Pieptul de pui este unul dintre alimentele preferate ale bucatarilor din intreaga lume; acesta poate fi preparat intr-o varietate de moduri, oferind mese delicioase si sanatoase. Aceasta carne are, de asemenea, o experienta culinara versatila. De la salate la preparate in tigaie sau prajite, prepararea unui piept de pui poate fi o experienta convingatoare. Pentru cei care sunt activi si cauta sa urmeze o dieta sanatoasa, pieptul de pui poate fi de asemenea un aliment nutritiv, bogat in proteine.
Iata cateva retete excelente si versatile pentru a prepara piept de pui, care poate oferi bucatarilor de toate nivelurile de abilitate, momente de bucurie culinara.
-
Pizza de pui degrasat
Ingrediente:
- 2 bucati Piept de pui
- 2 cani Mozzarella degresata
- 3 catei Ardei gras
- 1 cana Polpa Tomato Proaspata
- 1 cana Käse
- 1 cana Mazarea
- Oregano, ulei de masline extravirgin si sare dupa gust
Instructiuni:
-
Preincalziti cuptorul la 350 de grade Fahrenheit.
-
Toacăți pieptul de pui bucăță cu bucăță si puneți-l intr-o tigaie cu ulei de masline.
-
Adaugati ardeii grasi, mazarea si mică sărare. Amestecati bine si puneti pe foc mediu. Prajiti-le pentru aproximativ 5 minute si scoateti-le din tigaie.
-
Tapetati o tava de copt cu hartie de copt si puneti jumatate din mozarella pe fundul tavii.
-
Adaugati sosul de rosii peste mozarella si apoi adaugati restul de mozzarella.
-
Adaugati ingredientele pregatite pentru tigaie, garnisiti cu oregano si adaugati restul de sos de rosii.
-
Puneti tava in cuptor si coaceti pana cand se topeste mozzarella.
-
Se serveste imediat.
-
Salata de pui cu ciuperci
Ingrediente:
- 3 cani Piept de pui
- 2 cani Ciuperci
- 1 cana Rosii Cherry
- 2 Castraveti
- 1 cana Maioneza
- 1 cana Lapte
- Otet, usturoi, oregano, patrunjel si sare dupa gust
Instructiuni:
-
Introduceti cuburile de piept de pui in oala si puneti-le pe foc mediu.
-
Adaugati ciupercile taiate si prajiti-le amestecand bine.
-
Adaugati rosiile cherry taiate si ardeiul iute taiat foarte marunt.
-
Amestecati bine si luati de pe feu.
-
Dati amestecul la rece pentru a se raci.
-
In timp ce amestecul se racese, pregatiti dressingul din maioneza, lapte, otet si condimente dupa gust.
-
Amestecati bine amestecul de pui cu ciuperci si adaugati strop de dressing.
-
Adaugati castravetii si un strop de patrunjel.
-
Se serveste fresh.
-
Friptura de pui cu sos de kimchi
Ingrediente:
- 4 bucati Piept de pui
- 2 catei Ceapa
- 2 cani Kimchi
- 4 catei Usturoi
- 4 linguri Ulei de masline extravirgin
- Sare si piper negru dupa gust
Instructiuni:
-
Preincalziti cuptorul la 375 de grade Fahrenheit.
-
Asezati bucatile de pui intr-o tava de copt si presarati cu sare si piper.
-
Adaugati ceapa taiata, usturoiul si uleiul de masline .
-
Puneti tava in cuptor si coaceti timp de aproximativ 25 de minute.
-
In acelasi timp, pregatiti sosul de kimchi intr-o craticioara, prajind la foc mediu.
-
Toarceti kimchi-ul pana se inmoaie puțin.
-
Dupa ce timpul de coacere a fost indeplinit, luati carnea de pui de pe foc si serviti-o cu sos de kimchi.
-
Piept de pui la gratar
Ingrediente:
- 4 bucati Piept de pui
- 2 lingurita Ulei de masline
- 1 lingurita Dijon Mustar
- 1 lingurita Oregano uscat
- 1 lingurita Rozmarin uscat
- 2 linguri Ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
Instructiuni:
-
Presarati pieptul de pui cu sare si piper.
-
Amestecati bine ingredientele pentru marinada si ungeti bucatile de pui cu aceasta.
-
Lasati la rece pentru aproximativ 15 minute.
-
Preincalziti gratarul la foc mediu-inalt.
-
Asezati pieptul de pui la gratar si lăsati-l la foc intre 5-10 minute, sau pana cand pieptul de pui devine crocant pe ambele parti.
-
Serviti imediat sau puneti-l intr-o salata sau in paine, dupa preferinta.
-
Piept de pui pane
Ingrediente:
- 4 bucati Piept de pui
- 2 cani Faina
- 3 oua
- 2 cani Lapte
- Sare si piper dupa gust
- 2 linguri Ulei de masline
Instructiuni:
- Introduceti pieptul de pui intr-un bol mare si adaugati sare si piper.
- Adaugati ingredientele pentru panura (faina, lapte, oua, ulei de masline). Amestecati bine.
3.Introduceti bucatile de pui in panura si amestecati din nou. - Puneti pieptul de pui pregatit intr-o tigaie preincalzita cu ulei la foc mediu.
- Lasati la foc pana cand devine dor si apoi intoarceti pe ambele parti.
- Se serveste imediat cu salata verde sau legume.
Pieptul de pui ofera bucatarului sansa de a pregati feluri de mancare delicioase si nutritive, de la salate la preparate reci sau la gratar. Aceste retete ofera posibilitatea de a pregati retete usoare si sanatoase, care sa combine bucuria culinara cu un regim alimentar sanatos. Pregatiti una dintre aceste retete si bucurati-va de un bun mancare deliciosa. Bon appétit!