Timisoara este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Cu un puternic spirit multicultural, Timisoara poate fi un loc minunat pentru a vizita atat pentru cei care vor sa descopere peisajul si iconografia unica oferite de acest oras, cat si pentru cei care sunt interesati sa experimenteze viata distractiva si diversitatea gastronomica oferita de restaurantele si cluburile din Timisoara. Timisoara se afla in Regiunea Vest a Romaniei, la granita de est a Ungariei. 

Orasul este situat pe malul Begai, o raul mai mic din sud-vestul Romaniei si este cunoscut pentru managementul de avangarda al dezvoltarii urbane si pentru parcurile si gradinile sale. Acest ghid ofera informatii detaliate si sugestii utile despre activitatile care se pot face in Timisoara, despre zonele ce merita vizitate in oras si despre locurile in care se poate manca.

Istoria Timisoarei

Timisoara este unul dintre cele mai vechi orase din Romania. Acesta a aparut pentru prima data in anul 1212 atunci cand primele localitati au fost fondate de catre un trib celtic sau romani pe malul Begai. In Evul Mediu, orasul a cunoscut mai multe domnii, incepand cu cel mai cunoscut – domnul Carol Robert de Anjou care a stat la Timisoara intre anii 1317 si 1324 si a transformat aceasta provincie intr-o fortareata, facand-o mai putin vulnerabila atacurilor straine. In 1443, Biserica Romano-Catolica a construit una dintre primele universitati din Romania aici si a incurajat educatia si crestinarea localnicilor. In perioada de dupa anul 1552, Timisoara a devenit o importanta cale de legatura intre Imperiul Habsburgic si Imperiul Otoman. De-a lungul anilor, city-ul a cunoscut stiluri arhitecturale diferite, rezultata in combinatia unor culturi si influente istorice variate.

Atractii turistice in Timisoara

Central European si modern, orasul este plin de activitati interesante si locuri de explorat. Iata cateva dintre principalele atractii turistice in Timisoara:

 1. Piata Victoriei
  Piata Victoriei este una dintre principalele atractii turistice in Timisoara. Amplasata in inima veche a orasului, aceasta piata isi are radacinile in vremurile Babestilor. Acesta poate fi recunoscuta prin constructiile sale impresionante si scuturele de ace de cafenea care exercita o influenta majora asupra vietii orasului. Merita vizitata, in special in week-end, atunci cand face parte din Festivalul Timisoarei.

 2. Castelul Huniade
  Castelul Huniade este un monument stil vechi al Timisoarei. Acesta a fost transformata intr-un loc cultural modern care gazduieste diferite evenimente, teatre si concerte. Aici se gasesc forme de arta precum designed by artisti locali si obiecte unice ce aparțin culturii. Catusi de putin, castelul si peretii sai exteriori adapostesc evenimente tradiționale locale si festivaluri artistice.

3.The Orthodox Cathedral
Catedrala Ortodoxa este una dintre cele mai cunoscute constructii religioase din Timisoara. Acesta a fost construita in secolul XI si este cunoscuta pentru arhitectura sa impresionanta. Amplasata in Piata Unirii, acest loc este faimos pentru artefactele sale unice si impresionante si cea mai veche biserica in stil baroc din Romania.

 1. Gara de Est
  Gara de Est este un important punct de tranzit al orasului si mai ales pentru ca a jucat un rol important in Revolutia din Romania din 1989. Acest obiectiv este deschis pentru turisti si vizitatori.

5.Catedrala Romano-Catolica
Catedrala Romano-Catolica din Timisoara face parte din Patrimoniul UNESCO si este recunoscuta ca fiind cea mai veche biserica de cult catolic din Romania. Este probabil cea mai frumoasa constructie din Timisoara si considerata celebra atractie turistica.

Culmea Timisoarei – Parcul Rozelor
Un loc interesant, simplu si jucaus, Parcul Rozelor este considerat ca fiind inima Timisoarei. Situat in zona centrala a orasului, este locul ideal pentru a vizita unul dintre cele mai mari orase din sud-vestul Romaniei. Cu spatii verzi abundente, seri de culoare si, bineinteles, trandafiri care isi revarsa aroma catre cer, aceste parcuri sunt ideale pentru relaxare. Anual, acest parc gazduieste Festivalul Trandafirilor si ofera diferite evenimente, festivaluri si concerte.

De asemenea, parcul contine Poarta Regala de la intrare care adaposteste targuri impresionante si o multime de cazari langa lac. Exista, de asemenea, Gradina Botanica si Palatul Banilor de peisaj unde puteti sa explorati obiectele arheologice si florei locale.

Restaurante si cafenele recomandate
Timisoara ofera un numar variat de restaurante si cafenele vibrant. Acesta este un oras care isi respecta radacinile sale europene, oferind gusturi pozitive si experiente unice prin terasele manualelor si cafenelelor locale care se transforma in galerii de arta si locuri ascunse pentru distractie.

Iata cateva dintre recomandarile noastre de localuri si cafenele:

1.Casa Bunicii
Casa Bunicii este un restaurant local din centrul Timisoarei. Cu o tematica interesanta bazata pe o casa de oaspeti traditionala, acesta ofera sarmul traditional romanesc si preparate delicioase. Restaurantul are o multime de facilitati, inclusiv preparate din corb.

2.Casa Veche
Casa Veche este un restaurant care propune preparate cu influente mediteraneene si diverse specialitati unguresti. Restaurantul ofera atmosfera de lux si designuri romantice care se potrivesc cu oferta bogata si variata de meniuri.

3.Perlele
Perlele este un stilos café situat intr-o cladire din historicul oras vechi. Daca, in afara de deserturile delicioase si bauturile calde, sunteti interesati sa cunoasteti arta locala, vizitati acest café. Un minunat magazin de arta, cu o colectie fotografica, este unul dintre principalele avantaje ale acestui cafe.

 1. Sort Hall
  Consumand dintr-o oferta impresionanta si variata de bauturi alcoolice si alte specialitati culinare (carne, paste, prajituri, etc.),