Ascendentul Capricorn este un simbol al disciplinei si seriozitatii, care aduce cu sine multa stabilizare si putere. Daca ai acest ascendent in horoscopul tau, vei fi cu siguranta una dintre persoanele dintr-o stare de spirit calma si constanta. Cu toate acestea, acest ascendent are, de asemenea, unele trasaturi negative, deci trebuie sa stii in detaliu ce implica. In continuare vei citi totul despre Ascendentul Capricorn.

Ascendentul, cunoscut si ca semnul de ascendare, este primul grad din zodie si este modul in care s-au nascut. Acest lucru asigura o legatura intre persoana nascuta si energia si influentele din lumea exterioara. Desigur, raspunsul la intrebarea: “Ce inseamna Ascendentul Capricorn?” se afla in zodie insasi si in aceeasi influenta asupra persoanei.

Ce Înseamnă Ascendentul Capricorn?
Ascendentul Capricornului se refera la semnul astrologic Capricorn si are o influenta asupra persoanelor care il au, in functie de elementele care caracterizeaza acest semn. Capricornul este un semn de pamant, este guvernat de planeta Saturn si are norocul de a avea zeita forta si creativitatea din padurea greaca, Artemisa, ca zeu. Acesti factori tin foarte bine de trasaturile care definesc un Ascendent Capricorn:

 1. Ambitie si Motivație: Aceasta influenta Saturniana insotita de energia creativa si impulsiva a lui Artemisa, face ca nativul sa aiba o energie si o motivatie constanta pentru a-si indeplini scopurile de-a lungul vietii. Open Comunicate si abilitatea de a-si pastra energia atât de necesara pentru a-si atinge scopurile si visurile sunt calitati importante care definesc acest ascendent.

 2. Responsabilitate și Stabilitate: Ascendentul Capricornului te face sa fii responsabil si matur, avand tendinta de a-ti planifica atent viata si a avea trasee clare. Foster Punctualitatea si eficienta, facilitatea asumarii de responsabilitate si flexibilitate sunt alte trasaturi importante ale acestui ascendent.

 3. Realistism și Organizare: În conformitate cu semnul de pământ și cu caracterul lui Saturn, Ascendentul Capricornului va veghea la realizarea echilibrului în viețile nativilor, ceea ce le va oferi acestora ochi lor practici asupra vieții și se vor simti bine organizati și centrati pe atingerea obiectivelor. Orientarea spre obiectivele practice si cerintele rationalitatii sunt prezente la acelasi nivel.

 4. Concentrare și Distanță: Cu acest Ascendent, chiar si atunci cand vei fi aproape de oameni, vei alege sa pastrezi o distanta, preferand sa memorezi ceva in mintea ta, mai degraba decat sa devii prea dependent de relatiile si lucrurile din jurul tau. De asemenea, vei fi foarte concentrat, uneori chiar obsedat de a atinge obiectivele tale.

 5. Autocontrol si Autoevaluare: Datorita puterii sale concentrate si organizate, Ascendentul iti ofera un autocontrol si o autoevaluare care te fac sa iei decizii controlate si sanatoase chiar si in circumstante dificile.

 6. Eficiență: Caracterul si energia regelui Saturn sporesc eficiența persoanei, creând un țel de atins, care trebuie realizat rapid prin planificare. Prin urmare, nativii Ascendentului Capricorn au o energie precauta si apriga pentru a-si atinge obiectivele.

Pozitiv vs Negativ: Ce Trăsături Are un Ascendent Capricorn?
Cu toate avantajele Ascendentului Capricorn, precum ambitie, responsabilitate, realizare eficace si autocontrol, persoanele cu acest ascendent pot avea si unele trasaturi negative. Unele dintre aceste trasaturi includ:

 1. Prea Mult Control: A avea un ascendent atat de controlat si de concentrat poate face ca persoana sa isi piarda veselia si intelegerea. Uneori, acesti nativi ar putea sa se simta constranse si sa piarda umorul sau spiritul joiei.

 2. Prea Mult Responsabilitate: Autocontrolul si responsabilitatile pe care le are Ascendentul Capricornului, in cazul in care nu sunt echilibrate de alte semne, pot face ca persoana sa nu stie cand sa se relaxeze și sa fie prea preocupați de realizarea obiectivelor sale.

 3. Necontrolat Discipline: Pe lânga responsabilitatea pe care o assume acest ascendent, puteți simți, de asemenea, nevoia de a fi mult prea disciplineți, putând uneori obosi și obosi.

 4. Detasare și Distanta: Deoarece acest ascendent implica prea mult control și responsabilitate, uneori aceasta poate face ca persoana sa aiba tendinta de a se separa si retrage, pastrand distanta fata de altii.

 5. Rezistenta și Încetinirea: Atunci când visele sunt prea mari și obiectivele sunt prea optimiste, există riscul ca Ascendentul Capricornului să se blocheze sau să se încetinească, citind cartea în liniște și degenerându-se. Acest tip de oprire, fără distracție și veselie, provoacă adesea blocaje și prea multe restricții.

Cum poți Aborda Acest Ascendent?
Indiferent daca ai un ascendent Capricorn sau vrei sa intelegi mai bine aceasta trasatura a unei alte persoane, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a aborda acest ascendent in mod corespunzator:

 1. Incurajează Interesele: Incerca sa ii incurajezi interesele si visele sale bazandu-te pe responsabilitatea si ambitia sa. Asigura-te ca caprimesc ceea ce trebuie sa faca pentru a-si indeplini obiectivele fara a-i supune prea multe restrictii si reguli.