Anghinarea sau archinul, cum i se mai spune, este unul dintre cele mai vechi legume cultivate și cunoscut încă de pe vremea grecilor antici. Acesta este un ingredient care se folosește cu succes în bucătării de pe întreg mapamondul, oferind diverse preparate delicioase și sănătoase. În acest articol veți citi despre câteva rețete riche în anghinare, și despre beneficiile consumului acestei legume.

Dăruirea naturii- anghinare
Anghinarea este o legumă ce crește în regiunile temperate ale Europei și Asia, în America de Sud și în Africa. Aceasta poate crește cu ușurință, și de obicei se cultivă toamna sau în primăvara devreme, la mijlocul unui câmp. Anghinarea provine dintr-o plantă asociată trandafirului, care poartă același nume, și are un conținut ridicat de fibră, vitamine si minerale, ceea ce îi conferă acestei legume proprietăți benefice pentru organismul nostru precum: menținerea sănătății digestive, prevenirea îmbolnăvirii de cancer, și ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Rețete cu anghinare

  1. Pizza cu anghinare și mușchi file
    Aceasta pizza este foarte simplu de putut face, și este una dintre rețetele cu anghinare preferate de majoritatea oamenilor. Această pizza are un gust deosebit după ce se unge cu sos de rosii și se adaugă toppinguri precum anghinarea, mușchi file, ciupercile și ceapa verde.

Ingredientele necesare pentru această rețeta sunt:

  • 400 ml sos de rosii
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 cesti de anghinare taiata cubulete
  • 1 kg făină
  • 2 plicuri drojdie uscată
  • 1,5 cesti de apa
  • 1 lingură de sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 cesti de mușchi file
  • 200 grame ciuperci
  • O legătură de ceapă verde

Instructiuni:

  1. Se amestecă într-un bol, faina, drojdia uscată, zahărul și sarea.

  2. Se adaugă apa și se amestecă bine, pentru a se obține o aluat moale. Dacă e nevoie, se mai adaugă puțină apă pe parcurs.

  3. Se adaugă uleiul de măsline și se amestecă până aluatul devine elastic.

  4. Aluatul se împarte în două și se întinde cu ajutorul unei sucitori.

  5. Se unge cu sos de rosii și se adaugă toppingurile.

  6. Pizza cu anghinare și mușchi file se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius, și se lasă să se coacă timp de 20 de minute.

  7. Pizza cu anghinare și mușchi file este gata, iar cei dragi pot fi serviti.

  8. Salată de anghinare
    Această rețeta cu anghinare este ușor de preparat, și foarte gustoasă. Salata de anghinare are culori vii și se poate servi în diverse ocazii.

Ingredientele necesare pentru această rețata sunt:

  • 3 pungi de anghinare
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1 cana de roșii cherry
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de suc de lamaie
  • O legătură de ceapă verde
  • 1 lingură de piper
  • 2 linguri de sare

Instructiuni:

  1. Anghinara se curata de sambunii, se spală și se taie cubulete micute.

  2. Se adaugă usturoiul tocat marunt, roșiile cherry, ceapa verde și anghinarea în bolul cu salată și se amestecă.

  3. Pentru dressing se amestecă uleiul de măsline, sucul de lamaie, sarea și piperul, se adaugă peste salată și se amestecă.

  4. Salata de anghinare este gata si poate fi servită.

  5. Fursecuri cu anghinare si ciuperci
    Aceasta este o rețeta vegetariană cu anghinare și ciuperci, foarte gustoasă și ușor de pregătit. Aceste fursecuri sunt crocante si delicioase și pot fi servite la micul dejun sau la prânz.

Ingredientele necesare pentru aceasta rețeta sunt:

  • 2 cani de anghinare
  • 1 cana de ciuperci
  • 2 ouă
  • 200 grame de parmezan
  • 2 linguri de ierburi aromate
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură de sare
  • 2 linguri de ulei de măsline

Instructiuni:

  1. Anghinara și ciupercile se spală și se taie cubulete mici.
  2. Se adaugă anghinara, ciupercile și parmezanul tăiat cubulete într-un bol, și se amestecă.
  3. Se adaugă ouăle, ierburile aromate, și sarea și se amestecă bine.
  4. Se adaugă faina și uleiul de măsline, și se amestecă din nou.
  5. Se modelează fursecurile cu ajutorul unei linguri, se aseaza într-o tava tapetată cu hârtie de copt, și se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru 35 de minute.