Mulți oameni adoră bucătăria traditională. În timpul verii, parca nu putem scăpa de gustul dulce al fructelor de sezon. Desigur, una dintre cele mai populare opțiuni ale verii este compotul de rubarbă – o epopee plină de aromă și savoare.

Rubarba este una dintre cele mai versatilae fructe pe care le vom găsi în bucătărie și mai ales în perioada caldă a anului. În plus, este și una dintre cele mai căutate: este zahărata și cremoasă, iar atunci când este folosită în rețete, poate adăuga un plus de personalitate preparatului principal.

Compotul de rubarbă este una dintre cele mai șarmante maniere de a-i bucura de gustul acestei fructe, în același timp, servind o experiență completă de savoare, însoțită de un tocăneala textura dulce și aromată.

Compotului de Rubarbă

Rubarbă este o planta ce poate sau nu poata face parte din familiei rodului fructului, functie de inflorecența ei. În mod normal se caută rubarba in perioada de iarnă, precum și la sfârșitul primaverii și începutul verii. A fost folosită din vremuri străvechi, existând referir la planta acestuia in jurul anilor 600 î.Hr., fiind introdus în Europa în secolul al XII-lea.

Culoarea și aromă deosebit de agreabilă, face ca compotul de rubarbă să fie moderna si sa fie un produs care se îndrăgește cu ușurință și se recomandă ca un deliciu ce este pregătit în sezoanele începând de primăvara și variind funcție de preferințele culinare regionale.

Compoturile de Rubarbă și Beneficile Sale

Compoturile de rubarbă oferă un număr mare de beneficii, în special în privința gustului și aromei sale. Dacă e să vorbim despre compotul de rubarbă, atunci putem spune că aceste sunt folosite de multi ani, deoarece oferă mai multe beneficii, inclusiv:

• Dulceața naturala – Compotul de rubarbă are o aromă dulce și o aromă perfectă, ceea ce face ca acesta sa fie un produs care se bucura de îndragosteala tuturor.

• Este sănătos și nutritiv – Este adevărat că compotul de rubarbă este sănătos, deoarece conține o mulțime de vitamine și minerale.

• este versatil – Compotul de rubarbă poate fi utilizat în orice fel de preparat și poate fi servit ca atare sau în combinații cu alte ingrediente.

Și nu în ultimul rând, și cele mai importante

• Nu necesită un efort mare – compotul de rubarba este foarte simplu de pregătit și nu necesită mult efort.

Istoria și Rețetele Compotului de Rubarbă

Compotul de rubarba provine din secolul XVI și a devenit popular in ultimele sute de ani. Compotul de rubarbă a început să fie cunoscut în secolul al XVI-lea, când s-a început prepararea. În secolul al XVIII-lea, englezii au început să cultiva în mod sistematic rubarba, începând cu anul 1777, când Frederick de Prussia a introdus prima sa specie de rubarbă.

Aproape fiecare bucătar are o rețetă preferată pentru prepararea compotului de rubarbă. Rețeta de bază necesită:

• 500 g rubarba
• 150 ml apă
• 150 g zahăr
• Un vârf de cutit de sare

Și aceste utensilele necesare pentru preparare sunt:

• Cutia de preparare
• Fierbător
• Furculiță
• Passer
• Lăcătuș

Modul de preparare al Compotului de Rubarba

  1. Curățați și tocați rubarba în bucăți mici.

  2. Puneti bucățile de rubarbă într-oala dorita și turnați apă.

  3. Adăugați sarea și zahărul și amestecati bine.

4.Puneti compotul pe foc. Fierbeți până când când lăcătușul da semne că compotul s-a fiert.

După ce compotul de rubarba a fiert, mai aveți nevoie să adăugați câteva minute, până se va îngroșa. Imediat ce se va îngroșa de-a binelea, compotul de rubarbă este gata de servit. De obicei aceasta se poate servi caldă sau rece și poate fi servită singura sau în combinație cu alte preparate culinare.

Aplicații ale Compotului de Rubarbă

Compotul de rubarba poate fi utilizat în diferite moduri și în diferite preparate, cum ar fi:

• Compotul de Rubarba în Deserturi
Compotul de rubarba poate fi folosit ca topping pentru diverse deserturi precum iaurt, gelato, torturi, prăjituri etc.

• Compotul de Rubarba în Băuturi
Acesta poate fi servit și în băuturi, cum ar fi smoothie-uri și chiar în ceaiuri.