Numerologia este vechea știință ce studiază semnificațiile simbolice ascunse în numere. Acestea reprezintă cheia pentru a descifra și interpreta energia unui nume și descoperirea cifrei destinului pe care o poartă un individ. Această cifră este cea care se ascunde în spatele tuturor deciziilor destinului și din care rezultă vibr șii în materia care sunt predispuse la influența unui individual. 

Pe lângă cifra destinului sunt nenumărate modalități de prin care putem sesiza și descifra însemnătatea spirituală a numerelor,toate acestea oferindu-i persoanei respectiva directionarea spre calea corecta.

Semnificatia Numerelor
Fiecare numar are propriul simbolism, exprimând anumite trăsături de caracter și calitați personale. Fiecare număr în numerologie are o semnificatie aparte, fapt pe care ar trebui să-l ții minte, mai ales atunci când interpretezi și analizezi diverse persoane. Numerele din numerologie au rolul de a deschide o poarta catre o lume de solutii și intelepciune si pot descifra planurile spirituale ale destinului cuiva:

1.Numărul 1 indică determinarea, independența și hotărârea. Acest număr simbolizează forța de a andriva de la un punct A la un punct B și își pune amprenta în modul în care se vede și se manifestă destinul unei persoane.

 1. Numărul 2 se referă în principal la determinarea și puterea de comunicare. persoana cu această vibrație are nevoie de echilibru, dar si încredere in sine sau in ceilalti.

 2. Numărul 3 are o semnificație ce se refera la creativitate,diversitate,relatie ,generozitate și urmărirea unor scopuri, determinându-i pe cei ce au această vibratie să aiba un simt al umorului pronuntat.

 3. Numărul 4 se refera la discipline, determinare și afirmare și se concentreaza pe construirea de platforme și baze solide și de încredere pentru a face sa se manifeste scopurile unei persoane.

 4. Numărul 5 vorbeste despre explorare, curiozitate și libertate. Lucrurile se desfășoară până la limită și impunerii propriilor limite înainte de a se realiza ceva.

 5. Numărul 6 reprezinta dragostea și respectul pentru comunitate,se refera la acceptarea diversitatii și la încercarea de a le convergențe.

 6. Numărul 7 simbolizează cunoasterea,intelegerea si cautarea în contextul spiritului. Această energie poate genera un sentiment de disconectare de lumea materiala si o dorintă de explorare a profunzimii gândurilor și sentimentelor.

 7. Numărul 8 indică putere și influență. Aceasta energie poate fi folositoare cand vrem sa castigam autoritatea și sa ne concentram pe o mai bună organizare a activitatilor.

 8. Numărul 9 indică abilități de comunicare, având influența sa asupra abilității de a schimba opinionile celorlalți si formarea câmpului social.

Cifra Destinului
Cifra destinului reprezint un factor important în numerologie. Se determina prin adăugarea numerelor determinate de fiecare cifra a numelui, făcând un total. Acest numar se repeta pana cand,la final,obtinem o singura cifra,care reprezinta cifra destinului persoanei respective.

În general, această cifră de destin ne poate oferi o oglindire asupra drumului individual și sabloanelor pe care acesta le poate lua. De asemenea, oferă informații despre caracteristicile pe care le are și reflectă, de asemenea, potențialul individual și lecțiile pe care trebuie să le învețe de-a lungul vieții sale.

Acest numar poate fi interpretat prin următoarele:

 1. Numărul 1
  Acest cifru indică un lider născut și aduce încredere și autoritate persoanelor. De asemenea, atributele sale includ inteligența, independența si abilitatea de a lua decizii rapide.

 2. Numărul 2
  Numărul 2 poartă influența lipsei de încreere in sine, dar in același timp încurajează o persoană să se alăture altora și să-și alinieze puterea cu ceilalți și să contribuie la realizarea scopului comun.

 3. Numărul 3
  Acest număr corespunde persoanelor care au darul de a transmite sau comunica ceva și care doresc să-și împărtășească ideile și câștige sympathia altora.Persoanele ce-si au cifra destinului 3 sunt artistifiede înclinați spre explorare creativă și intelectuală.

 4. Numărul 4
  Acest număr indică trăsături ca disciplina, organizarea și responsabilitatea. Aceste atribute influențează mai ales călăuzirea și directia unei persoane.

 5. Numărul 5
  Trăsăturile principale ale acestui număr sunt curiozitatea, libertatea și versalitatea. Persoana care are cifra destinului 5 se adapteaza rapid si folosește unei varietate de metode pentru a rezolva linvera probleme.