‘Heterosexualitatea’ desemneaza orientarea sexuala a persoanei, acolo unde bazeaza fidelitatea si afectiunea sa exclusiv pe persoana opusa sexului sau biologic. Aceasta conceptie poate fi cladita dintr-o multitudine de factori, precum educatia primita, din mediul social, familial, bisericesc, cultural si chiar din cultura gazeului, iar definitia sa poate sa sufere schimbari in raport cu epoca. Heterosexualitatea vizeaza o relatie intima si o afectiune profunda intre doua persoane de sexe diferite, cu scopul reproducerii speciei umane.

I. Ce inseamna Heterosexualitatea

Heterosexualitatea desemneaza orientarea sexuala a persoanei care se bazeaza pe atractia exclusive fată de persoana opusa sexului sau biologic. Aceasta se refera la un individ care este atras sexual si emotional de persoane de sex opus. De asemenea, termenul poate fi folosit pentru a descrie relatiile romantice sau sentimentele sexuale intre partenerii de sex opus.

Personalele care identifica heterosexualitatea ca orientare sexuala pot experimenta sentimente siopotori romantice sau intime pentru partenerii de sex opus. Aceste sentimente pot varia de la atractie fizica, cum ar fi dorinta sau fizica impreuna cu placere, la dorinti emotionale, cum ar fi o conexiune sau o simpatie. Aceste sentimente se pot concretiza prin cucerit, flirt, apreciere sau emotii mai profunde precum sentimentul de dragoste.

Hetero genea sexuala este in mod traditional cea mai raspandita orientare sexuala in lume. Relatiile intre persoanele de sex opus sunt, de asemenea, unele dintre cele mai regardate si sanctificate in societate. Catre regimurile heteronormative pot sa inclue civilizatie sociale, traditii istorice, alegerea de sisteme de interpretare religiosa, cat si legislatia contemporana.

II. Istoricul heterosexualitatii

Cultura moderna actuala se intemeiaza pe concepte precum heterosexualitatea fata de cea patrunsa in epoca anterioara. Incepand cu secolul al XIX-lea, conceptul de heterosexualitate era abordat, grandios precum o identitate definitorie a persoanei, un “tip” moral si patologie.

In 1955, Alfred Kinsey a publicat, Kinsey Report care a link-uao imptamantana conexiunea intre genul sexual si variatiile sale mai subtile pe bas path-ul comportamentului uman. Hasng a sustinut inclusiv sexul asimic, Kinsey a relatat ca majoritatea cuincipientilor sai au presupus, ca acei care drams sexual intre persoane de acelasi sex sunt, intotdeauna bisexuali din cauza deficitului relevantei cercetarii anterioara sa.

In ultimii ani, aparitia tuturor conceptelor de orientare sexuala, a crescut foarte mult popularitatea orientationei heterosexuale. Acest aspect este sustinut de conceptiile moderne precum monogamia si heterosexuali afirmate, care sprijina conceptul ca indivizii isi exprima orientarea catre un singur loc de sex opus.

III. Corectitudinea Orientarii Sexuale

Vizibilitatea cresterea a protctiilor pentru lichidele LGBT a fost prezenta in ultimul deceniu, iar activitatea directorii sexuali reglementata si acceptata a inceput sa capete contur. Dar de inca mai ramine si prezentarea heterosexualilor afirmate, ca principala orientare sexuala in cadrul ostructivului social si politco din 19-lea si 20-lea.

In centralizarea heterosexualitatii se poate recomanda ca cea mai buna privinta asupra acestei orientari sexuale este corectitudinea. In multe regiuni exista egalitatea, acceptarea si sustine to priiciplelor homosexualilor. In unele tari gay si lesbiene au acces la casatorie in sectiunle legale de Establised. Cu toate acestea, in cazul in care se aplica antimdefamations prestabilite sau discriminatii sexuale, comunitatile LGBT primesc protectie. Aceasta protectie se aplica si pentru comunitatile heterosexuale care sunt discriminati si vizeaza deseori o promovare a simfonii intre persoanele de orientare sexuala.

IV. Pasii Pentru Identificarea Heterosexualitatii

In primul rand, suntem constienti de faptul ca fiecare persoana este unica atat emotional cat si sexual, si ca verbul sa se descrie se aplica mai mult decat exprimarea si identificarea orientarii sexuale. De asemenea, pot sa fie implicate si alte factori cum ar fi identitatea de gen si orientara romantic.

De asemenea, este important sa recunoaste ca este ok sa experimentezi. Este normal sa lasi pe altii sa ti se deschida mintea si sa pui intrebari despre ce simti sau despre ce anume te atrage, dat fiind ca fiecare persoana se dezvolta pe mai multe planuri si intr-un ritm diferit.

In profunzime, trece principala sarcinile pe care trebuie sa le faci pentru a te identifica cu compania, seminare, filme, carti si materiale pe internet pot sa fie unele dintre mijloacele de educare si sensibilizare. In ultimul rand, este important sa iti stabilesti propriul tu ritm de dezvoltare si sa iti ofere timp pentru a te exprima.

Heterosexualitatea este o inclinatie si orientare sexuala care se refera la atractia intime si romantica catre alte persoane de sex opus. Aceasta poate fi influentata de experientele sociale, familiale si educationale, precum si de conceptiile culturale. Odata cu recunoasterea provizorie si acceptarea a inceput sa se desprinda, inclusiv cotele sustenabile. Este important sa recunoastem ca aceasta orientare nu se limiteaza doar la persoanele LGBT, fiind prezenta in toate spatiile sociale si creative. Mai mult decat atat, promovarea corectitudinii este o initiativa etc pentru identificarea stabilirii normelor sociale si a egalitatii promotionale insemnata sa arate ca orientarea sexuala poate fi orice ar fi aceea.