Harghita, un judet bogat in istorie situat la granița de est a țarii, poate oferi turiștilor ceva inedit si special. In ciuda localizarii departe de zona turistica votata a Romaniei, Harghita este casa a sute de plimbari in natura si izvoare termale, unele dintre cele mai bune din regiune.

Harghita se afla in centrul Transilvaniei, intr-o regiune de campie si munte. Judetul are numeroase izvoare termale care au fost folosite de mii de ani. In prezent, acestea se bucura de popularitate fiind apreciate pentru efectele terapeutice si total relaxante pe care le ofera. Pe langa acestea, Harghita abordeaza si ofera turistilor ceva mai putin obisnuit— plimbari in natura si posibilitati de petrecere a timpului cu familia si prietenii.

Principalele obiective

Harghita are multe obiective turistice, incluzand sate, lacuri, plaje si o multime de drumuri si trasee pentru biciclisti. Acestea iti ofera sansa de a intra in lumea Transilvaniei si de a experimenta ceva aparte. Iata principalele obiective turistice si trasee din acest judet:

  1. Lacurile si plajele din Harghita

Lacurile din judetul Harghita sunt putine dar salbatice si unice in felul lor. Cei care doresc sa petreaca timpul pe malul unor lacuri cu apa de culoare albastru-verzui sau sa se bucure de niste izvoare termale naturale si sa practice snorkeling sau alte sporturi nautice pot alege o plaja sau un lac din Harghita.

  1. Parcul Natural Calimani

Parcul Natural Calimani se bucura datorita panoramelor lui pitoresti si salbatice, oferind turistilor o placere deosebita cand sunt la pas prin paduri si pe traseele montane. Parcul, destinat picnicking-ului sau recreerii, ofera multe trasee gen trekking si trasee pentru biciclisti si schiuri de fond. Acesta este si un loc ideal pentru practicarea nasterii in natura sau pentru a simti ritmurile naturii in intunericul noptilor de la munte.

  1. Mausoleul Avram Iancu

Mausoleul a fost construit in memoria lui Avram Iancu, eroul Transilvaniei. Avram Iancu a condus in perioada Revolutiei de la 1848 si si-a dedicat viata luptei pentru independenta si unitatea tarii. Acest mausoleu se afla pe trei dealuri din judetul Harghita si se bucura de numeroase vizite turistice, care ii ofera ocazia sa descopere unele dintre cele mai spectaculoase vederi.

  1. Pestera Ascuțit

Pestera se afla langa localitatea Targu Secuiesc si este cunoscuta si sub numele de “Pestera cu doua guri”. Aceasta are doua guri misterioase și adancuri degeaba fascinante care sunt scuturate de curentii subterani. Pestera are 2 intrari -o intrare stacojie si o intrare neagra – si doua culoare principale. Aceasta adaposteste si multe stalactite si stalagmite interesante.

Izvoare termale in Harghita

In Harghita exista numeroase izvoare termale, acestea fiind folosite ca destinatii turistice si ca surse de sarcini minerale. Odata ce au fost folosite de catre multi romani pentru a se bucura de placutul si beneficul lor tratament salin, izvoarele termale ale judetului sunt acum solicitate si in randul strainilor, precum si al romanilor. Iata cateva dintre cele mai bune izvoare termale din Harghita:

  1. Miercurea Ciuc

Meria cea mai cunoscuta si apreciata aici este Miercurea Ciuc, care are o temperatura a apei de 23-38 °C. Aceasta consta intr-o piscina interioara din dreptunghi si un loc de minivacanta cu terase amabile si pacol, unde te poti bucura de un moment relaxant si medicinal in mare. De asemenea, acest loc iti offere ocazia sa te relaxezi sub razele soarelui, sa faci baie sau sa te bucuri de izvoarele subterane naturale.

  1. Lacul Sacaramb

Lacul Sacaramb se bucura de popularitate datorita izvoarelor termale sale salbatice. Aici vei gasi un lac intunecat si rece atunci cand va fi cu adevarat frig, precum si asezari numeroase formate din blocuri solide si blocuri mici care se desprind din malul lacului. Este o locatie perfecta pentru cei care vor sa-si petreaca o zi in natura, sa se relaxeze, sa intre in apa calda si sa se bucure de apa sarata.

  1. Balvanyos

Balvanyos este un lac intunecat si plin de izvoare salbatice care iti ofera o senzatie unica si relaxanta. Tu poti sa te relaxezi pe suprafata acestui lac si sa te bucuri de perimetrul sau salbatic si misterios, precum si de aburii tratamentuli saline. Dupa ce te bucuri de aceasta locatie, poti mai departe sa te plimbi pe drumurile sale, pranzind printre copaci si mobile sudice, facandu-ti ca viata ta sa traiasca pentru moment.

Activitati si facilitati

De asemenea, Harghita ofera turistilor acces si facilitati precum pescuitul, cazare la cabana, restauratie, practicarea sporturilor nautice, echitatie, ciclism si altele. Aceste activitati si facilitati variaza intre zone. In principiu, vilele satelor creeaza un mod inconfundabil de a petrece o vacanta in Harghita; acestea fiind conditionate cu toate optiunile unei locuinte de vacanta moderna. Pe langa asta, vei fi intampinat cu bucurie de gazde si vei primi suport si recomandari pentru a-ti pune vacanta in valoare.

De asemenea, exista si multe aplicatii gratuite si pagini web care pot oferi informatii mai detaliate in ceea ce priveste traseele si obiectivele Harghitei, precum si trasee mai lungi. Acestea iti ofera informatii si sfaturi utile despre traseele de peisaj, sporturi de recreere si activitati de ziua. Exista chiar si aplicatii in limba engleza care iti pot oferi traduceri pentru diverse sectiuni.