Ce ar fi mai frumos decât să ai mese delicioase pe care să le servești și să le prepari prietenilor și familiei tale? În timp ce petrecerea unei mese în familie, la prânz, poate aduce reînnoire, toți iubitorii de mancare știu cât de greu poate fi să experimentezi ceva nou și diferit la fiecare masă. Iată de ce vă oferim câteva retete de pranz delicioase, ușor de ținut minte și ofertă rapidă pentru prânz.

Ce sunt retetele de pranz?

Retetele de pranz sunt executarea diverselor feluri de mancare la un orar convenabil, cum ar fi ora mesei. Aceste rețete pot fi inspirate de una sau mai multe culturi și pot fi preparate atât pentru a servi întreaga familie, cât și pentru a servi mai multe porții pentru mai multe persoane, individual sau însoțite de alte familii. Acestea sunt preparate din ingrediente alimentare cumpărate deja preparate sau gătite în prealabil și / sau conservate.

Obiceiuri alimentare

Majoritatea persoanelor care se alimentează își petrec prânzul la o oarecare ora regulată a zilei. Orice prânz trebuie să includă o mâncare principală cu una sau mai multe mâncăruri opționale, precum legume aburite sau fructe și un desert. De obicei, ceaiul sau cafeaua se servesc împreună cu prânzul. În unele părți ale lumii, este obicei ca prânzul să includă și o porție de băutură alcoolică.

Ingredientele folosite la prepararea retetelor de pranz pot varia foarte mult de la o cultură la alta sau chiar de la o regiune la alta, în cadrul aceleiași culturi. Oamenii folosesc adesea produse tradiționale sau produse alimentare regionale. Acestea sunt în principal produse proaspete, cum ar fi legume, fructe, carne, pește și produse lactate.

Câteva exemple de retete de pranz

Sandvisuri Focaccia

Sandvisurile Focaccia sunt o mâncare tradițională italiană din secolele trecute care se potrivește de minune cu prânzul, în nenumărate moduri. Se prepară împărțind foaia focală, un blat de focaccia, în două jumătăți și pot fi umplute cu diferite ingrediente, precum salate, alune, fructe de mare, șuncă prăjită sau orice altceva la care veți fi capabil să vă gândiți. Acesta poate fi servit cald sau la temperatura camerei.

Pizza

Pizza este unul dintre cele mai populare preparate din toate timpurile. Se prepară prin turnarea unei aluat special, prezentat sub forma unei foi , care este acoperită cu o varietate de brânzeturi, sosuri și toppinguri. Acesta poate fi servit cald, la temperatura camerei sau chiar rece.

Mâncare mexicană

Mâncarea mexicană este practic în viața de zi cu zi a tuturor locuitorilor Mexicului, oferind o atmosferă vibrantă și exotice unei mese de prânz. La masa mexicană poti servi diversitatea și textura bine cunoscuților tacos, burrito, enchilada, quesadilla și altele, toate într-o porție. Aceste rețete colorate și gustoase satisfac și cele mai vechi dorințe de mâncare.

Alimente fără carne

De obicei, prânzul conține carne. Cu toate acestea, carnea poate fi înlocuită cu alimente plante-bazate pentru a oferi nutrienți pe care le-am putea obține în mod normal prin consumul de carne. Exemplele pot include:

 • salate plecate
 • burgeri vegetalieni/vegetariene
 • diferite tipuri de cereale
 • ouă
 • humus
 • produse germinate
 • lapte de caju
 • paste vegetale

Câteva recomandări pentru o pregătire ușoara

Prepararea unei rețete de prânz nu trebuie să fie extrem de grea. Există câteva sfaturi utile pentru un prânz rapid și ușor:

 1. Alegeți ingrediente simple. În timpul pregătirii retetelor de prânz, alegeți produse alimentare proaspete și sărace în grăsimi. Acestea sunt mai sănătoase și mai gustoase.

 2. Prevedeți la timp. Prevenirea mâncării înseamnă a pregăti înainte componentele componente. Spre exemplu, pregateste salata si pregateste-o inainte de a pleca la munca in aceeasi dimineata.

 3. Rescrieți sau schimbați rețetele. Dacă sunteți interesat sa obțineți un prânz mai sănătos, puteți înlocui sosurile și uleiurile din rețete și să încercați să preparați ceva nou.

 4. Gătiți când aveți o ocazie. Pentru a economisi timp în timpul prânzului, gătiți seara în prealabil. Această rutină vă garantează că o parte din ceea ce veți mânca în a doua zi este deja pregătită și poate fi servită mai repede.

 5. Utilizați un program de planificare. O aplicație sau un sistem de planificare folosit periodic vă poate ajuta să gestionați în mod eficient produsele pe care le prepara.