Căutătorii de înțelepciune spirituală și-au dat seama că fiecare dintre noi are ceva unic și special în vocabularul meu astral. Calculul ascendent sau ascendentul zodiei este cheia pentru a descifra mapa astrală, fiecare persoană având o semnătură astrală Unică și specială care ne defineste caracterul și care ne susține în călătoria noastră de viață.

Calculul ascendent se face prin măsurarea punctului de răsărit al soarelui la momentul nașterii noastre. Este punctul de la care a început călătoria noastră prin ciclul zilei și al vieții. Deși ascensoarele sunt considerate cel mai important factor în horoscop, calculul exact al ascendantsului exact în raport cu locul, ziua și ora de naștere este extrem de important.

De ce e important calculul ascendent?

Calcularea ascendentului ne oferă profunzimea și înțelegerea oricărui horoscop. Rolul ascendantsului este acela de a ne oferi mai multe informații despre personalitatea și trăsăturile noastre, cum ar fi caracterul și probabilele situații care ne vor afecta.

Rolele ascendantsului sunt variabile și ne oferă mai multă înțelegere a personalității noastre și oferă interpreți astrologi un plus de informații atunci când ne oferă lecturi și previziuni.

De asemenea, ascendentul poate fi folosit pentru a lua în considerare compatibilitatea astrală a unei persoane cu cea a unei alte persoane, cum ar fi cuplurile care sunt într-o relație. Fiecare ascendent diferit poate genera o atmosferă diferită între partenerii de cuplu, așa că ar putea exista unele surprinzătoare.

Cum se calculează ascendentul?

Calculul ascendent nu este o treabă ușoară, dar nici nu este foarte complicat. Prima informație de care aveți nevoie este ora, ziua și locul exact al nașterii individuale, bazate pe fusul orar local:

 1. În primul rând, trebuie să cumpărați o hartă a rotației Pământului și să găsiți următorul termen: Răsăritul Soarelui. Acesta este punctul de start pentru orice calcul astrologic.

 2. Este necesar să urmăriți rotația Pământului pe harta astrologică folosind un hărțuitor care sa miște de-a lungul curbelor de personalitate și să vedeți unde se încontrează raza orizontului în raport cu fusul orar în care s-a născut persoana în cauză.

 3. Astfel, a șasea casă, care simbolizează sufletul nostru, se află în raport cu raza mea orizontului și cu poziția soarelui la momentul nașterii respective. Acesta este ascendentul zodiacal sau ascendentul zodiei pentru acea persoană.

Ascendent zodie – ce semne zodiacale sunt considerate ascendente?

Există un anumit calcul și înțelegere de care este nevoie pentru a determina semnul ascendent zodiacal. Diferitele persoane pot avea aceleași semne zodiacale, ceea ce înseamnă că au același soi de energie, dar înțelegerea ascendentului ne va oferi mai multă profunzime asupra modului în care această energie se manifestă. Fiecare dintre noi are un ascendent unic și diferit.

Discutând despre modul în care ascendentul ne definește poți recurge la enumerari si liste. Acestea ar fi:

Ascendentul în Leu:

 • Persoanele ascendente in Leu lasa urme mari in lume si au mult spirit de creativitate.
 • Sunt convinsi de fortele proprii si sunt determinati si destoinici.
 • Si-au gasit drumul catre succes, astfel incat sa-si poata exprima maretia, curajul si calmul.
 • Privesc adesea lumea cu optimism, mila si deschidere. Sunt lideri dinamici si anturajul lor este intotdeauna unul distractiv.

Ascendentul în Scorpion:

 • Persoanele ascendente in Scorpion au o abilitate unica de a razbate prin orice situatie.
 • Sunt foarte conectate la emotiile lor si inteleg adanc modul in care acestea ne influenteaza.
 • Sunt foarte confidenți și foarte încrezători în alegerile lor, astfel încât să preia controlul asupra vieții lor.
 • Energia lor sexuală și transformatoare se strecoară prin orice lucru pe care persoana cu Ascendent Scorpion il atinge.

Ascendentul în Săgetător:

 • Persoanele ascendente in Sagetator sunt mereu gata sa exploreze, creativi si curiosi.
 • Doresc sa își depaseasca limitele și sa își descopere adevărata natura și dorintele lor.
 • Sunt veseli și iubitori și sunt tot timpul deschisi spre schimbare.
 • Adesea simt ca pot sa inceapa ceva nou și sa depaseasca orice tip de limita.

Calcul ascendent este o parte importanta a Horoscopului si ne ofera informatii despre personalitate si de ce directie mergem in viata noastra. Acest calcul se face prin descoperirea locului, zilei și orei exacte de la care a început călătoria noastră prin ciclul vieții.