Testul de fidelitate este o metoda prin care cuplurile pot evalua relația lor în căutarea unor răspunsuri la chestiuni legate de nivelul de fidelitate al partenerului. În ciuda faptului că aceste teste au aparut odată cu dezvoltarea tehnologiei de azi, conceptul este mult mai vechi decât aceasta. De fapt, multe tehnici folosite în acest tip de teste au fost dezvoltate de către medicii psihologi pentru a măsura percepțiile asupra vieții, iar astfel conceptul de test de fidelitate a devenit cunoscut.

Testul de fidelitate este un subiect extrem de fragil și în același timp necesar. Dacă partenerii încep să renunțe la fidelitate, apare întrebarea dacă trebuie sau nu sa se faca ceva pentru a încerca să salveze relația. În același timp, trebuie să se țină cont și de sentimentele partenerilor. Acest articol se va axa asupra tuturor acestor aspecte, precum și asupra unor teste eficiente care vă pot ajuta să aflați răspunsurile la întrebări legate de nivelul de fidelitate al partenerilor dvs.

Pentru a înțelege mai bine noțiunile și conceptele acestei provocări, vă vom oferi mai multe detalii despre ce înseamnă să fii fidel și cum se testează acest lucru.

Definiția fidelității
Fidelitatea înseamnă a fi loial partenerului tău și a arăta constanță față de acesta. Aceasta înseamnă că partenerii nu trebuie să îl neglijeze, să își neglijeze sentimentele față de el sau să facă compromisuri privind principiile lor sau personalitatea. Scopul fidelității este ca partenerii sa petreaca mai mult timp împreună, să aibă încredere și înțelegerea unii față de ceilalți, sa și respecte promisiunile și să construiască o relație puternică și durabilă.

Unul dintre cele mai importante obiective ale fidelității este ca partenerii să vadă fidelitatea reciproca ca pe ceva necesar pentru a construi o relație strânsa și sănătoasa. Această relație nu trebuie să fie limitată doar la partenerii romantici. Classica “fidelitate” poate fi aplicată relațiilor familiale și prieteniilor.

Semnele fidelității
Menținerea unei relații de lungă durată înseamnă mai mult decât numai a fi fedel părții cu care vă aflați. Există multe aspecte ale vieții într-o relație și fiecare partener trebuie să le trateze cu grijă și respect. De obicei, semnele de fidelitate includ sentimente de dragoste, devotament, înțelegere, devotament și recunoaștere.

Unele semne comune ale fidelității, pe lângă sentimentele menționate mai sus sunt:

• Comunicare – Partenerii ar trebui să se înțeleagă reciproc și să vorbească deschis despre sentimentele lor;

• Respect – partenerii trebuie să se prețuiască și să se respecte reciproc;

• Confidențialitate – partenerii să nu își împărtășească sentimentele cu nimeni, doar cu ei înșiși;

• Stimă de sine – fiecare partener trebuie să și păstreze stima de sine;

• Asertivitate – ambele părți ar trebui să fie asertive în ceea ce privește exprimarea sentimentelor și opiniilor.

De ce este important să testezi fidelitatea partenerului?
Cu toate că testarea fidelității nu este cea mai grăitoare lecție de iubire, este extrem de important să se facă acest lucru în ciuda disconfortului și a vinovăției. Acest lucru se datorează faptului că, uneori, simptomele fidelității pot fi extrem de discrete și difficult de remarcat. O persoană se poate îmbrăca în haine mai elegante decât de obicei, poate vorbi despre lucruri noi și interesante și poate evita subjecte personale când se întâlnește cu partenerul său.

De aceea, este esențial să știți răspunsurile la întrebările dvs. despre fidelitatea partenerului dvs., deoarece fidelitatea face diferența între o relație sănătoasă și o relație toxică și distructivă. Dacă lăsați semnele prevestitoare ale lipsei fidelității să se înmulțească, atunci v-ar pune în pericol relația.

Cum se testează fidelitatea într-o relație?
Testarea fidelității într-o relație poate fi extrem de dificilă, în special dacă partenerii evită subiectul în discuții. Cu toate acestea, există o serie de teste care pot ajuta la identificarea semnelor prevestitoare ale lipsei fidelității.