Brasovul este unul dintre cele mai vechi orase din Romania, unul plin de cultura si istorie, cu numeroase atractii turistice fascinante. Daca esti in cautarea unei vacante pline de aventura, Brasovul este un loc minunat sa explorezi. Din timpuri vechi, si pana in zilele noastre, orasul a fost un centru important al arhitecturii si culturii. 

De-a lungul istoriei sale, Brasovul a adunat o colectie impresionanta de monumente, arcade, biserici, strazi si poduri, inclusiv celebrul Sirului Rece. Iata o lista cu cele mai populare atractii turistice din Brasov pe care trebuie sa le vizitati.

1. Biserica Neagra

impunatoare și misterioasa, Biserica Neagra este unul dintre punctele principale ale orașului. Această biserică a fost construită în secolul al XIV-lea și aduce turiștilor un amestec de frumusețe medievală și încărcătură istorică. Ea a fost construită în stil gotic prin vopsirea zidurilor cu faina de cărbune, de aceea ea a primit numele „Biserica Neagră”.

2. Piata Sfatului

Piața Sfatului este centrul istoric al orasului și se află pe locul unde a existat o cetate. Piața de astăzi are același design de la 1650 și se află în centrul lui medieval. Inima Piaței Sfatului este celebrul clopot al orașului, care se afla in mijlocul acesteia și s-a trâmbițat de la el de zeci de ori pe zi in fiecare zi.

3. Biserica Sfantul Nicolae

Biserica, care datează din anul 1589, este una dintre cele mai vechi biserici din oraș. Biserica a fost construita initial in stil gotic, iar pe masura ce a trecut timpul, aceasta a suferit numeroase modificări. Una dintre cele mai importante modificari este pictura bisericii in stil baroc.

4. Zoo Brasov

Brasovul gazduieste unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri zoologice din Romania. Acesta este un ideal loc pentru vacanta, oferind turistilor oportunitatea de a petrece timpul afara si de a explora mai mult de 500 de specii de animale.

5. Parcul Aventura Brasov

Parcul Aventura Brasov se afla la doar 10 minute de centrul orasului, fiind un punct popular de interes pentru toate tipurile de vizitatori. Acest parc ofera o multitudine de trasee in copacii din padure, toate fiind echipate corespunzator cu rame, scari, liane, pasarele, poduri, etc., oferind o experienta unica in natura.

6. Muntele Tampa

Muntele Tampa este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale orasului. Acesta se afla in inima orasului si fiind cel mai inalt loc din Brasov, punctul sau ofera vederi spectaculoase asupra strazilor si cladirilor de sub el.

7. Strada Sforii

Strada Sforii este cea mai ingusta strada din oras si se afla in centrul sau istoric. Strada are numai albastru, imitand traditia medievelor oraselor. Aceasta se intinde pe o lungime de aproximativ 140 de metri si este multifunctionala, fiind cea mai buna sursa de inspiratie pentru artistii locali.

8. Bran Castle

Bran Castle se afla in apropierea orasului si este considerat a fi unul dintre cele mai interesante castele din Romania. Castelul a fost construit in anul 1377 si este asociat cu legenda contelui Dracula. Aceasta este o constructie arhitecturala spectaculoasa, cu ture si tuneluri secrete maegice.

9. Rope Park

Situat in mijlocul padurii, pe dealul care se intindea in spatele bisericii Sfantul Nicolae, parcul de catarat este ideal pentru cei care doresc sa isi testeze spiritul de aventura. Exista un traseu ce include 50 de activitati, iar varsta minima de participare este de 8 ani.

10. Piatra Mare

Piatra Mare este unul din cele mai inalte varfuri din Muntii Bucegi si se afla la aproximativ 50 km de Brasov. La baza varfului se afla cascada și un lac sfânt, vazut din stancile inalte unicat. Acest varf oferta una din cele mai frumoase panorame ale Dealurilor si Masivului Bucegi, cu vederi spectaculoase asupra lacului si a prapastiilor adanci.

Brasovul este unul dintre cele mai vechi orase din Romania. Orașul este plin de istorie, culture, arhitectura si puncte de interes − toate aceste elemente fiind ideale pentru o vacanta plina de aventuri. Aceste intrrucat, ofera turistilor oportunitatea de a explora cateva dintre cele mai populare si mai bine cunoscute atractii turistice. Biserica Neagra, Piata Sfatului și Biserica Sfantul Nicolae sunt unele dintre cele mai renumite atractii pe care turistii trebuie sa le viziteze, in timp ce alte puncte precum Zoo Brasov, Parcul Aventura, Muntele Tampa, Strada Sforii, Bran Castle, Rope Park si Piatra Mare sunt si ele atractii pe care trebuie neaparat sa le vedeti.

Cu o cale a lui vechi insotita de noile sale descoperiri, Brasovul este unul dintre cele mai bune destinatii pentru o vacanta inedita si memorabila. Cu atata istorie, pitoresc si activitate culturala, asigurați-va de a explora Brasovul si sa vedeti cat mai mult din frumoasele sale atractii.