Relatiile intime sunt o parte importanta din viata fiecaruia. Din acest motiv, alesul prezervativului potrivit devine un subiect important si trebuie tratat cu atentie maxima. Prezervativele sunt cele mai bune metode si, totodata, cele mai accesibile metode de siguranta atunci cand vine vorba de contactul sexual. 

Ele sunt capabile sa prevină transmiterea bolilor cu transmitere sexuala (BTS) printre parteneri. Mai exista, desigur, metode mai la indemana, precum anticonceptionalele, dar acestea au o mare parte feminina si se adreseaza mai mult femeilor decat barbatilor. Alte metode cum ar fi prezervativele din latex, lubrifiantii, pastilele si alte produse pot fi utile, in special in contactele intime.

In acest articol, o sa vedem cum sa alegem cele mai bune prezervative pentru o aventura romantica, de la marime, material, forma, marci si alte lucruri importante de care sa ai grija. Lectura acestui articol va ajuta sigur viitorii parteneri de a se asigura ca au facut cea mai buna alegere pentru ei in ceea ce priveste prezervativele si ca relatiile intime devin mai placute si mai sigure!

Forma

Diferitele forme ale prezervativelor pot influenta modul in care ne simtim si cum ne desfasuram actul sexual. Prezervativele exista in formele tip accommodare, normal, latex, sensibil si strans.

Forma tip accommodare: Aceasta forma le acopera pe toate. Prezervativele din acest gen sunt modele traditionale special desiginate pentru a se oferi unei mai bune senzatii de confort si de satisfactie.

Forma normala: Aceste forme sunt, desigur, prezervativul pe care, in mod normal, il gasim in majoritatea magazinelor si farmaciilor.Sunt prezervativele cele mai vechi si au toate caracteristicile dorite si necesare pentru placerea intima dorita.

Forma latex: Prezervativele din latex sunt, de asemenea, foarte populare printre cei care prefera latexul. Aceste prezervative sunt proiectate pentru a oferi un suport de cea mai buna calitate si servesc ca un sistem eficient de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS).

Forma sensibila: Aceste prezervative pot fi utile pentru cei care sunt mai sensibili sau afache. Prezervativul cu forma sensibila a fost proiectat special pentru a se adapta la anatomia masculina si permite utilizatorului sa aiba experiente mai intense.

Forma strans: Aceste prezervative servesc, de asemenea, pentru placerea sexuala, ele sunt considerate ca fiind unele mai stranse decat prezervativele normale. Pot fi o experienta mai intensa pentru cupluri si se poate bucura unul de celalalt.

Marimea

Odata ce stim ce forma alegem, trebuie sa ne asiguram ca alegem si marimea potrivita. Avem prezervative groase si subtiri, mari, mici, medii si asa mai departe. De asemenea, exista prezervative care se pot gasi in diferite dimensiuni. Dimensiunea prezervativului este, de obicei, tiparita in partea posterioara a ambalajului sau poate fi vazut pe site-ul producatorului, astfel incat poti sa iti dai seama ce sa alegi inainte sa il cumperi.

Material

Materialele prezervativelor pot varia, deoarece sunt fabricate din latex, poliuretan, nitril sau chiar materiale de silicon natural. Cand cumparam prezervative, trebuie de asemenea sa ne asiguram ca sunt fabricati din materiale sigure si certificate.

Latexul este cea mai comuna optiune din punct de vedere al materialelor prezervativelor. Acest material ofera o buna protectie BTS si este, de asemenea, rezistent la caldura si umezeala.

Poliuretanul este, de asemenea, un material comun, fiind mai subtire decat latexul, dar totodata si mai rezistent. Acest material poate sa fie folosit impreuna cu alte lubrifiante chimice, care sunt, de asemenea, mai potrivite pentru persoanele cu alergie la latex.

Nitrilul este, de asemenea, un material frecvent folosit in prezervative si se poate folosi impreuna cu lubrifiante, deoarece nu sunt susceptibile la caldura.

Materialul din silicon natural poate fi, de asemenea, utilizat pentru prezervative si este considerat a fi un material mai confortabil si mai bine tolerat decat latexul.

Lubrifiant

Lubrifiantii lesa prezervativul si cresc confortul si placerea partenerilor. Ei reduc frecarea pe suprafetele lubrifiate si ofera o mai mare mobilitate. Lubrifiantul poate fi aplicat pe prezervativul deja folosit, iar cuplurile trebuie sa isi dea seama daca este nevoie de lubrifiant in timpul actelor intime. Exista trei tipuri principale de lubrifianti pe care le puteti folosi, inclusiv lubrifianti si produse chimice, lubrifianti pe baza de apa si lubrifianti uscati.

Lubrifiantii si produsele pe baza de chimicale ofera cel mai mare confort si mobilitate, dar pot fi daunatoare. Lubricantii pe baza de apa sunt cele mai sigure, dar nu sunt la fel de puternici si de lubrifianti ca produsele chimice. Asadar, este important sa luati in considerare marca si certificarile lubrifiantilor pe care ii alegeti, astfel incat sa fiti siguri ca nu exista riscuri pentru sanatate.

Lubricantii uscati sunt cea mai buna optiune pentru cei care sunt alergici la lubrifiantii pe baza de chimicale si de apa, deoarece sunt fabricati din ingrediente ce nu produc iritatii.

Marci si produse

Exista o multime de producatori si marci de prezervative si alte produse si alte produse care se adreseaza tuturor nevoilor viitorilor parteneri, precum Durex, Trojan, EXS, Love-Lite si astfel mai departe. Iata cateva avantaje si dezavantaje ale fiecarei marci de prezervative:

Durex: Acest brand este printre cele mai populare marci de prezervativ.