Sibiul este una dintre destinatiile de neratat daca te afli in Romania inteligenta. Este plin de istorie si frumusete, oferind turistilor ceva de vazut. Cu figuri marcante ale istoriei incluse in muzeele si monumentele sale, despuiturile sale si frumusetile sale naturale, si o gama larga de activitati si evenimente care se desfasoara in oras, Sibiul poate deveni o excursie uimitoare.

Bineinteles, cu atat de multe de vazut, poate parea destul de cumplit sa decideti exact ce sa faceti. Acest ghid va duce prin cele mai rezonabile optiuni si destinatii turistice pentru cea mai placuta experienta a Sibiului.

Descopera frumusetea istorica a Sibiului

Strazile din Sibiu

Daca exista un capitol despre care sa stii despre Sibiu, acela este strazile sale. Primaria Sibiului a demarat proiecte majore de restaurare si infrumusetare a strazilor vechi, care intrunesc acum mai mult de 150 de comori arhitecturale – de la casele boieresti pana la biserici si turnuri, aceste locuri va hypnotizeaza, facandu din Sibiu o destinatie turistica renumita si foarte bine pastrata care ar trebui sa fie adaugata cu siguranta pe lista dvs. de excursii.

Piata Mare

Odata ajunși in Piata Mare. cea mai mare piata din centrul vechi din Sibiu, nu va veti puteti abtine sa nu fentati farmecul istoric si patrimonial local. Inima Sibiului. Piata Mare ofera turistilor si localnicilor un peisaj plin de viata si traditie. Daca sunteti in cautarea unor delicatese de bun gust, atunci trebuie sa nu uitati sa ajungeti in piata.

Turnul Sfatului

In Sibiu, Turnul Sfatului este probabil cea mai fotografata atractie turistica. Acesta se ridica la 110 m, oferind turistilor o privire surprinzatoare asupra orasului si a campiilor circunvecine. Turnul Sfatului poarta o mica parte din istoria Sibiului, prezentand zidurile reinventate si foarte bine intretinute de la inaltime.

Colegiul Brukenthal

Colegiul Brukenthal este un punct de legatura important intre cultura si istoria Sibiului, avand la baza o constructie boiereste a secolului XVII. Acum Colegiul se afla in starea sa cea mai impresionanta. Gradinile sale au un aspect luxuriant si fac parte din celebrul itinerariu turistic al Sibiului.

Gradina Astra

Gradina Astra este situata la iesirea din Sibiu si este un parc istoric si cultural. Acest loc deosebit de frumos a fost fondat in 1935 si prezinta mai mult de 300 de ansambluri etnografice, precum si o ceapa comerciala. In plus, Gradina Astra gazduieste si un muzeu care poate oferi informatii interesante despre cultura si istoria zonei.

Muzeul Muzeul si Biserica Evanghelica

Muzeul si Biserica Evanghelica din Sibiu reprezinta nodul maiestuos al culturii locale. Acest loc unic trebuie sa fie pus pe lista destinatiilor turistice. Vizitatorii pot vedea si admira unele dintre cele mai reprezentative cladiri din zona. Si nu uitati de Muzeul asta, care poate furniza turistilor informatii istorice si culturale despre Sibiu.

Alte obiective turistice

 • Muzeul National Brukenthal, un muzeu care detine o mare varietate de opere de arta, printre care si picturi, sculpturi si instrumente muzicale, precum si biblioteca cu peste 300000 de carti;
 • Biserica Romano-Catolica, care dateaza din secolul XV, si prezinta cea mai extinsa colectie de icoane vechi din Romania;
 • Castelul Sadu, cea mai veche constructie din Sibiu, datand din anul 1223;
 • Vietile Sfintilor, in apropiere de Sibiu, aflandu-se la granița cu Transilvania si presupunandu-se ca a fost locul de nastere al lui Vlad Țepeș;
 • Bazilica Bisericii Evanghelice, datand din secolul XV, care este una dintre cele mai vechi si mai importante biserici din Sibiu.

Activitati si evenimente

Sibiu este o destinatie ideala atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Din mai pana in septembrie, localele si cafenelele se inmultesc si fiecare parte a orasului prezinta un farmec si o atmosfera distincta. Exista multe activitati si evenimente la care sa luati parte pentru a va bucura de aventura cu privire la istoria si cultura Sibiului.

 • Festivalul International al Filmului, care are loc la inceputul lunii mai;
 • Festivalul “Sibiu Jazz”, care se desfasoara pe parcursul lunii octombrie;
 • Festivalul International “Time to Dance”, care are loc la inceputul lunii iunie;
  -De pe 10 iulie si pana pe 16 august, Sibiul gazduiește Festivalul International al Artelor Frumoase;
 • Festivalul International de Teatru.

Clima Sibiului

Clima zonala se caracterizeaza ca un mediu temperat Continental cu temperaturi inregistrate intre -30°C si +30°C. Cea mai placuta si calda luna este iulie, cand temperaturile se situeaza intre 22°C si 25°C. Mai mult, Sibiul este unul dintre cele mai bine luminate orase ale Romaniei, avand inregistrate peste 2000 de ore anual de soare.

In concluzie, daca doriti sa aveti o experienta completa in Sibiu si sa vizitati toate obiectivele turistice, locatiile si evenimentele sale unice, puteti fi siguri ca Sibiul va oferi ceva despre care veti vorbi cu drag. Daca veti reusi sa faceti toate acestea, aceasta excursie nu va fi doar o excursie, ci si o experienta de neuitat cu siguranta.