Targu Ocna este un oras mic aflat in zona de centru a Romaniei, la poalele Muntilor Ciucului, in mijlocul innobilatelor campii agricole ardelenesti. Orasul a atins notorietatea atat datorita reliefului ici-colo intalnitei, cat si datorita vibrantei sale turistice din ultimii ani. Din anii 80, Ocna se dezvolta ca o destinatie turistica de renume, atragand multi turisti straini.

Aflandu-se la poalele Muntilor Ciucului si celorlalte masive montane, orasul considerat a fi locul din care se pot admira frumusetea fermecatoare ale naturii. Este unul dintre putinele orase care isi pastreaza in cea mai mare parte aspectul ii stramosesti. In prezent, Ocna ofera atat se traditia, cat si modernitatea, reunind parca cele doua aspecte contrastante intr-o adevarata splendoare. Aflat la marginea Muntilor Ciucului, este ca o poarta de acces catre minutiosul mic univers al Transilvaniei.

Istorie și Tradiție

În contrast cu modernitatea sa, Targu Ocna se mândrește și cu istoria sa. Primii colonisti au fost nemți si sași, despre care se considera că ar fi migrat în această zonă în deceniul al XVIII-lea. Ocna a fost inițial construită sub numele de ‘Schwabberg Wasser'(Muntele Germanilor). Primul document scris despre acest oraș a apărut în anul 1731, obținut dintr-o carte a orașului Sibiu.

În prezent, orasul se mandreste cu cladiri și monumente istorice vechi, multe dintre ele fiind restaurate integrame și păstrate exact cum erau originale. Grota Ursilor este una dintre acestea, fiind un alt minunat monument natural care îi sochează pe turiști cu peisajul său memorabil .Aceasta grota se mândrește cu lărgile sale saloane profunde, numeroasele sau stalactite si stalagmite, construind o panorama uimitoare. Clădirile vechi istorice rămân in localitatea Ocna și se deosebesc foarte mult de constructiile moderne.

Loc despre care se vorbeste

Vorbind despre insolit, targu Ocna a fost autentificata ca fiind cel mai întunecat oras din Europa de Est, iar afară atmosfera este întotdeauna aceeași – ca de munte. Printre diferitele sale destinatii turistice celebre, Ocna se mândreste si cu Lacul Ocna , unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania . Lacul este, de asemenea, meșteșugit în marea lor balta de sare adâncă, făcându-l unul dintre cele mai apreciate piscine naturale din țară.

Targu Ocna a devenit deosebit de popular in ultimii ani, atragand multi turisti straini si romani care aleg sa isi petreaca concediile acolo. Multe târguri locale s-au organizat în Ocna, cum ar fi targu de toamna “Târgul Mierii și Vinului”, care îl aduce pe fiecare în apropiere de mirifica sa natura și mâncarea locală tradițională.

Pachet natura

Targu Ocna este locul ideal pentru persoanele interesate sa exploreze natura si confortul. Lansând trasee turistice și cazare, acest villaj oferă ceva pentru fiecare. Unul dintre pachetele de sejur în Targu Ocna, asa numitul “Pachetul natura”, ofera oportunitatea de a observa atmosf scarea idilica a localitatii și locurile sale favorite, precum și drumetii in Muntii Ciucului. Acest pachet oferă și o masa bogata in restaurantul local cu o excelenta atmosfera rurala, precum și o zi în cadrul târgului local.

Iată câteva atracții obiective in care tr tebuie sa intri daca vrei sa vizitezi Ocna:

• Lacul Ocna – Lacul în Marea de sare
• Cimitirul Evreiesc din Ocna și Biserica Evanghelică din Ocna
• Grota Ursilor
• Manastirea Agapia și și Veverițe și Manastiile Tigveni si Cacica
• Mama Coacazului – Funtina naturala
• Monumentul Naturii și Parcul Național Vf. Ciucului
• Casă Memorială „Toma Alimoș” – o casa traditionala ardeleana
• Cascada de la Bohotin
• Târgul Mierii și Vinului
• Moara de vânt pe coasta Ocna

Cuplu cu un stil select

Datorită cataratorilor si calatorilor care petrec timpul in cateva asezari artisanale incalzite, Ocna ofera oaspetilor sai diverse locuri selecte pentru a-si petrece noaptea. Aceste locuri includ case de oaspeti in stil rural, pensiuni rustice, hoteluri scinteietoare si vile selecte, concepute pentru a-ti face sejurul la Ocna de neuitat.

Cu toate acestea, Ocna ofera si atractii pentru cuplurile care doresc sa se bucure de traseele montane si padurile sublime. Doua exemple importante sunt Expeditia XC, cunoscuta drept Muntele de Calarasi si Muntele Babele, oferind cuplurilor posibilitatea de a descoperi trasee si poteci originale in inima naturii. Aceste trasee furnizeaza atat experiente de ciclo-turism, cat si de trekking, oferind peisaje surprinzatoare si perspective uimitoare asupra taramului fermecator, numit Ocna.

Luxul modern

In contextul in care Targu Ocna ofera atat traditia, cat si modernitatea, luxul modern poate fi gasit usor la locul de vizitat. Turistii straini au la dispozitie o gama variata de restaurante moderne cu preparate vietnameze si chinezesti, precum și restaurante italiene si mexicane.

In plus, Target Ocna ofera si numeroase locatii de cumparaturi, care dispun de ferme, magazine de plusuri si restaurante specifice stilului ardelean.