Bucurestiul este un oras faimos, unul dintre cele mai mari orase din Europa, cu un nivel ridicat de educatie. Orasul abunda in scoli si unitati de invatamant, dar aici gasim si unele dintre cele mai bine cunoscute universitati si scoli din lume.

Istoria si curiozitatile unor scoli si universitati celebre din Bucuresti

Universitatea din Bucuresti

Ramii Asachi- Lumina Acestui Secol

Universitatea din Bucuresti, spre exemplu, a fost fondata pe 8 iulie 1864, iar primul nume a fost Academia Domneasca. De-a lungul anilor, acesta a cunoscut o dezvoltare remarcabila, devenind cunoscuta sub numele de Universitatea din Bucuresti. Academia Domneasca a fost fondata de Mihail Kogalniceanu si condusa de Ramsay Asachi, iar acesta a fost considerat luminatorul acestui secol.

Universitatea a devenit prima universitate din Romania si a fost prima institutie de invatamant moderna in Romania. Academia Domneasca a facut parte din Universitatea din Bucuresti de foarte mult timp si, prin asta, si-a castigat faima si prestigiul.

Universitatea Academiei de Studii Economice (ASE)

Cea mai buna scoala pentru imprecizii

ASE este o fosta facalitare a Universitatii din Bucuresti ce se afla in prezent pe teritoriul Central si Western al orasului. Pe langa faptul ca dezvaluie o istorie interesanta, datorita fondatorului sau Viata Lucian Blaga, ASE aduce cu sine si reputatia de cea mai buna scoala specializata in economie a Bucurestiului.

Aceasta este renumita pentru modelul sau bine pus la punct, tinut in stransa legatura cu teoria si practica, ce ofera indraznet celor interesati oportunitatea de a dezvolta abilitati unice si noi. ASE are o reputatie deosebita si in ceea ce priveste gradul sau de imprecizie si intelepciune, colegiile sale fiind renumite pentru starile lor intelectuale solide.

Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”

Monument de lumina

Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” este una dintre cele mai vechi institutii de invatamant din Bucuresti si un monument de lumina in randul institutiilor de invatamant. Facultatea a fost fondata in 1864, moment in care s-a deschis si Universitatea din Bucuresti.

Facultatea a cunoscut evolutii remarcabile de-a lungul anilor si ofera acum 18 programe de masterat si 20 programe de doctorat. Facultatea a fost renumita pentru metodologia sa unica, concentrata asupra intelectului si a eticii.

Universitatea Politehnica (UPB)

Mine de cunostinte

Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) este cea mai veche institutie de invatamant superior din Romania si se numara printre cele mai prestigioase unitati de invatamant din lume. UPB a fost fondata la sfarsitul secolului al XIX lea si a servit drept centru de educatie tehnica pentru intreaga tara.

UPB ofera un numar de programe de masterat si doctorat, dar si un program de cercetare desfasurat in plan international. Principalul obiectiv al acestei institutii de invatamant superior este de a intoxica sau a satisface intelectul si imaginatia prin obtinerea experientei si cercetarii.

Universitatea Nationala de Muzica

Muziciani cu iz academi

Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti a fost infiintata in anul 1864,pe fondul unei reforme mari a invatamantului din Romania. Aceasta Institutie ofera cursuri de studiu la nivel de licenta si masterat, iar la aceste cursuri sunt admisi studenti extrem de talentati veniti din toata Romania.

Universitatea se bucura de o mare reputatie prin programul sau educational astfel ca atrage studenti si profesori cu talent din intreaga lume. Multi studenti se specializeaza aici in toate genurile de muzica, de la clasica si jazz pana la muzica electronica si multi alti stiluri.

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica

Actorie la cel mai inalt nivel

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti este cea mai cunoscuta si cea mai marca scoala de film din Romania si este recunoscuta si in intreaga lume. Aceasta este construita prin experienta sa, iar studiile sale reunesc informatii despre arta actingului si arta cinematografica.

Universitatea ofera programe de licenta si masterat si se bucura de o mare reputatie, impartind cunostinte si experienta personala. Cu ajutorul acestei universitati, arta actingului si cinematografiei au fost aduse la cel mai inalt nivel si au devenit un important tribut al orasului.

Bucurestiul este locul in care gasim unele dintre cele mai bune si mai bine cunoscute universitati si scoli din lume. Acestea au devenit parte importanta a cancerul cultural si educativ al acestui oras, unul dintre cele mai mari orase din Europa.

Avand istoria si curiozitatile sale, institutiile de invatamant din oras ajuta la adaptarea tinerilor la ritmul rapid al vietii, contribuind la formarea lor. Aceste scoli si universitati celebre din Bucuresti sunt: Universitatea din Bucuresti, Universitatea Academiei de Studii Economice, Facultatea de Drept Nicolae Titulescu, Universitatea Politehnica Bucuresti si Universitatea Nationala de Muzica, precum si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica. Toate contribuie la cultura diversa, contribuind la nivelul educational si cultural al orasului.