Romania este unul dintre cele mai frumoase si mai cunoscute tari din Europa, cu o cultura unica si o varietate de peisaje. Bucurandu-se de o popularitate ridicata in randul vizitatorilor turistici, Romania ofera o multime de experiente inedite, doar asteptand sa fie descoperite. Acesta este un ghid al celor mai interesante atractii turistice din Romania, care nu trebuie sa le ratezi niciodata.

Claditura burgheza frumoasa in orasele medievale

Romania este cunoscuta pentru orasele sale medievale, pline de intriga si frumusete. Localitati ca Brasov, Sibiul, Sighisoara si Piatra Neamt au pastrat intacte arhitectura si designul lor, inca din Evul Mediu.

Pantele muntelui nostru Carpati

Carpatii sunt parte integranta a Romaniei si primesc milioane de turisti anual. Turistii se bucura de vederile minunate precum Muntele Omu, ai carui versanti sunt cunoscuti pentru diapanele lor albastru-alb si virgine, sau Varful Moldoveanu, care este cea mai inalta varf din Romania. Istoria culturii noastre este imbibata in misterul padurilor de conifere, precum si in drumurile stancoase si inpasite care impart Muntii Fagaras.

Parcul National Cozia

Parcul National Cozia este un alt loc care trebuie neaparat sa-l viziteze turistii. Faimos pentru padurea ei luxurianta si varfurile alpine, parcul ofera o multime de trasee de explorare si strategii de a se conecta cu natura. Fie ca mergi alergand si admirand padurea, aleargi pe munte sau te plimbi cu bicicleta prin parc, ai parte de un peisaj spectaculos si o mare de energie pozitiva.

Lacul Vidraru

In cazul in care ai nevoie de o mai mare doza de placere si de adrenalina, trebuie sa vizitezi Lacul Vidraru din judetul Arges. Acest lac luxuriant a fost construit in scopuri hidro-energetice, dar si poate fi o oaza mare pentru plimbare. Turistii pot profita de cele mai bune curse cu barca sau pot merge pe munte pentru a admira vederile spectaculoase din jur.

Centrala nucleara Cernavoda

Centrala nucleara Cernavoda este una dintre cele mai importante atractii turistice din zona. Aceasta a avut prima reactie nucleara din sudul estului europei, si astazi este una dintre cele mai mari centrale termoelectrice din Europa de Est. O vizita la aceasta atractie iti va oferi mai multe informatii despre stiinta nucleara si iti va da ocazia de a admira construirea impresionanta.

Pasul Transalpina

In Muntii Parang, Pasul Transalpina ofera sa verifici limitele personalitatii si sa faci o plimbare cit se poate de interesanta. Turistii se abat pe drumul alpin care traverseaza Valea Oltului, precum si rapoartele de la partea de sud a Muntilor Parang, ca inaintezi pe langa candelele si cascadele care se termina cu miraje ascutite si vederi unice. Acest drum ofera si peisaje spectaculoase si pereti abrupti, asa ca incearca sa nu platesti prea mult.

Castelul Bran

Cunoscut ca si “Castelul lui Dracula”, Castelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale Romaniei. Acesta a fost folosit in trecut de regii locali, ca centru de rezistenta in fata invadatorilor, mai tarziu numit “noua Babilon”. In prezent, castelul este deschis vizitatorilor, si poate fi admirat suita setului sale impresionant.

Delta Dunarii

Delta Dunarii este una dintre cele mai spectaculoase atractii turistice din Romania, din cauza fauna si florii sale sale luxuriante. Delta este locul perfect pentru a explora avanturile pe apa, facand un tur in caiac sau cabana in singurul parc national din Tara Romaneasca. Delta ofera o varietate de vietuitoare care cresc si se hranesc in conlocuitoare impresionanta precum:

• pesti

• balene

• pasari

• fluturi

• broaste testoase

• reptile

Cascada Bigar

Nu in ultimul rand, Cascada Bigar este cea mai spectaculoasa atractie turistica din Romania. Aceasta se afla in Caras-Severin, si nu poate fi privita esential. Constructia se poate vedea din toate unghiurile, si turistii pot savura adanc jaful cascada – intrecend turquoise cu verdele inconjuratorului.

Atractile turistice ale Romaniei sunt mai atractive si mai surprinzatoare decat ar putea crede oricine. Cu aceasta lista de top 8, nu rata niciodata experiente unice din tara noastra.Intra si descopera atractiile turistice ale Romaniei si bucura-te de experientele si privelistile oferite!