, si teluri care sunt influentele majoritatii planteor asupra personei luate in ovaie. Aceste chartre pot oferi o imagine detaliata a unui ciclu individual de vietuire, facandu-l mai usor pentru o persoana sa inteleaga procesul.

Viseoming – simboluri spirituale

Simbolurile spirituale sau semnelor in visele unei persoane, desemneaza adevaruri spirituale ce pot fi folosite pentru a folosi in intelegerea vietii si evolutiei sale. Aceste simboluri insotesc persoanele in drumul lor vietii si le ajuta sa-si inteleaga puterea si energiile ce sunt disponibile lor. Simbolurile spirituale arata un mod special de a introduce experienta noastra in fiecare moment, si asistenta energii elevate ce merg mana-in-mana cu cunoasterea noastra.

Anturajul spiritual

Un anturaj Spiritual este un grup sau un comunitatile ce provin din diverse religii, filozofii, spiritualitati sau chiar culturi. Acest anturaj poate fi alcatuit atat din oameni, cat si din obiecte spirituale si lucruri ce i se pot aduce persoanei in legatura cu lumea spirituala. Dumnezei, ingerii pazitori, ghiduri spirituali si alte forte supranaturale sunt perfecte pentru anturajul spiritual al unei persoane. Aceste entiate intelepte si viziunea lor se schimba in horoscopurile noastre si ne ajuta sa intelegem din ce in ce mai mult despre noi insine.

Horoscopul zilnic, saptamanal, lunar, anual

Horoscopul zilnic indica felul cum actiunea planetelor si a zodiilor poate afecta ziua ta. Acest lucru se face prin divizarea zilei in 12 sectoare egale, si se ia în considerare pozitia planetelor si anumite aspecte ce se vor face intre ele in aceasta zi. Acest lucru permite interpretarea semnelor ce le vom primi de la templul zilnic, si anveloparea vietii noastre in cuvantul ce ii arata energia lor. Aceste energii sunt unite si se amesteca prin intreaga experienta noastra a zilei.

Horoscopul saptamanal se refera la acele interpretari ce pot fi obtinute pe parcursul unei saptamani, prin raportarea ce se face asupra planetelor si a lor influentei asupra vietii noastre. Acestea ne spun faptul ca lucrurile se schimba din week-in-week-out in ceea ce priveste influentele planetare.

Horoscopul lunar se axeaza pe lunie in care este construit pe baza influentelor planetelor ce sunt prezente in acestea. Acesta ne arata cat de intens pot fi acestea, dar si cat de mult pot include in vietile noastre acestea. Horoscopul lunar poate fi folosit ca ghid spiritual prin divinare si lectii ce, prin acest mediu, ne pot invata despre noi insine si despre experientele noastre din lumea spirituala.

In fine, Horoscopul Anual se refera la cele mai importante evenimente ce se vor intampla in anul ce urmeaza. Acesta reflecta modul cum lucrurile se vor schimba, dar si prezice evenimentele ce pot sa apara. Acesta se poate referi atat la programul propiului, dar si numeroase alte provocari ce apar in prezent.