Sfarcurile, partea sensibila a oricarei femei, sunt sensibile, mai ales atunci cand sunt atinse sau suprasolicitate. Alteori, sensibilitatea poate avea cauze neobisnuite afectand starea de confort si feminitate. Acest articol va explora totul despre sfarcuri sensibile, de la cauze, prevenire, pana la tratament.
Odata cu lansarea cunoscutului brand Victoria’s Secret, sfarcurile au devenit un obiect comun. Cu toate acestea, femeile trebuie sa inteleaga cum sa previna si sa traiasca cu aceasta problema ciudata, ce poate cauza disconfort considerabil si poate avea efecte puternice asupra procedurilor prin care ar putea fi atinse. Desi sensibilitatea poate avea un impact pozitiv, adesea provoaca disconfort si stres.
Ce sunt sfarcurile sensibile?
Sfarcurile sensibile sunt una dintre cele mai frecvente sau comune probleme feminine, care poate afecta mai mult sau mai putin situatia emotionala si fizica a unei femei in functie de cat de severa este problema. Sfarcurile sensibile sunt foarte frecvente, ele fiind in mod normal sensibile la atingere, frecare sau stimulare, cauzand uneori durere, de exemplu atunci cand se purtau haine stranse sau in mod normal se iau in considerare factori cum ar fi temperatura, schimbarea hormonala si stresul.
Cauze ale sensibilitatii sfarcurilor
Sensibilitatea sfarcurilor poate fi cauzata de o gama variata de factori, iar intensitatea poate varia de la persoana la persoana. Iata cateva dintre cauzele obisnuite ale sensibilitatii sfarcurilor:
-
Stresul: Unul dintre principalele cauze ale sensibilitatii sfarcurilor este stresul. Stresul poate afecta usor sistemul hormonal si va avea efect asupra intregului corp. Dacă femeile experimentează niveluri ridicate de stres si anxietate de-a lungul unui anumit perioada de timp, este posibil ca sfarcurile lor sa devina mai sensibile sau chiar sa apara iritatii.
-
Hormonii: Schimbarile hormonale de la femeile sunt in mod normal percepute ca fiind cauza cea mai intalnita a schimbarii disconfortului la sfarcuri. Pe masura ce organismul trece prin menopauza si in alte perioade ale ciclului menstrual, schimbarile hormonale sunt destul de perceptibile si pot declansa o durere langa sfarcuri.
-
Sportul: Uneori, sfarcurile pot deveni sensibile datorita excesului de frecare. In special, in timpul sportului activ sau a exercitiilor fizice, hainele de sport strânse, cum ar fi tricourile sau topurile, pot strange sfarcurile si provoca iritatii.
-
Diferite afectiuni: Alte afectiuni medicale, precum sindromul Gaucher, pot provoca, de asemenea, sensibilitate a sfarcurilor. Exista, de asemenea, alte afectiuni, precum diabetul care pot afecta sanii si produc iritatii.
-
Infectii sau alergii: Infiltratiile si alergiile pot provoca, de asemenea, sensibilitatea sfarcurilor. Acest lucru se intampla atunci cand pielea se usuca sau se exfoliaza, iar o straturi imune se lasa la suprafata.
Prevenirea sensibilitatii sfarcurilor
Pentru a preveni sensibilitatea sau iritatiile sfarcurilor, exista cateva masuri pe care se obisnuieste sa le luati:
-
Folosirea hainelor potrivite: Datorita stilului sau designului, unele articole de imbracaminte pot fi mai strânse pe piept. Aceste articole de imbracaminte nu sunt recomandate persoanelor care sufera de sensibilitate la sfarcuri, deoarece se poate agrava situatia. Este recomandat sa alocii o perioada pentru a cumpara imbracamintea potrivita care sa fie usoara si sa se plieze pe sanii tale.
-
Folosirea produselor cosmetice adecvate: Clatirea sanilor cu produse cosmetice speciale pot sa ajute, de asemenea, la prevenirea sensibilitatii sfarcurilor. Incearca sa eviti produsele parfumate si parfumurile puternice. Daca pielea ta este foarte uscata, foloseste lotiuni hidratante special destinate pentru pielea sensibila din zona sanilor.
-
Folosind lenjeria adecvata: Este recomandat sa porti lenjerie speciala pentru sensibilitatea sanilor, care sa previna frecarea si disconfortul din zona sfarcurilor. Este important sa eviti imbracamintea prea strânge pentru a preveni orice posibila sensibilitate.
-
Evitarea expunerii la caldura: Va recomandam sa evitati expunerea la temperaturi scazute si inalte, pesoane multiple care sufera de sensibilitate la sfarcuri declarand ca aceasta poate avea un efect advers asupra zonelor sensibile.
Tratamentul sensibilitatii sfarcurilor
Desi sensibilitatea sfarcurilor nu reprezinta o infirmitate majora, aceasta poate provoca disconfort si neplaceri considerabile. Din acest motiv, tratamentul este esential pentru a life stilul de viata si a ameliora disconfortul si iritatia experientei.
-
Aplicati o compresa calduroasa: Pentru a ameliora disconfortul la sfarcuri, se poate incerca aplicarea unei comprese calde pentru a reduce inflamatia. De asemenea, este indicata folosirea de produse special destinate zonelor sensibile, precum bicarbonatul de sodiu sau algocalmin.
-
Exercitii pentru a echilibra nivelul hormonal: Desi exista tratamente medicale disponibile pentru tratarea oricarei afecțiuni hormonale, exista, de asemenea, remedii acasa, precum exercitiile fizice regulate, folosirea lotiunilor si cremelor hidratante si diverse tipuri de alimente care pot echilibra nivelul de hormoni si reduc, astfel, sensibilitatea sfarcurilor.