Pieptul de pui este unul dintre alimentele preferate ale bucatarilor din intreaga lume; acesta poate fi preparat intr-o varietate de moduri, oferind mese delicioase si sanatoase. Aceasta carne are, de asemenea, o experienta culinara versatila. De la salate la preparate in tigaie sau prajite, prepararea unui piept de pui poate fi o experienta convingatoare. Pentru cei care sunt activi si cauta sa urmeze o dieta sanatoasa, pieptul de pui poate fi de asemenea un aliment nutritiv, bogat in proteine.

Iata cateva retete excelente si versatile pentru a prepara piept de pui, care poate oferi bucatarilor de toate nivelurile de abilitate, momente de bucurie culinara.

  1. Pizza de pui degrasat

Ingrediente:

  • 2 bucati Piept de pui
  • 2 cani Mozzarella degresata
  • 3 catei Ardei gras
  • 1 cana Polpa Tomato Proaspata
  • 1 cana Käse
  • 1 cana Mazarea
  • Oregano, ulei de masline extravirgin si sare dupa gust

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 350 de grade Fahrenheit.

  2. Toacăți pieptul de pui bucăță cu bucăță si puneți-l intr-o tigaie cu ulei de masline.

  3. Adaugati ardeii grasi, mazarea si mică sărare. Amestecati bine si puneti pe foc mediu. Prajiti-le pentru aproximativ 5 minute si scoateti-le din tigaie.

  4. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt si puneti jumatate din mozarella pe fundul tavii.

  5. Adaugati sosul de rosii peste mozarella si apoi adaugati restul de mozzarella.

  6. Adaugati ingredientele pregatite pentru tigaie, garnisiti cu oregano si adaugati restul de sos de rosii.

  7. Puneti tava in cuptor si coaceti pana cand se topeste mozzarella.

  8. Se serveste imediat.

  9. Salata de pui cu ciuperci

Ingrediente:

  • 3 cani Piept de pui
  • 2 cani Ciuperci
  • 1 cana Rosii Cherry
  • 2 Castraveti
  • 1 cana Maioneza
  • 1 cana Lapte
  • Otet, usturoi, oregano, patrunjel si sare dupa gust

Instructiuni:

  1. Introduceti cuburile de piept de pui in oala si puneti-le pe foc mediu.

  2. Adaugati ciupercile taiate si prajiti-le amestecand bine.

  3. Adaugati rosiile cherry taiate si ardeiul iute taiat foarte marunt.

  4. Amestecati bine si luati de pe feu.

  5. Dati amestecul la rece pentru a se raci.

  6. In timp ce amestecul se racese, pregatiti dressingul din maioneza, lapte, otet si condimente dupa gust.

  7. Amestecati bine amestecul de pui cu ciuperci si adaugati strop de dressing.

  8. Adaugati castravetii si un strop de patrunjel.

  9. Se serveste fresh.

  10. Friptura de pui cu sos de kimchi

Ingrediente:

  • 4 bucati Piept de pui
  • 2 catei Ceapa
  • 2 cani Kimchi
  • 4 catei Usturoi
  • 4 linguri Ulei de masline extravirgin
  • Sare si piper negru dupa gust

Instructiuni:

  1. Preincalziti cuptorul la 375 de grade Fahrenheit.

  2. Asezati bucatile de pui intr-o tava de copt si presarati cu sare si piper.

  3. Adaugati ceapa taiata, usturoiul si uleiul de masline .

  4. Puneti tava in cuptor si coaceti timp de aproximativ 25 de minute.

  5. In acelasi timp, pregatiti sosul de kimchi intr-o craticioara, prajind la foc mediu.

  6. Toarceti kimchi-ul pana se inmoaie puțin.

  7. Dupa ce timpul de coacere a fost indeplinit, luati carnea de pui de pe foc si serviti-o cu sos de kimchi.

  8. Piept de pui la gratar

Ingrediente:

  • 4 bucati Piept de pui
  • 2 lingurita Ulei de masline
  • 1 lingurita Dijon Mustar
  • 1 lingurita Oregano uscat
  • 1 lingurita Rozmarin uscat
  • 2 linguri Ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust

Instructiuni:

  1. Presarati pieptul de pui cu sare si piper.

  2. Amestecati bine ingredientele pentru marinada si ungeti bucatile de pui cu aceasta.

  3. Lasati la rece pentru aproximativ 15 minute.

  4. Preincalziti gratarul la foc mediu-inalt.

  5. Asezati pieptul de pui la gratar si lăsati-l la foc intre 5-10 minute, sau pana cand pieptul de pui devine crocant pe ambele parti.

  6. Serviti imediat sau puneti-l intr-o salata sau in paine, dupa preferinta.

  7. Piept de pui pane

Ingrediente:

  • 4 bucati Piept de pui
  • 2 cani Faina
  • 3 oua
  • 2 cani Lapte
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 linguri Ulei de masline

Instructiuni:

  1. Introduceti pieptul de pui intr-un bol mare si adaugati sare si piper.
  2. Adaugati ingredientele pentru panura (faina, lapte, oua, ulei de masline). Amestecati bine.
    3.Introduceti bucatile de pui in panura si amestecati din nou.
  3. Puneti pieptul de pui pregatit intr-o tigaie preincalzita cu ulei la foc mediu.
  4. Lasati la foc pana cand devine dor si apoi intoarceti pe ambele parti.
  5. Se serveste imediat cu salata verde sau legume.

Pieptul de pui ofera bucatarului sansa de a pregati feluri de mancare delicioase si nutritive, de la salate la preparate reci sau la gratar. Aceste retete ofera posibilitatea de a pregati retete usoare si sanatoase, care sa combine bucuria culinara cu un regim alimentar sanatos. Pregatiti una dintre aceste retete si bucurati-va de un bun mancare deliciosa. Bon appétit!