Canionul Nerei este situat în Munții Apuseni și încheie unul dintre traseele cele mai spectaculoase și distractive pe care o poți parcurge prin natura munților. Canionul este situat în partea de vest a Carpaților, fiind una dintre cele mai spectaculoase formațiuni geologice ale zonei, cu gânduri neexplorate și vederi ce țin de bați.

Cheile Nerei oferă o experiență unica mijlocului naturei românești, la marginea văii înguste și abrupte plină cu bolovani. Această porțiune a raului Nera are o lungime de aproximativ 7 km și sunt destul de numeroase elementele de relief în special crestele si-au masivul bouldere alpino-carpatic care au legat în trecut hande falnice despre aceasta destinatie de vacanta.

Este un traseu accesibil tuturor, cu încercări suficiente care oferă satisfacții cacvalchilor, aventurilor și a pasionaților de natură. Această articol este intialiv pentru a împărtăși informații atat despre aventura traseului Cheile Nerei, cat și despre fauna si flora acestui canion unul dintre cele mai intacte și impresionante locuri din munți.

Autenticitate si strălucire a traseului

Șirul de chei sunt formate de aluviunile care s-au format în imediata vecinătatate a răului Nera. Cheile sunt învăluite în mister, fiecare oferind o atmosfera distincta si acoperite cu faune diferită în fiecare colț. Fiecare chei oferă o vedere minunată si linia de aparenta curgătoare a râului, care este întreruptă de cascade și stânci abrupte.

Unul dintre cele mai spectaculoase trasee este cel care pleacă din orașul Nera și se îndreaptă spre est pe râul Nera. Pe traseu, veți vedea cascade care se prăbușesc de pe stânci și chei, cu linii de ape care curg în viteză, oferind spectacol pentru cei care parcurg această călătorie. De asemenea, veți zări plantații de ciresi și măslini, precum și plimbări pe prin hidrocentrale.

Traseul Cheile Nerei este unul solar și are câteva puncte magnifice de observat inclusiv și nenumărate perechi de ochiuri de apa de pe ambele părți ale cursului apei. Aceste elemente naturale incurajează orice aventură să descopere secretele unei păduri întregi, de care curge râul Nera în sistemul său de canioane spectaculoase ce se perindă printre formațiuni muntoase.

Gastronomie si istorie

In peregrera plina de experiențe pe care o vei parcurge dedicate de la Cheile Nerei, ținând cont de gastronomie și tradițional și de istorie. Este unul dintre puținele locuri în Europa în care se poate degusta vinul care provine din ciupercile localnicilor, cultivat pe platourile verzi și înmiresmate ale Nerei.

De asemenea, istoria acestui traseu e adânc înrădăcinată în Munții Apuseni. Acolo erau destul de mulți ciobani și mineri care s-au adaptat și au trăit în tăcere din cele mai vechi timpuri în valea râului Nera. Acesti locuitori ai munților au lăsat și urme ale trecutului lor care sunt văzute de către cei care parcurg acest scurt traseu.

Atractiile Canionului

Cheile Nerei oferă spectacolul natural peisajului și oferă totodata trasee și activități în care toată lumea poate take parte pentru a descoperi unul dintre cele mai colorate canioane din lume.

• Plimbari si Caiacul:

Atentia maxima trebuie sa se fie acordata de pe o banca de canoe pe care o vei găsi la Ȑăuleț, aceasta bucatica a raului Nera, oferă cea mai mare activitare outdoor în Nera prin oferirea de tururi cu caiacul. Cu o bicicleta, un caiac sau un traseu de atra, acest traseu are ceva pentru toata lumea.

• Natura Vivanta:

Pe parcusul acestui traseu, vei vedea pasari, broscute, pesti, inorogi si căpriori care seara plimbă pe malul râului Nera.

• Pestera de Sinca Veche:

Daca esti pregatit sa explorezi cat mai adanc natura munților, pestera Sinca Veche este o alegere minunata. Aceasta pestera prezinta formatiuni stalagmitice și stalactitice și forme spectaculoase ale peretilor și tavanelor.

• Cascada Sinca:

Cascada Sinca este situata aproape de Râu Nera, și poate fi descoperita pe traseu. Prezinta un cadru spectaculos al naturii si este una dintre cele mai frumoase cascade din regiune.

• Trasee Montane:

Dacă doriți să vă aventurați și mai mult și să faceți trasee pe partea montană, puteti parcurgea trasee din natura intamplator, surprinzator si neatinse de om.

Participarea si bunele maniere

Cheile Nerei sunt unul dintre cele mai intrectate si frumoase locuri din lume, cu temperaturi variabile, inclusiv paddling si escalada. Ca sa va bucurati de plimbare si aventura cu adevarat, trebuie sa faceti cateva pregatiri.