Fie ca optezi pentru un circuit turistic sau rezervi din timp bilete pentru un loc de interes, Romania ofera numeroase obiective turistice unice care merita vazute. Daca esti in cautarea unor experiente extraordinare, iata top 10 cele mai interesante obiective turistice din Romania reunite in aceasta lista.

1: Palatul Peles

Una dintre cele mai interesante obiective turistice din Romania este Palatul Peles, edificiu construit intre anii 1873 si 1914 in stil Neo-Renaissance si transformat ulterior in Muzeul National de Arta. Nu vei gasi un muzeu mai impresionant din Romania, plin de mii de piese de arta, legate de istoria tarii, dar si obiecte folosite de regele Carol I. Aici vei intalni picturi, arta decorativa si sculpturi ce te vor duce pe drumul spre adevaratele comori ale Greciei antice si ale Romei imperiale.

2: Castelul Bran

De-a lungul anilor, Castelul Bran din Transilvania a fost inconjurat de legende si povesti secrete si a ajuns sa fie cunoscut ca “Castelul lui Dracula”. Si chiar daca tehnologia moderna a dezvaluit faptul ca Vlad Tepes nu avea nimic de-a face cu acest loc, el tot galvanizeaza imaginatia oamenilor intrun mod special. Castelul seamana izbitor cu ruinele istorice ale lui Dracula, oferindu-ti o imagine completa a unicei arhitecturi renascentiste construite in secolul al XIV-lea.

3: Manastirea Voronet

Manastirea Voronet este situata la doar cateva ore de Suceava si face parte dintre zona Moldovei , loc unic imbogatit de arta populara ce isi exprima spiritualitatea in icoanele de zugraveala ale manastirii. Aceasta imbinare uimitoare intre arta renascentista si aerul mistic al arhitecturii Manastirii Voronet ii poarta pe vizitatori pe drumul spre trecutul faraonilor egipteni sau al Siriei de odinioara.

4: Subterana Scara-Lor-Doamnei

Subterana Scara-Lor-Doamnei, aflata in centrul Bucurestiului, ofera o experienta unica tuturor vizitatorilor. Este o experienta impresionanta, uneori chiar cu materiale ce ii amintesc de Dawn of the Dead sau The Last of Us, ce se intinde intre strazile Dambovitei si Berzei. Pot fi gasite 138 de saeti pline cu istorie si povesti vechi ce se intind pe peste 150 de metri.

5: Mormantul lui Mihai Viteazul

Dintre toate mormintele regale din Romania, Mormantul lui Mihai Viteazul ramane cel mai apreciat. Acesta se afla in Catedrala Mitropolitana din Alba Iulia, pe locul in care se crede ca a fost inmormantat domnitorul Moldovei. Mormantul ramane inca acelasi cum l-a construit in 1641 mesterul italian Giovanni MMaianni.

6: Delta Dunarii

Delta Dunarii, poate cea mai spectaculoasa zona cu pasuni si lacuri, tamplarii si sate de pescari,este un loc indragit de turistii din intreaga lume fie deosebit de natura locala, fie oportunitatile spectaculoase de a practica echitatia, pescuitul sau navigarea pe lacuri. Delta Dunarii intruchipeaza lumea magica a salbaticiei si ofera o experienta unica vacantei tale.

7: Cetatea Sighisoara

Cetatea de pe colina din centrul orasului Sighisoara dateaza inca din secolul al XII-lea si ramane una dintre cele mai vechi si frumoase atractii turistice din Romania. Aceasta zona, care a fost inclusa si in Patrimoniul Global al UNESCO, ofera vizitatorilor un cadru spectaculos si ofera o perspectiva diferita asupra trecutului european.

8: Parcul Natural Putnat

Parcul Natural Putnat, fiind cel mai vechi parc natural din Romania, ofera sute de kilometri de traseu spectaculos prin paduri si arii cu peisaje exotice. Acest parc este cunoscut si sub numele “paradisul pasarilor”, oferita de cele peste 249 de specii de pasari care traiesc in uriasa retea de lacuri si rauri.

9: Salina Turda

O alta obiectiv turistic interesant din Romania este Salina Turda, cunoscuta si ca “Edenul din lumea subterana”. Salina se intinde pe peste 8 km si ofera vizitatorilor o intreaga atmosfera subterana si se pot vizita urme vestigiale ale antichitatii. Experienta de adancime si lumina artificiala a exponatelor, precum si frescele vii ale peretilor, fac ca Salina Turda sa se incadre produ printre cele mai interesante obiective turistice din Romania.

10: Lacul Vidraru

Lacul Vidraru se afla in judetul Arges, aproximativ la o ora de Bucuresti si se considera a fi una dintre cea mai spectaculoase zone turistice. In jurul lui s-a construit Lacul Vidraru, care are un interes excepțional din punct de vedere al divertismentului. Se pot practica sporturi nautice, cum ar fi schi nautic, echitatie si catarari, de asemenea sunt disponibile si intrguri drumuri de promenada in care vei intalni distractii noi si neasteptate.

In Romania vei descoperi, bucurandu-te de experiente unice, cele mai interesante obiective turistice din Europa, care iti vor atrage atentia si iti vor oferi un sentiment special. Testeaza limitele si vei descoperi unicitatea luminilor senine si a peisajului exotique al Romaniei. Descopera unicitatea si maretia obiectivelor turistice din Romania, locuri ce nu trebuie ratate!