Viscri este un localnic neobisnuit si unic din Transilvania, Romania, care inca mai pastreaza unele dintre cele mai vechi traditii ale taramului si care ofera un mediu autentic pentru calatorii curioase din intreaga lume sa descopere mai multe despre cultura sa. Situat in cea mai inalta varf a Podisului Bargaului, la aproximativ 17 km in est de Brasov, satul Viscri este un loc frumos si istoric care ofera o priveliste superba si o experienta de neuitat u calatoriilor deopotriva. Pentru cei care vor sa exploreze frumusetea traditionala si inepuizabila a Transilvania, Viscri este cea mai buna optiune.

Istoria Satului Viscri

Viscri dateaza dinainte de 1200, avandu-si originile datorita unui conac construit de Valdhelm, principe regatului Maghiar. In 1525, Conacul a fost pus pe lista castelelor reale si a devenit astfel resedinta arhiepiscopului Bisericii Ortodoxe din Transilvania, devenind cel mai important sat reformat din acea perioada.

De la atunci si pana in prezent, asezarea pastorala a satului a ajutat la mentinerea unor vestigii culturale importante precum biserici, manastiri si conace care sa-i aminteasca pe calatori de istoria sa. Chiar si in prezent, satul ofera un mediu autentic care sa poata fi descoperit de cei curiosi sa exploreze traditiile vechi ale Transilvania.

Atractiile Turistice din Viscri

Satul Viscri ofera o gama larga de atractii turistice, incepand cu Conacul Viscri pe care il gasesti in partea superioara a satului. Acesta a fost construit la sfarsitul secolului al 16-lea si a devenit renumit datorita apartenentei sale la Familia Regala. Fortareata a fost restaurata si se poate vizita in prezent, oferind un mediu autentic si o priveliste care sa ii impresioneze pe cei curiosi sa exploreze Transilvania.

De asemenea, satul ofera o gama variata de alte atractii turistice precum Biserica Blanca folosita de Familia Regala, Biserica de lemn Viscri, Casa Muzeu Ana Tera, Muzeul Roman Viscri, Manastirea Viscri, Cimitirul Roman si Bazinul de cement. Toate aceste asezari istorice se bucura de interesul turistilor curiosi si ofera o experienta unica si frumoasa, mai ales seara cand lumina luna ii face pe acestea sa straluceasca cu lumina lor diafana.

Activitati de Facut in Viscri

Pentru cei ce isi doresc sa descopere si sa experimenteze atmosfera unica a Viscri, exista numeroase activitati care se pot derula aici.

  1. Vizitati Conacul Viscri: Este locul perfect pentru a descoperi mai multe despre vechile traditii ale satului si istoria sa fascinanta. De asemenea, poate fi vizita si Biserica alba a Familiei Regale, care ramane simbolul autenticitatii taramului.

  2. Iesiti sa explorati satul Viscri: Satul Viscri ofera o atmosfera bucolica si frumoasa, prin care se poate calatori, descoperind mai multe despre atractiile turistice ale satului, precum si despre traditiile si istoria sa.

  3. Participati la o plimbare cu Calul: Viscri dispune de o activitate autentica care ajuta la mentinerea obiceiurilor taramului, cea de a te plimba cu calul prin sat. In plus, aceasta te va ajuta sa experimentezi mai profund traditiile taramului si sa experimentezi mai multa pace si frumusete.

  4. Vizitati Muzeul Satului Viscri: Acesta reprezinta un loc ideal pentru cei curiosi care vor sa isi bifze curiozitatea si sa descopere mai multe despre cultura si istoria satului. MUzeul este situat la extremitatea sudica a satului si contine mai multe obiecte din trecut care descriu cu foarte mult detaliu vechile traditii ale taramului.

  5. Participati la Festivalul Vinurilor: Acesta este un eveniment anual care se tine in prima week-end a lunii septembrie si care promoveaza vinurile din regiune. Festivalul ofera o experienta unica, unica, ca veti avea ocazia sa degustati cele mai bune vinuri, sa cunosti oamenii din loc si sa te bucuri de spectacolul folcloric oferit de cei locali.

Cum sa ajungi in Viscri

Viscri este situat in sud-estul Transilvania si poate fi usurinta atins din Valea Prahovei in urmatoarele moduri:

  1. Prin Autoturism : Drumul spre Viscri se poate parcurge cu masina. Trebuie sa parasiti Valea Prahovei pe ruta principala DN1 si sa urmati semnele de indicatie catre orasul Brasov. De la orasul Brasov, veti merge pe DN13 spre satul Viscri.

  2. Cu Autocarul: Autocarul este cea mai rapida si economica cale de a ajunge la Viscri din Valea Prahovei. Exista autocaruri care pleaca odata pe zi de la Turnul Babel din Predeal si ajunge la Viscri in aproximativ 1,5 ore.

  3. Cu Avionul: Puteti sa va asezati avionul in Cluj, unde exista aeroporturi internationale. De acolo, puteti inchiria un taxi sau sa luati un autocar care sa va duca la Viscri.

Vacanta Perfecta in Viscri

Satul Viscri ofera o vacanta perfecta pentru cei curiosi sa descopere cultura si istoria Transilvania. Acesta ofera o experienta pe care nimeni nu ar vrea sa o rateze, permiitnd tuturor sa descopere bogatia istoriei, traditiile vechi ale taramului si sa se bucure de frumusetea destinatiei.

Pentru o experienta completa, calatorii ar trebui sa viziteze toate obiectivele mentionate mai sus si ar trebui sa stea mai mult decat o zi, sa poata sa simta si sa savureze cu adevarat cu toate experientele pe care Viscri le ofera. Cu siguranta este un loc unic care merita descoperit si, cu toate adevarate, nu va fi niciodata uitat.