Indiferent daca ai parul mai scurt sau lung, sau chiar foarte lung, parul poate sa fie piesa definitorie a unei tinute si sa-ti scoata personalitatea in evidenta. In ceea ce priveste parul lung, parul breton – stilul bob – este cel mai des intalnit si cel mai usor de mentinut. Parul Breton, sau stilul bob, este adaptabil si se potriveste oricarei forme de fata si cu oricare tip de par.

Acest stil de par este extrem de versatil si se poate schimba de la o zi la alta, de la o ocazie eleganta la o iesire in oras. De aceea, merita sa te informezi asupra acestuia, astfel incat sa-l poti intretine corect si sa iei cele mai bune decizii inainte de a-l adopta, la salon.

Cum arata parul Breton

Parul Breton este un stil de par care se refera la modul in care parul e taiat. Acesta poate fi scurt sau lung, si ofera un aspect usor asimetric. Acest stil de par presupune taierea parului sub forma de linie dreapta de-a lungul liniilor naturale ale fetei. La nivelul urechilor, parul Breton se opreste la o lungime scurta, poate ajunge pana la umeri.

Parul Breton are mai multe stiluri, in functie de lungime si forma fizionomiei. Exista stilul Breton clasic, care incepe imediat sub nivelul urechilor si se continu cu parul lung pana la nivelul umerilor. Exista, de asemenea, stilul Breton scurt, care implica taierea parului de-a lungul liniei temporale si oprirea acestuia la aproximativ 3 centimetri sub nivelul urechilor.

Beneficiile parului Breton

Este usor de intretinut: Cand iti vei tunde parul breton scurt, te vei bucura de avantajul de a avea un par usor de intretinut si de aranjat. Acest stil necesita doar cateva minute pentru a-l aranja dimineata, deoarece parul nu mai trebuie pieptanat sau infuriat. Parul scurt nu se va mai impleti sau incalci si tu vei fi mult mai relaxata.

Este usor de adaptat: Parul Breton se potriveste cu orice forma a fetei, fiind un stil versatil si adaptabil, se poate schimba de la o zi la alta pentru a se potrivi tinutei alese si ocaziei respective.

Este o modalitate usoara de a-ti schimba imaginea: Daca esti obisnuita cu parul lung, schimbarea poate fi pozitiva in ceea ce priveste cresterea increderii in sine. Schimbarea parului te poate ajuta sa-ti schimbi imaginea si sa-ti pastrezi variabilitatea, chiar si in momentul in care e nevoie sa arati mai profesional.

Avantajele aduse parului prin Breton

Parul Breton poate fi folosit pentru a adauga volum parului si pentru a-l face sa arate mai des si mai plin. Acest stil se preteaza foarte bine pentru att estilurile de par groase, dar si pentru cel fin. Totodata, aceasta taietura poate sa ascunda linia temporalis a fetei, daca aceasta este pronuntata, oferind un plus de volum si intinerind trasaturile.

Parul Breton poate fi, de asemenea, folosit si pentru a ascunde un fata si o frunte mai larga. Acest stil de par ofera de asemenea o schimbare in ceea ce priveste trasaturile, si chiar poate schimba imaginea persoanei.

Parul Breton – Sfaturi practice

Pentru a obtine un stil Breton perfect, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi importante, inainte si dupa ce vei vizita salonul de infrumusetare.

  1. Gaseste cea mai buna tunsoare: Inainte de a merge la salonul de infrumusetare, e indicat sa-i arati stilistei ce stil de par iti doresti si cat de mult vrei sa-l lungesci sau sa-l scurtezi. Acest lucru te va ajuta sa-ti exprimi optiunea si sa obtii rezultatul dorit.

  2. Acorda atentie lungimii si latimii parului: Acorda atentie atat lungimii parului, cat si latimii acestuia. Aceasta taietura tine cont atat de cat de lung sau scurt vrei sa tai parul, cat si de avantajele pe care iti le ofera aceasta taietura pentru conturarea trasaturilor capului.

  3. Opteaza pentru produsele potrivite: Daca ai parul scurt si daca iti doresti sa obtii un stil Breton, e important sa folosesti produsele potrivite pentru a pastra un aspect reusit si impecabil. Foloseste gelurile, produsele uscate si spray-urile pentru a obtine rezultatul dorit.

  4. Curata-ti parul si fa-ti balsamul: Pentru a obtine un par sanatos si stralucitor, curata-ti parul o data la doua saptamani cu o solutie speciala pentru parul Breton si aplica-ti balsamul pentru a hidrata parul.

  5. Alege varianta adecvata pentru straigarette: Daca vrei sa-ti pastrezi parul Breton, e indicat sa folosesti placa adecvata. Placa trebuie aleasa in functie de lungimea parului, astfel incat sa nu arzi parul.

Parul Breton este un stil care se preteaza oricarui tip de par si oricarei forme a fetei. Acest stil se poate schimba in functie de ocazie, fiind usor de intretinut si oferind o schimbare imediata in ceea ce priveste imaginea persoanei. Acorda atentie sfaturilor si recomandarilor de mai sus, inainte sa te decizi sa-ti tai parul Breton. In acest fel, te vei bucura de parul Breton mult timp de acum inainte.