“Vara este cea mai plăcută parte a anului și totodată data când ne putem bucura de viață la maxim. Este vremea în care ne putem relaxa în sânul naturii și putem cunoaște oameni noi și interesante. De la începutul anilor, cuvintele trăirilor și sentimentele atribuite verii au fost trecute din generație în generație prin citate.

În cele ce urmează, vom explora cele mai cunoscute citate despre vară și am să împart lista mea de citate în secțiuni tematice. Pentru a reflecta toate abordările acestei teme cât mai corect, am ales diferite genuri literare, de la autori de poezii și dramaturgi clasici, la prozatori contemporani și chiar artiști, care sǎ ne inspire la fel de plenar și sǎ aducǎ laolalta nu numai magia verii, ci și viața de zi cu zi a acestei perioade.

I. Poate cea mai frumoasă parte a verii

 1. “Cei care vorbesc despre această perioadă spun că vara este cea mai frumoasă parte a anului. În acest context, unul dintre cele mai cunoscute citate este din William Shakespeare: „Vara este cea mai scurtă și în același timp cea mai frumoasă parte a anului.”

 2. “Vara aduce cu sine relaxarea provocată de vacanța și diminețile linistite când cerul este plin de o frumusețe meteorică neobișnuită. Amintiți-vă de cuvintele Orhan Pamuk: „Privind la cerul de vară, m-am simțit elementar plin de ușurare și fără griji.”

 3. “Vara oferă atât de multă frumusețe și mister. Marilyn Monroe a reflectat sentimentul acesta profund și minunat al schimbării, prin următoarele cuvinte: „Vara este o călătorie către o anumită formă de fericire.”

II. Cele mai fine momente ale verii

 1. “Vara este cu certitudine un moment magic, iar alte citate reflectă fragilitatea și delicatetea experiențelor magice pe care le trăim în această perioadă. Frank Moore Colby a spus: „Vara este cel mai magic, dar și cel mai subtil dintre sezoane.”

 2. „Vara aduce un sentiment de libertate și momente incredibile și unice, definite de Raymond Carver astfel: „Am adus pentru voi cererea mea cea mai frumoasă. Lasați-vă să fie vineri în fiecare zi a verii”.

 3. „Vara poate fi și o ocazie pentru a descoperi ceva nou. Rețineți cuvintele Ovidiu: „Vara își dă drumul celor mai bune călătorii și cea mai selectă oportunitate de a vedea lumea nouă.”

III. Perspectivele verii

 1. “Vara oferă oportunități incredibile de a vedea universul într-o altă luminǎ. Alice Hoffman ne provoacă sǎ reflectǎm la modul în care poate schimba vara acest aspect prin cuvintele sale: „Vara este un mic miracol care ne învață cum să aruncăm o privire asupra lucrurilor din punct de vedere diferit.”

 2. “Chiar și plimbările scurte și relaxante prin parcuri sau în aer liber pot schimba viziunea unei persoane și François-René de Chateaubriand ne încurajează să luăm aceste călătorii scurte de descoperire, spunând : „Somnul suav al verii mă cheamă să-mi împrăștii puțin spiritul electronic.”

 3. „Vara este un timp minunat pentru a ne pregăti pentru aventuri și pentru a ne inspira. Bashar Sbacker aprofundează această perspetivǎ prin aceastǎ definiție inspiratǎ: „Când vin zilele de liniște și caldura verii, fără să-ți amintești, du-te pe munte sau la mare. Acesta este singurul mod prin care vei primi înapoi ceea ce trebuie să primească sufletul tău pentru a te reîncărca cu energie și forțe.”

IV. Momente de relaxare vara

 1. “Vara este plină de momente în care putem să ne relaxăm. Dersu Uzala vorbește despre aceste momente, sugerând: „În vară, trăirile devin mai luminoase și mai vii. Putem să se bucurăm de ele mai mult decât în orice alt sezon.”

 2. „Vara este, în profunzime, o încurajare pentru a ne lăsa purtați de momente magice. Iatǎ cuvintele gǎzelor lui James Douglas: „Lumea oferă o grămada de daruri minunate; vara îți dă dimineața mea, libertate.”

 3. „Unii se opresc din a se bucura de momentele linistite ale verii. Anne Bradstreet ne amintește sǎ ne bucurǎm de goanele magice ale acestei perioade prin aceastǎ adevǎratǎ binecuvântare: „Vara e încărcatǎ cu plăceri mutate, pǎsǎri cântând în miresme eterne, frumoase și ancestrale, uneori umbrite de nopți de chiciurǎ prelungitǎ.”