Valea Doftanei este una dintre cele mai frumoase destinatii turistice din Romania. Situata in inima regiunii Muntenia, la poalele Muntilor Piatra Craiului, Valea Doftanei ofera peisaje care te vor uimi si un cadru perfect pentru o vacanta de relaxare. Cu superbe cascade, rauleturi linistite si poteci montane pazite de paduri impadurite, acest tinut misterios iti ofera serpetine nesfarsite, fara de care poti sa explori la calarie sau aventurierii pe cont propriu.

Cu siguranta, un weekend de retragere in natura inceput cu Valea Doftanei iti va oferi experiente unice si frumoase

Prima zi: Explorati finisajele montane

Valea Doftanei ofera o gama impresionanta de landscape montane interioare, care ascund cascade superbe si poteci de neuitat. Iti poti incepe aventura in cea mai frumoasa regiune muntoasa a Romaniei plimbandu-te pe jos sau exploring cu bicicleta prin padurile silentioase si pasunile imense care domina dealurile si varfurile muntoase. Un traseu popular in Valea Doftanei este pe poteca Caraiman, care taie prin padurile Plaiului Caminei si prin valea paraului Tufalau pe drumul spre Baiul Vii. De asemenea, vei putea explora afluentul Doftanei, un rau cu varsari deosebit de pitoresti, care taie padurile impadurite si pajistile cu izvoare si cascade.

Daca esti un iubitor al activitatilor montane, potecile Piatra Arsa, Fenea sau Bolboci iti vor oferi o varianta mai dificila a marilor drumuri clasice pe malul riului. Cand ajungi la destinatia finala, poti lua masa sau chiar sejur la una dintre cabanele care exista pe traseu.

Ziua doi: Activitati acvatice

Pentru ziua doi, profitati de unul dintre numeroasele lagune sau lacuri din regiune. Parcul National Doftana este acasa pentru numeroase activitati, inclusiv marsariere, inchiriere de biciclete si yahturi, si exista numeroase stiuuri si locuri de pescuit. Acum poti neexplorarea ambelor tarmuri ale lacului Rausor si, pentru cei dornici de aventuri, poti inchiria un motor de barca sau o canoe pentru o plimbare cu adevarat spectaculoasa.

Atunci când vrei sa lenevesti și distractia si sa savurezi vremea frumoasa, doftanele sunt ideale pt plimbari lungi sau pt un picnic savuros. Este, de asemenea, un loc perfect pentru caiace, catarari pe stanci sau plutiri în lanțuri.

Ziua a treia: Imortalizeaza vederile pitoresti

Cea de-a treia zi de aventuri in Valea Doftanei este perfecta pentru a capturea peisaje unice si memorabile. Vei putea incepe prin a explora una dintre multele case batrane din Negoi si a imortaliza gardurile sale vechi si coborarea crunta a unui rau ce imprastie veselie. Pentru cei cu spirit aventurier vei putea continua drumul, ascultand glasul padurilor inchise, aruncand o privire lavezi neversecare și prinde din nou senzatii de libertate si aventura.

Fie ca ai ales sa savurezi peisajul raritatilor geografice sau sa sari cu parapanta, vei gasi aici magia naturii ca nicaieri altundeva, ceea ce va poate asigura toata experienta de vacanta de vis.

Itinerariu de weekend

Un weekend in Valea Doftanei iti va oferi momente unice, care nu pot fi uitate. Iata ce iti poti face in acest tinut izolat:

 1. Incepe prin traseele montane, petrescute de superbe cascade și poteci:
 • Poteca Caraiman
 • Poteca Piatra Arsa
 • Poteca Fenea
 • Poteca Bolboci
 1. Explorati regiunea cu yahturi și canoe pe lacul Doftana.

 2. Excursii mahalale vechi tradiționale si ascultati glasul padurilor.

 3. Petreceți un picnic in natura.

 4. Savurati cina la una dintre cabanele montane sau izolata

 5. Urca varfurile Munților Piatra Craiului

 6. Activitati sportive la suprafata apei

 7. Faci caiace pe raul Doftana si prinde rasaritul sau apusul

 8. Fotografierea peisajelor

 9. Petreceti o zi la Baiul Vii

  O data ajuns la destinatie și intors inapoi acasa, vei lua cu tine toata energia si magia naturii, care este nespus de plină in Valea Doftanei.

Valea Doftanei imortalizează tradiția. Acești drumuri și locuri etilcrate sunt un adevarat paradis pe pamant. Cu cat aloci mai mult timp explorarii acestei regiuni, vei putea descoperi peisaje incredibile, cu o vedere fenomenala asupra lanurilor, a varfurilor si a cascadelor. Fie ca iti place sa faci activitati in aer liber sau sa admiri natura, Valea Doftanei te va lasa cu o amintire sufletul inimii care nu va fi uitata prea curand. O zi sau un weekend in aceasta zona, va fi cu siguranta o experienta memorabila!