Timpul liber este prețios și, de aceea, merită să ne bucurăm de el în modul cel mai placut și cu cea mai frumoasă experiență. Din fericire, cei care locuiesc în București și împrejurimi au la dispoziție multe opruini interesante și potrivite pentru o excursie de o zi, în care să se bucure de peisaje uimitoare, vreme bună și activități multifacete.

Iată mai jos câteva destinații incredibile, în mijlocul naturii sau în inima orașului, care garantează o experiență unică și merită cu adevărat o vizită:

1. Snagov

Snagov se află la doar 35 de km de Bucureşti și este una dintre cele mai populare destinații pentru excursii de o zi. Acesta, se află în județul Ilfov și oferă peisaje uimitoare, castele istorice vechi de sute de ani, lacuri pitorești și multe alte obiective turistice.

Aici veți găsi mai multe trasee pe care le puteți parcurge în mod confortabil, precum traseul Casa Mosului, traseul Crangului sau traseul Herastrau. De asemenea, aici vecul găsi câteva cetăți și palate istorice, precum palatul Știrbey din anul 1869.

De asemenea, lacul Snagov oferă diverse facilități de agrement și activități recreative, precum cuibărit și închiriere de bărci cu motor. Acesta, oferă o priveliște panoramică la peisajul albastru al lacului Snagov si este unul dintre cele mai speciale locații și se mai poate vizita biserica de aici ce se aflropeție de insula din mijlul lacului.

2. Râmnicu Sărat

Râmnicu Sărat se afla la aproximativ 70 km de București și este una dintre destinațiile cele mai vizitate și preferate pentru excursiile de o zi. Această minunată destinație oferă peisaje spectaculoase și se remarcă prin facilități de agrement, muzee și obiective turistice în care se poate vizita.

Unul dintre afișajele cele mai curate și mai frumoase din această destinație, este Sura Mare, un lac de un milion de metri pătrați ce se remarcă prin peisajul său rural și linistea sa. Aici vei putea vedea păsări și vei putea face plimbări relaxante în jurul lacului, deoarece este puțin circulat.

Alte locații și obiective turistice de interes din Râmnicu Sărat sunt: casa memorială a lui Mihai Eminescu, Parcul Zoologic, Centrul de Cercetări pentru Protecția Pădurilor și Monumentul lui Simion Stoilov.

3. Măgura – Buzău

La aproximativ 85 km de București, se află Măgura, o comună aflată în județul Buzău, ce adăpostește o comunitate localnicilor prietenoasă și ocultură. Această localitate mică se remarcă prin frumusețea sa rurală, peisaje superbe și activități recreative variate ce musai trebuie să fie vizitate.

În Măgura veți putea face plimbările admirând peisajele plin uscat, munți și șesuri, veți admira frumusețea mărcilor podgorie ce se învecinează cu dealurile și satele locuite liniștit. Aici, se mai pot vedea și castele și cidvuri istorice, precum cetatea și manastirea Măgura, Mănăstirea Prodromu, Muzeele de Istorie și AIr Măhala.

De asemenea, această destinație oferă posibilitatea de a vizita diverse obiective turistice, plimbări cu bărcile p canalul Dniester, grădinile Botanice, trasee pe jos etc.

4. Banu Manta

Una dintre destinațiile ideale pentru o excursie de o zi de la București, este banu Manta, ce se află la aproximativ 80 km de capitala țării. Acest mic sat românesc de poveste se află pe malul râului Prahova, și este o oază de liniște, în care veți putea vedea păstrându-și istoria veche și arhitectura particulară.

Potrivit legendelor și tradiționalelor, acest sat a fost fondat în urmă cu sute de ani de către călugării Mănăstirii Banu. Aici veți găsi o multitudine de locații și obiective turistice ce merită vizitate, precumun muzeu și o cetate istorică, un lac bogat în pește, biserici vechi si tradiționala de fân.

De asemenea, în Banu Manta veți putea asculta tradiționalele muzicii populare, veți putea ieși la grătar, veți putea vizita aromata forfă pădurii și veți participa la ateliere tematice.

5. Bucov

La doar 35 km de București se află substația izolei și contemporană puțin atinsă, numită Bucov.