Paste carbonara reprezinta, probabil, cea mai toxică rețetă din lume, iar aici vorbim despre o versiune clasică și autentică, creată de nu mai puțin de Florin Dumitrescu, unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți bucătari din lume. Iată cum să preparați aceste paste carbonara perfecte, în mai puțin de 30 de minute!

Ce ingrediente aveți nevoie

Mai întâi de toate, veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a prepara această rețetă clasică:

• 500 g paste făinoase (pasta spaghetti fiind cea mai potrivită pentru această rețetă);

• 200 g bacon sau pancetta cuburi;

• 2 ouă;

• Pătrunjel proaspăt;

• 80 g cascaval ras;

• 3 linguri ulei de măsline;

• Oțet balsamic;

• Sare și piper.

Procesul de preparare

Pasul 1

Înainte de a începe prepararea, fixați cronometrul la 30 de minute și pregătiți toate ingredientele. Spălați și curățați pătrunjelul și tăiați-l marunt.

Pasul 2

Apoi, puneți pastele la fiert în aburi, într-o cratiță mare. Adăugați apă caldă și puțină sare, iar după ce pastele s-au fiert complet, scurgeți-le și așezați-le deoparte.

Pasul 3

Într-o tigaie, adăugați baconul sau pancetta și gătiți-le la foc mediu. Amestecați periodic, până se rumenesc uniform. Apoi, scoateți-le pe un servețel absorbant și lăsați-le deoparte.

Pasul 4

Într-un lighean, bateți ouăle și adăugați cascavalul ras, sare și piper după gust.

Pasul 5

Adăugați uleiul de măsline în tigaia folosită pentru bacon, folosiți o linguriță din grăsimea de pe bacon și gătiți pastele la foc mediu, amestecându-le în continuu.

Pasul 6

Adăugați amestecul de ouă și cascaval deasupra pastelor și amestecați ușor, cu o lingură de lemn.

Pasul 7

Adăugați în final baconul sau pancetta, pătrunjelul tocat mărunt și câteva picături de oțet balsamic, pentru un gust mai consistent. Amestecați ușor și serviți imediat.

Voilà! Ați realizat deja rețeta autentică de paste carbonara creată de Florin Dumitrescu, un preparat delicios, ce poate fi servit chiar și fără prea multe alte condimente. De asemenea, această rețetă poate fi preparată și cu sau fără lapte sau smântână, în funcție de preferințele personale. Dacă v-ați decis să o serviți în stil tradițional, întotdeauna aveți posibilitatea să adăugați o lingură de lapte în ciorba de paste sau o linguriță de smântână, pentru a completa gustul acestor paste carbonara perfecte!