Cu o istorie bogată și o natură încântătoare, Romania se poate bucura de o frumusețe ce îi atrage milioane de vizitatori anual. Una dintre principalele atracții ale țării este Canionul Râpa Roșie – cel mai mare canion din Romania. Legenda Râpei Rosii remarca originea bizara a canionului, care poate fi mai bine explorat pentru a descoperi în mare parte farmecul lui. Acest articol prezinta cateva informatii despre Rapa Rosie, aspectele sale incomparabile si locurile vaioage mereu fascinante ce se gasesc in aceasta zona.

Ce este Canionul Râpa Roșie și de unde provine și numele

Canioul Râpa Roșie este numele dat zonei spectaculoase si frumoase a Muntilor Zarandului, ascuns in sudul judetului Hunedoara, pe teritoriul Romaniei. Are lungimea de aproximativ 8 km si adancimea poate depasi cateodata 400 m, fiind unul din cele mai profunde canioane din Europa.

Despre Râpa Rosie se spune că a fost creată în urma reacției unui vrăjitor norocos către o încăierare intre două triburi. Vrăjitorul a lovit terenul cu toiagul. Cu fiecare lovitură, pământul de deasupra s-a prabușit, lăsând la vedere straturile diferite de piatră care formau rămășița Canionului Râpa Rosie.

Deși foarte puțin probabil, se spune că numele țării vine de la culoarea roșie a petelor de rocă care acoperă versantii si peretii acestuia. Aceste culori strălucitoare au început de mult timp să atragă oamenii să-și exploreze peisajele și să se bucure de natura locala.

Atractie turistica si aventura strabate principalele sezoane

Câteva dintre cele mai populare obiective turistice din Râpa Roșie sunt format din nenumarate poteci amenajate. Aceste poteci sunt populare datorită aspectelor sale naruraliste cosmopolite si datorită faptului că ofera turistilor posibilitatea de a face plimbări peisagistice și mai ales de a vizita locuri istorice ce schimbau traseul și peisajele generatiilor.

Astfel, oricine poate beneficia de o aventură atemporala în Râpa Roșie. Iarna se presupune că este cea mai prettigioasa alegere pentru a vizita acest loc minunat. O valce serpuitoare în munti sub forma unui patinoar natural, un strat impresionant de zapada, o explozie de culori die luciască si stralucire noptilor, toate acestea isi gasesc loc in Râpa Roșie.

Primavara aduce un numar mai mare de apele care curg prin canion, precum si multe paduri verzi de stejar care te vor fermeca. Varful muntelui Râpa Rosie ofera turistilor un peisaj spectaculos, despre care multi spun ca “este atat de frumos incat orice poza nu poate captura exact farmecul acesteia”.

Toamna, ofera un cadru spectaculos si animat, prin varietate de culori, de la galben deschis pana la portocaliu stralucitor si rosu intens. Numeroasele flora si faunalocala ce iti vor capta atentia si te vor face sa te intorci si mai bine intr-o plimbare peisagistica prin aceata zona fantastica.

Facilitatile ce se gasesc in zona

In zona canionului, turistii au acces la un camping și un refugiu turistic bine fiabilitate. Aceste facilitati se gasesc langa apropierea și izvoare de apă curgătoare, lemne de foc și chiar cel mai bun vin din zona.

Mai mult, în imediata apropierea se afla și Mănăstirea Prislop, care poate oferi calatorilor o adevarata experienta spirituala, prin prezenta unei bune comunitati de calugari pravoslavnici.

Atmosfera unica a Râpei Rosii este completată de facilități moderne de cazare în vile și cabane, precum și numeroase restaurante cu mâncare delicioasă și din partea casei. Hotelurile se afla la numai câteva minute de canion, oferind turistilor tot confortul și comoditatea cea buna.

Fiind una din principilele atracții turistice ale României, Râpa Roșie oferă numeroase activități de explorare, inclusiv:

• Drumetii si vizitarea locurilor istorice;
• Biciclismul;
• Plimbari cu barca;
• Innotul;
• Turismul montan;
• Cosmetica și teritorii selvatice;
• Pescuit;
• Ski-ul;
• Explorarea pe bicicletă electrică și multe altele.

Acestea vin la pachetul potrivit pentru a va bucura de peisajul minunat al Canionului Râpa Roșie.

Canioul Râpa Roșie este una dintre cele mai spectaculoase regiuni peisagistice din Romania. Cu zeci de trasee si aventuri, aceasta ofera o multime de activitati peisagice cat si spirituale. Exista cateva lucruri de luat în considerare înainte de a pleca să vă bucurați de minunile naturale ale Canionului Râpa Roșie. Lăsați-vă privat şi personal cu o înfățișare ce îți va lumină oboseala și sufletul, iar experiența Râpei Rosii va ramane mereu vie în sufletele vizitatorilor.