Orasul Braila se afla pe malul Dunarii si are peste 330000 de locuitori, fiind considerat un pol economic in zona Dobrogei. Pe langa faima sa ca unul dintre cele mai principale orase port din Romania, exista multe de vazut si de facut, atat pentru locuitorii orasului, cat si pentru turisti.

Istoria Fascinanta a Brailei și Cultura sa

Pe langa locatia sa strategica, orasul Braila detine o istorie bogata si fascinanta care se intinde pe mai multe secole. Braila a fost intemeiate in 1652 de boierii fanarioti, constituind unul dintre cele mai importante porturi comerciale ale tarii pe Dunare – atat in perioada Imperiului Otoman, cat si in perioada Planului Regulamentar.

In prezent, Braila este recunoscuta pentru influentele sale culturale si istorice, precum si pentru profilele sale literare. In aceasta perioada istorica a existat o buna activitate literara, iar zona a fost tratata de celebrii Mihai Eminescu, Alecsandri, Slavici si Coșbuc.

Atractii turistice importante

Odata ce ati reusit sa ajungeti in oras, exista multe experiențe pe care le-ati putea incerca si multe lucruri de vazut in orasul Braila. Iata cateva atractii turistice de care trebuie sa tineti cont:

•Muzeul de Stiinte Naturale – Muzeul de Stiinte Naturale din Braila se afla la prima vedere, cu exponate interesante expuse sub acoperirea sa. Muzeul adaposteste colectii mai vechi, ca si exponate recente care sunt extrem de interesante si informaționale pentru vizitatori.

•Casa Memoriala Mihai Eminescu – Acesta este un monument istoric dedicat vietii poetului national, Mihai Eminescu. Casa este construita in aceeasi maniera in care se presupune ca a trait si a creat Eminescu, cu adevarat un simbol al istoriei sale.

•Fortul lui Conache – Fortul este un monument istoric important, inaltat in secolul al XIX-lea pentru aproteja orasul de inamici. In prezent, fortul poate fi vazut si poate fi admirata arhitectura sa unica.

•Cimitirul Eroilor Revolutiilor Romane – Acesta este un cimitir memorial dedicat eroilor Revolutiei Romaniei. Este amplasat in mijlocul parcului din oras, fiind o destinatie foarte populara atat pentru romanul, cat si pentru turistii straini.

•Parcul Th. Pallady – Acesta este unul din parcurile mai mari si mai frumoase ale orasului – bine intretinut si placut. Este un loc foarte popular pentru locuitorii orasului, fiind ideal pentru a putea sa se ia un ragaz de relaxare.

•Catedrala Sfântul Nicolae – Catedrala Sfântul Nicolae este una din cele mai vechi constructii din oras. A fost dinastinta in anii 1750 și a fost ridicata in stil baroc. Catedrala are multe modele frumoase si interesante, ca si icoane vechi, cu motive florale si simboluri crestine.

•Oraselul copiilor – Oraselul Copiilor este o zona pentru copii, in care acestia se pot distra si se pot bucura de diferite ateliere si jocuri. Este cumva similara cu un parc de distractii modern, avand si piscine noroioase si tobogane, precum si multe alte caruseluri si biciclete.

Activitati distractive

Pe langa atractiile obisnuite pe care le puteti vedea in orasul Braila, exista si multe activitati distractive pe care le puteti incase in mod normal, precum:

•Gastronomia Locala – Daca doriti sa incercati bucataria locala a orasului, exista multe restaurante cu bucatarii autentice tipice zonei. Exista chiar si diverse rock-uri și grataruri, unde puteti servi porții gustoase de carne.

•Litoralul – Pe litoralul Braila, exista o varietate de statiuni de vacanta vestite in zona, cum ar fi Afumati, Vadu, Cazasu si Exis si multe altele. Aici puteti gasi activitati multiple, cum ar fi navigatia sau echitatia.

•Centre de shopping – Daca va place shoppingul, puteti incerca de asemenea magazinele din Braila. Exista multe mall-uri, magazine si centre comerciale pline de produse interesante si rare.

•Distractii nocturne – Daca doriti sa experimentati distractiile nocturne din Braila puteti incerca unele dintre cluburile mai cunoscute din oras, care ofera de obicei muzica buna si specialitati locale.

Acestea sunt doar cateva din contextele distractive disponibile in Braila – exista mult mai multe de facut de catre cei interesati de istoria orasului, seducatorii potiuni naturale si distractiile mai moderne disponibile. Nu este nicio indoiala ca orasul Braila ofera turistilor sai multe activitati si distractii in aceeasi pozitie.