Transilvania a ramas mereu asociata cu Carpatii si cu liniile de relieful inalte care contureaza acest peisaj surprinzator si remarcabil. Din pasajele unei istorii indelungate, Cetatea Deva va ofera o privire impresionanta asupra trecutului sau. Situata la 210 metri inaltime pe unul dintre varfurile Carpatilor Occidentali, Cetatea Deva se numara printre cele mai importante puncte strategice din Romania, respinzand valuri de asediatori și de invadatori.

Cetatea Deva – Ultimele Ramasite Ale Imperiului Roman

Cetatea Deva dateazd din secolul al doilea al erei noastre și se presupune ca a fost construita de catre Imperiul Roman pentru a proteja vechea cale a lui Apollodor din Samos prin Muntii Poiana și Cetatea Stirbei. Cu toate ca este una dintre cele mai vechi cetati din Romania, Deva a pastrat unele elemente din timpul epocii imperiale, inclusv mai multe porti vechi si turnuri. Prima religie monoteista care s-a extins pana la Deva a fost crestinismul, ca o parte a procesului de latinizare al imperiului. Ca urmare, in incinta cetatii se pot intalni stiluri arhitecturale diferite si cateva monumente.

Cetatea Deva – O Calatorie prin Preparatele Gourmet

Din pacate, cetatea Deva nu a primit la fel de multa atentie ca alte cetati medievale din Romania. Dar, cu toate acestea, Deva este gazda exact a acelorasi elemente minunate pe care le puteti gasi in orice destinatie turistica traditionala: unul dintre aceste elemente fiind preparatele culinare bogate si delicioase ce sunt servite in restaurantele din imprejurimi. Puteti savura preparate gourmet, preparate traditionale, produse la abator si multe altele. Bucatarii renumite isi reintarc instinctul creativ de-a lungul revirilor raurilor din zona si pregatesc putina placuta someliei veti fi serviti.

Cetatea Deva si Variatele Sale Festivaluri

Cetatea Deva nu este doar un monument istoric si un loc perfect pentru pofticiosii interesati de bucatarie, dar tine si o serie de festivaluri si evenimente culturale in diferite perioade ale anului. Festivalurile de Teatru si Muzica sau “Deva Medievala” sunt renumite in Romania, oferind ocazia sa descoperiti rasfatul cultural traditional romanesc. Exista, de asemenea, festivaluri anuale aici precum Festivalul George Enescu, Festivalul Berii si Festivalul Curtii Domnesti. Acesta din urma este un eveniment unic ce va ofera o calatorie inapoi in timp, cu parada costumelor medievale, trupe de teatru si mese bogate in bunatati.

Cetatea Deva – O Calatorie Fascinanta in Istorie

Cetatea Deva este un simbol al istoriei si al trecutului Transilvaniei. O minunata excursie prin aceasta cetate va poate oferi o perspectiva inedita su petrecutului acestui loc. Monumentele si ruine ale vechiului imperiu se intampla sa se intalneasca in fiecare colt, in alinierea foarte bine pastrata a ramasitelor cetatii ce ofera o vedere neevaluabila asupra unui trecut plin de mister.

Lacurile Calatoriei: O capitala naturala langa Cetatea Deva

In apropiere de cetate, se gasesste un mic lac numit Lacul Calatoriei care ofera contemplare si relaxare. Ocupand doar cateva hectare si avand mai multe cascade, lacul este izolat si linistit si ofera privelisteuri pitoresti si extrem de romantice care amintesc de vremurile indepartate. Pe malul apei, se gaseste o veche cabana in care puteti sa serviti mancarea calda in timp ce apreciezi peisajul. Datorita izolarii sale, Lacul Calatoriei este, de asemenea, un loc perfect pentru nevoile zapada in timpul iernilor, oferind cel mai apropiat resort de ski la mica distanta.

Cetatea Deva – Un sanctuar al povestilor, al traditiilor si al culturii

Cetatea Deva ofera accesul la paleta de obiective naturale si experiente, dar mai mult decat atat, ofera posibilitatea de a cunoaste una dintre cele mai bogate istorii si culturi ale Imperiului Roman, din trecut. Aceasta este o experienta unica si emblematica. Puteti savura o masa in cabanele specifice, savurand preparatele delicioase ce au fost gatite tocmai in acest loc pretios. O calatorie la Deva, poate fi un moment de liniste si contemplare. Puteti sate savurati peisajul ce va duce cu gandul la vremurile indepartate si sa va lasati invaluiti de mituri romane si de istorie.