Dulciurile au fost si vor fi intotdeauna, una dintre cele mai divine si savuroase tentatii pentru cei cu pofta de dulce. Felurile de deserturi si produsele de cofetarie se extind in fiecare zi, iar unul din produsele de top, prezente in itenerariul mancarurilor de lux este glazura de ciocolata alba.

Glazura de ciocolata alba aduce un plus de savoare in orice reteta. Aceasta este folosita des pentru ornarea si prezentarea cu succes a produselor de patiserie. Mai mult decat atat, glazura de ciocolata alba este folosita si ca un arome miraculoasa pentru deserturi cum ar fi cheesecake-ul sau torturi.

I. Ingrediente si proprietati ale glazurii de ciocolata alba

Glazura de ciocolata alba are nevoie de cateva ingrediente principale pentru a fi preparate si acestea sunt urmatoarele:

  • Untul: Untul aduce consistenta si asigura textura fina si pufoasa a glazurii.

  • Zaharul: Zaharul adauga dulceata si face ca glazura sa se intareasca intr-o anumita masura.

  • Ciocolata alba: ciocolata alba contribuie la aromele glazurii.

  • Uleiul de nuca de cocos: Uleiul de nuca de cocos adauga stralucire si consistenta glazurii.

  • Apa: Acest ingredient confera stralucire si finete glazurii si contribuie la textura moale.

Glazura de ciocolata alba prezinta urmatoarele arome si proprietati:

  • Aroma intensa: glazura confera o aroma intensa si dulce, medie sau chiar si subtila.

  • Textura pufoasa: aceasta glazura are o textura de vata ce se dizolva sub dintii cand se mesteaca si lasa aroma ciocolatei albe.

  • Efectul de safir: aceasta glazura aduce un plus de consistetese ceea ce creeaza un efect de safir pentru care glazura este cunoscuta.

  • Finish superior: glazura ofera un finish mat si luminos care poate fi folosi pentru a decora rafinat produsele de patiserie si a le conferi un plus de boem si finete.

II. Mod de preparare a glazurii de ciocolata alba

Apararea acestei glazuri este foarte simplu. Se poate face acasa, in doar cateva minute, urmand pasii de mai jos:

Pasul 1: in primul rand se topeste 1 lingura de unt, pana devine lichid.

Pasul 2: Adaugati la unt 2 linguri de zahar si amestecati pana cand acesta se dizolva.

Pasul 3: Fierbeti unul la macerat cu 4 linguri de apa.

Pasul 4: Adaugati 160 grame de ciocolata topita la compozitia de mai sus si amestecati bine, pana se topere complet si devine o compozitie omogena.

Pasul 5: Adaugati 2-4 picaturi de ulei de nuca de cocos glazurii pentru a obtine un plus de finete si consistenta si amestecati componentele pana cand acestea devin omogene.

Pasul 6: Lasati compozitia sa se raceasca pentru cateva minute.

Pasul 7: Intindeti glazura de ciocolata alba pe produsele de patiserie si decorati cu decoratiunile preferate.

III. Solutia glazurii de ciocolata alba pentru acasa

Cele mai multe ingrediente necesare pregatirii gustoase glazuri de ciocolata alba se gasesc usor in magazine. Pentru cei care sunt in cautare de solutii alternative pentru a pregati aceasta glazura la acasa, o solutie autentica o puteti gasi in magazinul online specializat Cake Art.

Cake Art vinde o gama variata de produse de patiserie si retete pentru persoanele care au pofta de dulce si inspiratie pentru a crea acele retete. Glazura de ciocolata alba se afla printe aceste produse si se numeste >Glazura Frigo.

Glazura Frigo a Cake Art este o solutie rapida si facila pentru aceasta reteta. Ea poate fi folosita ori de cate ori aveti nevoie sa creati un desert magific. Acesta conţine numai ingrediente naturale si nu contine cumpulanti.

Glazura Frigo Cake Art vine in doua variante: una clasica si una cu menta. Aceasta poate fi folosita pentru deserturi precum: torturi, cheesecake-uri, prajituri in strat, muffins-uri si multe altele. Glazura Frigo se poate intinde chiar si cu un plic pentru gatit ceea ce face dintr-o reteta de patiserie perfecta, o adevarata piesa de arta.

IV. Avantajele glazurii de ciocolata alba

La prima vedere, glazura de ciocolata alba poate parea o reteta simpla, dar aceasta creaza un plus de savoare in deserturile preferate. Mai mult decat atat, glazura de ciocolata alba prezinta si o multime de avantaje printre care se numara:

  • Aceasta are un mari plus de consistenta si se intareste imediat dupa ce se raceste.

  • Adauga un plus de savoare si miros placut si, cel mai important, contribuie la aspectul estetic al produselor de patiserie create.

  • Glazura de ciocolata alba poate fi folosita pentru decorarea multor tipuri de deserturi deja cunoscute cum ar fi, torturi, biscuiti, macarooni si alte feluri de produse.

  • Se poate folosi si pentru a transfera o multime de alte retete precum glazurile cu suc de portocale sau lamai, glazurile cu mascarpone sau glazuri cu ness.

V. Retete ce folosesc glazura de ciocolata alba

Retetele simple, care folosesc glazura de ciocolata alba sunt, in mod clar, printre cele mai apreciate si gustate. Iata cateva exemple:

  1. Prajitura cu glazura de ciocolata alba

Pentru prepararea unei prajituri cu glazura de ciocolata alba aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Blat:

  • 4 oua

  • 150 grame de zahar

  • 150 ml ulei

  • 200 grame faina

  • 4 lingurite praf de copt

  • Umplutura

  • 500 grame branza

  • 200 grame lapte acrit

  • 2 linguri zahar

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • Glazura

  • 300 grame ciocolata alba

  • 4 linguri ulei de nuca de cocos

  • 2 linguri miere