Intuitia umana in ceea ce priveste transgenderismul sau expertiza nevoilor si necesitatilor persoanelor transgender in lumea de astazi a evoluat enorm. Chiar daca inca deseori suntem confruntati cu discriminari si stereotipuri negative chiar si in comunitatile noastre locale, exista o cale sa luam mai in serios lupta pentru inlaturarea discriminarii si a educatiei in constientizarea transgenderismului. 

Acest articol se concentreaza pe realitatea transgenderismului si ce inseamna asta pentru persoanele identificate in acest mod.

Ce este Transgenderismul?

transgenderismul se refera la persoanele care se identifica sau sunt identificate ca aparinand unui gen diferit de cel al sexului lor biologic. Acest termen nu se refera la orientare sexuala sau genul de relatie persoanele transgender pot avea, se refera doar la cat de disruptiv pot simti ca elementele lor de gen sunt fata de sexul biolgic. Persoanele cu orientari sau comportamente care difera de norma sau regula sunt adesea numite cu termene ca genderqueer sau genderfluid. Exista mai multe moduri cum pot persoanele sa se identifice in cadrul genderului lor, sau chiar sa isi schimbe cronologic gendrul lor.

De ce genderul conteaza?

Genderul este important deoarece acest lucru este cum se identifica sau se masoara identitatea si genul unei persoane. Genul poate influenta modul in care apari in fata celorlalti si modul in care te percep ceilalti. Persoanele transgender pot fi hetero, homo, bi si asemenea. Pot fi cupluri apropiate si pot avea parteneri de aceiasi sex sau parteneri de sex diferit. Persoana transgender poate sa isi exprime genul in mai multe feluri si prin folosirea diverselor mijloace si prin asumarea diferitelor riscuri.

Cand se pot decide persoanele Transgender sa umileasca propriul lor gen?

Persoanele transgender pot decide sa isi exprime genul ulterior momentului in care se bucura de autonomia sau controlul asupra corpului lor. Genesisul poate avea loc la orice varsta, dar aproximativ 75% din persoanele transgender incep sa se identifice diferit fata de sexul lor biologic inainte de varsta de 18 ani, de obicei in momentul adolescentei. Oricat ar fi de dificil sa te identifici ca fiind transgender, multe persoane vad acest moment drept unul de libertate.

Care sunt provocarile pe care le intampina persoanele transgender si care sunt solutiile?

In timp ce persoanele transgender se bucura de avantaje legate de functionarea lor cognitive si emotionala, acestea pot intampina challenge-uri, inclusiv discriminare sociala si psihica, intoleranta si hartuire, probleme medicale si protectia muncii. Aceste conditii pot duce la suferinta sufleteasca si spiritului si chiar la temporar sau chiar la congenita incapacitatea unei persoane transgender, afectandu-le vietile in mod sever. Pentru a face fata acestor challenge-uri, personalele transgender au nevoie de sprijineducatie, protectie resurse si sustinere.

Enumerare de Sustinere pentru Persoanele Transgender

Cu totii avem nevoie de cineva in jurul nostru care sa ne inteleaga si sa ne sustina, iar persoanele transgender nu fac exceptie. Iata cateva moduri in care un individ poate sa-si sustina prietenii trans gendere:

• Incuraja diversitatea si accepta identitatile queer din comunitate .

• Uita-te la filme, carti si alte materiale care se concentreaza pe persoanele transgender, sau care sugereaza rromantare si identificare in cadrul genderului.

• Participati la activitati sau evenimente care promoveaza diversitatea si libertatea genderului in cadrul comunitatii.

•Daca cunoasteti un individ transgender, intrebati-l deschis despre ceea ce inseamna si despre experientele sale. Ascultati deschis intrebarile si experientele lor.

• Educatia si constientizarea sunt alivele ce ne pot ajuta cu intelegerea mai buna a transgredarii genderului si tolerarea noastra fata de persoanele transgender.Utilizati acest articol ca un ghid si descoperiti mai multe despre diversele persoane cu gender diverse in timp ce ne recapatam intelegerea in lume.

Provocarile Legale Intampinate de Persoanele Transgender

In cele mai multe state, persoanele transgender nu se bucura in prezent de protectia legala. Unele state au legi care au eliminat o parte din discriminare si nerespectare a persoanelor transgender si le-au oferit protectie impotriva discriminarii sexuale si a altor forme de abuz. Infrangerea discriminarii si a actelor de ura pe baza identitatii de gen poate fi un pas important catre situatii mai bune pentru comunitatea transgender.

Dar politicile de protectie pot arata bine in harti si documente, dar acestea nu sunt suficiente. Daca comunitatile de baza nu accepta si nu respecta persoanele transgender in mod adecvat, acestea nu pot beneficia in mod egal de formele de protectie. Concluzia este ca discutiile publice si programele de educatie sunt cheia pentru a schimba mentalitatea si a incuraja acceptarea persoanelor transgender.

Ce se poate face pentru a incuraja aceasta acceptare ?

Organizatiile de la nivel international exista pentru a incuraja acceptarea persoanelor transgender. Acestea trebuie sa lucreze in mod proactiv impreuna cu persoanele transgender si comunitatea pentru a incerca sa inlature discriminarea si stigmatizarea lor. Lucreaza cu asociatii non-profit, dezinformati persoanele care ar putea avea motive sa respinga sau discrimineze persoanele transgender in mod intentionat si promoveaza campanii pentru educatie publica si sensibilizare a publicului.

In plus, atunci cand discutiile cu politica si legile se desfasoara la nivel local, persoanele transgender ar trebui sa fie anticipate si admise ca atare. Aceste schimbari ar trebui sa reflecte nevoia comunitatilor de a se proteja, sa-si expreseze si de a avea un loc al lor, fara a fi discriminati.

Persoanele transgender reprezinta un mod important si adecvat de viata. Cand incepi sa constientizezi ce inseamna transgenderismul, incepi sa vezi realitatea și sa te alaturi miilor de persoane transgender in lumea de astazi. Acest lucru implica schimbarea modului in care te gandesti la subiect, acceptindu-i si respectandu-i pe cei care se identifica ca fiind un gen diferit fata de sexul lor biologic.