Unul dintre locurile cele mai spectaculoase din Romania este recunoscut si sub numele de Cazanele Dunarii. Situat în zona cea mai frumoasă a văii Dunarii, este, de asemenea, singurul loc din țara noastră în care Dunărea poate fi admirat mai autentic și mai autentic. Acest parc natural oferă oportunități variate de explorare, în diverse forme și modalități, precum plimbări pe mare, ture cu barca, drumeții, ciclism, speoturisme și peșteri spelologice.

Istoricul Cazanelor Dunarii

Larile Cazanele Dunarii pot fi privite ca una dintre cele mai importante creații ale naturii de azi, deoarece au fost formate în urmă cu mai mult de 14 milioane de ani. Partea de jos a zonei s-a format prin procesul de dezmembrare al unor masive de creturi catastrofice. Acest proces a schimbat în mod major fluxul apei Dunării, care a rezultat în formarea acestor cazane. Aceste solitare canioane se extind prin zona muntoasă a văii Dunarii, facandu-si loc prin intermediul abruptilor și stâncilor.

Motorul de economie al Regionii

Informații despre Cazanele Dunarii există de milenii în românește si istoria lumii, cunoscuta sub numele de lumea romana. Aici, pe malul Dunarii, comerțul florește din vechile timpuri. Utilizat ca punte pe drumul comercial care mergea de la Prut la Marea Neagră, Dunărea era ocazia ideală de a schimba produsele și a face schimburi comerciale. Datorită acestei istorii îndelungate, Cazanele Dunării a devenit una dintre principalele surse de economie ale regiunii.

Activități și trasee

Există numeroase trasee de care te poți bucura în Cazanele Dunarii. Daca optezi pentru black pot amfibia, vei avea șansa de a trai o experienta de neuitat, oferita de ratacirile navigabile. O navă cu motor care te poate duce prin canioanele Cazanelor Dunarii, trece prin peste 20 de lacuri, rapide de apa și stânci. De asemenea, plimbările cu barca sunt locul preferat pentru cei care caută o vizita relaxanta, dar plina de aventura.

Cazanele Dunarii oferă și alte tipuri de experiențe care pot fi savurate, cum ar fi:

• Drumeții – Exista aproximativ 70 de trasee de drumeții care ofera oportunitatea de a explora regiunile muntoase din parcul natural, permitând turiștilor sa vada rare specii de plante sau animale.

• Ciclism – Ideal pentru cei pasionati de biciclete, acest parc natural ofera peste 25 trasee, oferind oportunitatea de a explora zone unice din regiune.

• Speoturism – Aceste cazane permit explorarea mlaestoaselor peșteri sau dudasuri, descoperind comori ascunse, precum o varietate de formațiuni geologice, izvoare termale, formatiuni calcitice, cavern sistemele grotte, sau chiar grote stramte si întunecate.

• Zborul – Acest parc ofera posibilitatea de a vizualiza Cazanele Dunarii din înălțimi impresionante cu ajutorul elicopterelor și al baloanelor aeriene.

Facilități și Servicii

Există multe facilităţi de agrement și oportunităţi de divertisment pentru turiști în Cazanele Dunarii. Oaspetii pot alege dintr-o varietate de cabane primitoare si curbate, precum si restaurante si baruri care ospateaza o multime de retete traditionale romanesti. De asemenea, exista o multime de zone de camping, incinte ecologice, adaposturi si terenuri de joaca unde cei mici se pot bucura de diferite activitati.

Fauna si Flora

Datorita parcului sau natural, Cazanlele Dunarii ofera turistului oportunitatea de a vizualiza peisajele spectaculoase, precum si izbăvirea de formarea îndelungată a naturii. De asemenea, partea de animale si plante atrage un numar mare de turisti care se pot bucura de spectacolul naturii intacte.

• Fauna – Cazanele Dunarii sunt casa a zeci de specii de animale, printre care se numara râsul, porcul salbatic, lupul, vulpea, ursul brun, cerbul, iepurele și miile de pasari. Poate te poti astepta sa vezi mai multe animale salbatice deoarece aceste cazane sunt un cuib natural pentru pasari și animale.

• Flora – Cazanele Dunarii poseda o vegetatie luxuriante si variata. Plantele care se intalnesc in zona includ stejarul, mesteacanul, fagul, bradul, salcia, feriga si foarte multe alte specii.

Cum sa ajungi La Cazanele Dunarii

Cazanele Dunarii ofera o experienta unica care poate fi savurata atat daca alegi sa mergi cu masina, cat si cu avionul sau cu oricare mijloc de transport.

• Cu automobilul – Mai multe rute pot fi alese atunci cand faci drumetii cu autoturismul, iar Cazanele Dunarii pot fi atinse mai repede de la Bucuresti. Drumul dureaza aproximativ 3 ore, si vine sa traverse zece orase pe tranzitul dvs.

• Cu avionul – Daca ai optat pentru transportul aerian, poti alege mai multe aeroporturi de unde poti lua o cursa spre Craiova sau Caracal, dupa care vei merge cu autoturismul la Cazanele Dunarii.

• Cu trenul/ce modern – Transportul modern pe calea ferata este, de asemenea, o opțiune atunci când sosesti in zona.