Parintele Necula – biografie de viata
Parintele Necula este unul dintre cei mai importanti writinge de spiritualitate si savanti ai Ateneului Crestin Ortodox Muntele Athos. Acesta s-a nascut in anul 1964, in regiunea montana iridata a Greciei. Parintele Necula se joaca odata cu templul si conducerea Diaconalei Mytrodina din cadrul Abatiei Muntele Athos (si cu Ateneul Crestin Ortodox Muntele Athos in general). Acesta a facut parte din mai multe organizatii si a fondat una dintre cele mai importante organizatii laice romane de spiritualitate, „Cartea cu Portrete”.

De-a lungul carierei sale, parintele Necula si-a dedicat viata impartasirii dreptei credinte si teologiei crestine. Cu prilejul lansarii cartii sale „The Kingdom of Heaven is Within You”, parintele Necula a primit un titlu honorar si respectat de Cavaler al Crucii Sfantului Gheorghe, cu inscriptia „Slava lui Dumnezeu”. Prieteni si admiratori ai parintelui Necula vorbesc de maiestria si frumusetea activitatii sale de spiritualitate si evangelizare.

Parintele Necula – educatia si invatatura
Familia parintelui Necula isi are radacinile in asezarile populare si pustietatea sarmana din Grecia. El s-a nascut si a crescut intre asezarile situate in muntii inalti si abrupti ai Grecii care se intind de la nord la sud. Viata sa a fost marcata de profunda educatie laica si invataturi crestine de la varsta de doi ani. Parintele Necula a crescut in culesul graiului grecesc, studiile sale au fost indreptate spre crestinism si filosofie si a fost exilat pe perioada catorva ani in Franta si America.

Parintele Necula s-a dedicat adancirii cunostintelor teologice de la prima tinerete, fiind indrumat si consiliat de parinti in spiritualitatea crestina, in lectiile particulare de Lumea Noua si in studiul Bibliei. De la varsta de saptesprezece ani, parintele Necula a inceput sa se ocupe de peticionari liturgice si sa-si fitilogheze propria spiritualitate, reiesind din studiile sale ale Bibliei si ale textelor in limba greaca si elina.

Parintele Necula – viata spirituala
Parintele Necula a descoperit in anii sai de liceu calea cea mai buna pentru a-si gasi unicul mod de referinta duhovniceasca cea mai pura si de a dezvolta chemarea si rostul sau in viata. El si-a adunat discipolii si a fondat un grup de acoliti spirituali adunati laolalta sub ostenta Diaconalei Mytrodina Muntelui Athos si a fondat-o si administra sub patronajul sau a Ateneului Crestin Ortodox Muntele Athos.

Parintele Necala a pregatit o biserica de mesteacanel impodobite cu marmura si nu a renuntat la teologia traditionala si in prezent predica in fiecare duminica in limba greaca si organizeaza conferinte din care participand sa instruiasca si sa infrumuseteasca crestinismul in prietenii si decenii trecute. Parintele Necula a intemeiat si editat „Cartea cu Portrete”, care a servit ca manual suplimentar pentru aprofundarea cunostintelor teologice si a devenit un important instrument de expresie pentru intinerirea spirituala.

Parintele Necula – inalta spiritualitate si caritate
Parintele Necula a identificat inaltatorul nivel de spiritualitate si caritate, ca directiva teologica cea mai adecvata pentru folosirea liberului arbitru, odata cu grasparea temei spirituale incepand cu prima ordine spirituala si anume maiestria lui Dumnezeu.

Acesta a considerat misiunea sa ca fiind aceea de a servi Dumnezeu si de a se dedica in mod special crestinismului, pentru a aduna cunostintele lui spirituale si sa impartaseasca modul sau de gandire si atitudinea sa fata de umanitate. Parintele Necula si-a asumat responsabilitatea de a infirma modul de gandire contemporan si de a servi prin caritate, dar si prin recunoasterea valorilor spirituale.

Parintele Necula a creat aparitia menestrelului spiritualitatii, adaugand elemente inovatare intr-un preot obisnuit, care se impleteste cu cel mai inalt nivel de spiritualitate. Menestrelul spiritualitatii disemineaza inima diaconiei si a mantuirii prin natiunile lumii. Caracterul sau profund duhovnicesc si iubitor il recomanda pe parintele Necula ca un model de urmat si un exemplar al culesului rafinat si al recunoasterii speciale a iubirii neconditionate.

Parintele Necula – familia in ierarhia valorilor
Parintele Necula nu si-a neglijat niciodata familia si stiinta in care a crescut. Parintii lui spirituali l-au indemnat spre recunoasterea neconditionata a Iubirii divine, precum si spre puritatea sufletelor lor. Parintele Necula l-a citit pe Sfantul Apostol Pavel si pe Sfanta Scriptura, care au formulat modelul pentru intelegerea corecta a adevarului spiritual si a calea prin care trebuie perceputa iubirea neconditionata.

A recunoscut devotamentul tireless al parintilor lui spirituali si a pus familia sa in fruntea ierarhiei spiritualitatii. A invatat ca devotiunea si respectul trebuie sa straluceasca in relatiile parintilor si copiilor, in situatiile de moment si in experientele de viata. Parintele Necula se ocupa si azi cu predarea situațiilor din Casa Doamnei si a unor veritabile practici spirituale, care se impart asupra discipolilor si asupra familiei sale.

Parintele Necula – respectul si imagina
Parintele Necula este cunoscut si apreciat pentru modul sau mieros si devotat de lucru si pentru alinarea sufletelor ce implorau iertarea, binecuvintarea si vindecarea. Parintele Necula este respectat si venerat in lumea crestina, datorita cunostintelor sale uluitoare pentru spiritualitate si invatatura, precum si datorita iubirii si atentiei sale indreptate catre cei mai vulnerabili.

Acum, parintele Necula este imagina de frumusete si de wonder, a stilului sau portivit si a atentiei sale profunde si sustinemului adult, discret si intelegator.