Geoagiu Bai, scaldata in valuri de ape calde si usor alcaline, se afla in sud-vestul Transilvania intr-o pozitie remarcabila, printre minutele dealuri, in Muntii Apuseni. Aceasta este cea mai mare statiune balneoclimaterica din intreaga tara, care atrage turisti, atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece.

Istoria Camerelor din Geoagiu Bai

Geoagiu Bai poate fi dateata inapoi in timpul domnitorilor romani, cand s-au inregistrat primele “camere de baie”. Acestea erau instalatii simple, foarte apropiate si incalzite pe baza unor sobe caudine. In 1806, in microclimatul local, cartea ”Lex faciei curandae” a fost inregistrata si adauga vechiului spital termal circumstantele de acoperire.

Cel mai inedit lucru despre aceasta statiune a fost modul eficient in care traditia a fost intretinuta. Camerele individuale termale au aparut in inceputul secolului XIX si au ramas aceleasi pana astazi. Unele dintre camere au fost restaurate, insa toate respecta arhitectura originala. Aceste camere formeaza piesa centrala a statiunii balneoclimaterice si sunt in permanenta utilizate pentru diferite tratamente sau deplasari private.

Tratamente si terapii oferite

Geoagiu Bai ofera, in special, proceduri balneare (bai si baile, impachetari, masaje si impachetari cu adaosuri terapeutice precum namol, sare arsa sau piatra ponce) si tratamente de trockenbatterie. Acestea sunt totul, de la proceduri de peeling corporal sau preparatele cu plante medicinale, la tratamente corporale sau faciale.

In afara tratamentelor oferite, un factor deosebit de important este aplicarea locala a apei si rocilor din apropiere, precum si a adaosurilor terapeutice. Alti factori importanti sunt factorii de microclimat din zona, care ajuta la refacerea, relaxarea si refacerea vitalitatii.

De asemenea, exista cateva terapii alternative si complementare populare care se pot folosi pentru a imbunatati starea generala, cum ar fi acupunctura, aromaterapia si masajul spinal. De asemenea, terapia antistres este cel mai adesea folosita de cei care trebuie sa se deconecteze si sa se relaxeze, indiferent de sezon.

Avantajele Geoagiu Bai

Principalul avantaj al Geoagiu Bai este cadrul natural. Aici se poate bucura de muntii din apropiere, cu vederi impresionante asupra cazanelor naturale si izvoarelor curate. Aici, turistii pot calatori cu vapoarele navigabile pe Tarnave, sau pot intra in lanurile de tei sau nuferi. Aceasta statiune respiramicacia si curatenia pe care o poti simti in mijlocul naturii.

In plus, aceasta statiune ofera si alte tratamente si activitati precum:

-Tratament medical: Tratamente medicale si terapii balneare, tratament stomatologic si refinment infiltrativ, proceduri de chirurgie estetica, tratament al tesutului conjunctiv si regenerare tisulara.

-Activitati: sala de fitness si aerobic, squash, golf, squash, echitatie, pescuit.

-Cazare: Camerele din Geoagiu Bai pot fi, in special, pentru cineva care se poate bucura de confort modern. Un numar mare de optiuni de cazare sunt disponibile, cum ar fi hoteluri, apartamente, pensiuni si bungalow-uri.

-Gastronomie: prin Geoagiu Bai, cei interesati pot gusta preparate locale, precum si preparate traditionale, moderne.

-Doar Cazinou: cu peste 100 de masini slot si un cazinou live, Geoagiu Bai ofera cea mai divertisment de calitate din Transilvania.

-Petreceri si evenimente: exista o varietate de locuri special amenajate, precum: Turnul Gheboi, Complexul Gartan si Casa Obarsiei, care ofera sistem de divertisment si locatii pentru evenimente speciale.

Geoagiu Bai poate oferi toate aceste facilitati mai putin costisitoare si calatoria se poate face la preturi accesibile.

Activitati si Obiective Turistice

In afara tratamentelor energetice si medicinale oferite de Geoagiu Bai, aceasta regiune ofera, de asemenea, numeroase activitati si obiective turistice. Acestea sunt cuprinse, in principal, in una din zone impresionante ale Green Sea District, cea mai mare rezervatie forestiera din Romania.

Aici, turistii pot descoperi o gama variata de activitati si obiective turistice:

  • Estuarul Tarnavei: este o alta atractie turistica aici. Estuarul se afla la intrarea in valea Tarnavei, cu lacul recreerii, cascade spectaculoase si relieful spectaculos al Muntilor Sureanu.

-Cheile Nerei: aceasta zona naturala cea mai spectaculoasa este un loc ideal pentru hiking, descoperirea naturii si inot.

-Insula Calcutta: cea mai mare insulea din Delta Dunarii, acolo turistii se pot bucura de un peisaj natural unic si exotice.

-Manastirea Sfantul Mihail: aceasta veche manastire, localizat pe Muntele Sfantului Mihail, este una dintre cele mai frumoase locatii din Romania.

-Muzeu: Pentru cei care cauta sa descopere radacinile istorice, muzeul istoric al Geoagiu-Bai este o atractie importanta.

De asemenea, exista multe alte obiective turistice precum, Casa Memoriala, Muzeul de Istorie si de Etnografie, Centrul de Vizitare Florilor si Fauna Salbatica, Observatorul Astronomic al Geoagiu-Bai si Parcul National Apuseni.

Geoagiu Bai ofera atat tratamente conventonale, cat si tratamente balneare, terapii alternative, arome si parfumuri, activitati si obiective turistice impresionante. Aceasta statiune balneoclimaterica se afla in mijlocul naturii si iti ofera aceasta oportunitate unica de a descoperi Radacele istorice si destinatii salbatice. Acesta este motivul pentru care, Geoagiu Bai, este cea mai vizitata statiune balneoclimaterica din intreaga tara.