Regulile remi sunt jocul de carti traditional si extrem de popular, indragit de milioane de persoane din intreaga lume. Acest joc special l-a cunoscut fiecare persoana, fie practicandu-l, fie existand ocazii speciale cand acest joc a fost preferatul tuturor. Cu toate acestea, pentru a-i asigura jucatorilor o experienta placuta si un joc echilibrat, remiul are anumite reguli ce trebuie respectate. In cele ce urmeaza se explica aceste regulii fundamentale pentru remi.

Jocul

Remiul este un joc in care doi sau patru jucatori folosesc un pachet de carti, care au in total 54 de carti colorate in patru culori si numere. Pachetul contine 2 jokeri, care pot schimba valoarea altor carti si ii ajuta pe unii jucatori sa realizeze anumite comenzi.

Scopul jocului

Scopul jocului este sa se obtina un scor cat mai mic la sfarsitul jocului prin aducerea tuturor cartilor de pe masa in mina si prin combinarea lor in functie de culoare si numar. Minimul ce poate fi obtinut este „zero” si se obtine cind se foloseste tot pachetul.

Ce este necesar

Un joc de remi se poate desfasura atat cu un pachet de carti, cat si cu mai multe. Numarul de jocalui nu poate fi mai mare de 4 jucatori si este recomandat numai atunci cand sunt prezente tarile care sunt amintite mai jos.

Obiectivul Jocului

Obiectivul jocului este sa obtii un scor cat mai mic la finalul jocului prin aducerea tuturor cartilor de pe masa in mina si prin combinarea lor in functie de culoare si numar. Ceea ce inseamna ca jucatorul care are cele mai putine pointuri castiga. Se poate obtine un scor minim de „zero” folosind tot pachetul de carti.

Reguli si tarile jocului

In jocul de remi se folosesc anumite reguli si tarile specifice numai acestuia. Acestea sunt:

 • Un jucator se alege pentru a fi dealer.
 • Se impart cartile jos de la dealer intr-un anumit numar de carti, in functie de numarul de jucatori.
 • Dealerul „intra” primul in joc si varianta acestuia se va transmite celorlalti jucatori.
 • Jucatorii trebuie sa completeze „intrarea” dealerului punandu-si cartile, prin care sa se asigure ca partenerul si adversarii nu ar putea sa profite.
 • In cazul in care dealerul nu poate sa completeze „intrarea”, acesta se va alege pe rand incepand cu dealerul si se va proceda la urmatorul pas.
 • Atunci cand un jucator reuseste sa combine toate cartile de pe masa in mina, acesta poate odata cu terminarea jocului sa se asigure de scorurile finali ale jucatorilor.

Ghidul de joc

Un joc de remi poate fi desfasurat folosind mai multe reguli si principii ce trebuie sa fie respectate. Acestea sunt prezentate mai jos:

 1. Un jucator trebuie sa puna carti de aceeasi culoare cu cartea de pe masa inainte sa puna alta culoare.
 2. Simbolul „joker” poate inlocui orice carte, in functie de ce poate ajuta jucatorul sa isi atinga obiectivul in joc.
 3. Folosirea a doua sau mai multe jokeri este posibila daca jucatorul are nevoie.
 4. Cartile nu trebuie intoarse pentru a evita sa dezvaluie ce anume se afla in mana unui jucator.
 5. Daca toate cartile de pe masa sunt de aceasasi culoare se poate „renunta”, dupa care un nou jucator poate fi ales.
 6. Se pot aduna carti, atata timp cat au aceeasi culoare.

Scorul jocului

Atunci cand jocul se opreste, jucatorii trebuie sa se asigure ca primul se trece scorul. Pentru a se realiza acest lucru, tarile mentionate mai jos trebuiesc respectate:

 • Cartile se impart pe culori si pe numere.
 • Se noteaza cate punctaje detin fiecare jucator din punct de vedere al numarului de carti si cifrelor de pe carti.
 • In cazul in care un jucator a reusit sa finalizeze „intrarea”, acesta va primi un punctaj suplimentar.
 • Pentru orice jucator ce poate sa completeze „intrarea” a dealerului, acesta va primi cate 5 puncte.
 • Atunci cand un jucator castiga jocul, acesta va primi 3 puncte de la jucatorii ce nu au reusit sa completeze
  „intrarea”.
 • In cazul in care jocul se opreste, fiecare jucator isi va lua cartile ce se afla pe masa.

Regulile remi sunt usor de invatat si foarte interesante de practicat. Acest joc de carti clasic este prezent in lumea intreaga si foarte placut atunci cand stii ce reguli ai de respectat. Totodata acestea iti ofera o experienta placuta si poti sa te bucuri de acest joc alaturi de cei dragi.