Stăpânirea vopsirii părului poate fi o misiune dificilă. De aceea, este necesar să faci un test al vopselei de păr înainte de a merge cu el pentru a vedea ce se întâmplă. Un test al vopselei de păr este procesul prin care testezi noua culoare pe una sau mai multe fâşii de păr cu luni înainte de a încerca pe întregul scalp sau părul tău. 

Acest lucru vă va ajuta să aflaţi ce fel de efect ar avea o culoare pe părul tău înainte de a intra în apa de vopsire. Testarea vopselei de păr poate fi cea mai bună cale de a afla cum se asortează vopseaua cu părul tău și cum arată în realitate o schimbare de culoare.

În acest articol vom discuta despre importanța unui test al vopselei de păr, cum se realizează testul și ce să faci dacă rezultatul nu este ceea ce ați așteptat.

Ce este Testul Vopselei de Păr?

Testul culorii părului este o procedură intermediară înainte de a utiliza o vopsea pe scalp și părul tău. Pe scurt, scopul unui test al vopselei de păr este de a vedea cum efectuează culoarea pe un set de fâșii de păr selectate, astfel încât înainte de a face vopsirea, știți exact cum se va vedea culoarea Ta.

Dacă îți dorești să rămâi la aceeași culoare, un test al vopselei de păr nu este necesar, însă dacă dorești să faci o schimbare, atunci este bine să le faci. Testul vopselei de păr ridică șansele ca rezultatul final sa fie ceea ce ți-ai dorit tu.

După cum am menționat, testul vopselei de păr este un exercițiu de testare al părului înainte de schimbarea efectivă a culorii părului. Acest lucru vă va ajuta să vedeți care sau ce fel de culoare funcționează cel mai bine pentru dvs., cum va contura fața dvs. și cum interacționează în contrast cu pielea sau cu orice nuanta de par deja naturala. O vopsea de păr cu un contrast dramatic mare ar putea fi prea intensă pentru tine, în timp ce o nuanta prea deschisă ar putea să nu arate atât de bine cu pielea ta.

De ce este important să faci un Test de Vopsea de Păr?

Testarea vopselei de păr este importantă deoarece poate fi dificil să anticipați rezultatul de pe întregul scalp sau par. Există câteva îmbunătățiri mai inteligente care vă pot ajuta să decideți dacă această culoare se potrivește înainte de a vă vopsi din nou părul.

Înainte de a face testul vopselei de păr, ar fi important sa ții cont de următoarele:

  1. Aspectul vopselei in realitate – diferite tipuri de vopsele poate arata diferit in realitate decat in cutie, de aceea este important sa faci un test intai;

  2. Starea scalpului – înainte de a te vopsi, este important să te asiguri că scalpul tău este sănătos și curat, astfel încât să poți obține cea mai bună culoare;

  3. Tenul si culoarea pielii – culoarea de vopsea pe care alegi sa o folosesti trebuie sa fie in armonie cu nuanta ta de piele pentru ca sa poata sa se obtin rezulatul asteptat;

  4. Expunerea la soare – lumina soarelui va avea un efect asupra culorii, iar un test va ajuta sa vezi daca culoarea ta se va schimba in timp;

  5. Testarea becului – becul va avea un impact asupra culorii si un test va fi aici de ajutor pentru a verifica vopseaua de păr după ce l-ai cumpărat.

În general, testele vopselei de păr sunt indicate dacă vrei o culoare diferită. Testele vopselei de păr vă permit să vedeți rezultatul final fără a risca prea mult.

Cum se face Testul Vopselei de Păr?

Testul vopselei de par se poaple face acasa, fara ajutorul unui profesional. Primul pas este sa iti iei o vopsea de par potrivita pentru tine. Dacă este prima dată când vrei să faci testul, i se recomandă să alegi o vopsea care conține antioxidanți și ulei de avocat, care ajută la hidratarea și protejarea părului cardat.

După ce ati cumpărat vopseaua, al doilea si ultimul pas este sa îti aplici vopseaua selectata pe firele de păr selectate. Se va aprecia faptul ca testul vopselei de păr ar trebui efectuat înaintea oricărui alt lucru.

Pentru a începe, selectați o bucată de păr dintr-o altă parte decât cea din spate a capului. Pentru a obține rezultate îmbunătățite, selectați firele de păr de pe lateralul capului, deoarece acestea sunt mai aproximative cu scara de încărcare pentru tot părul tău.