Grăbit, îngrămădit, curios și plin de istorie, centrul vechi al Bucureștiului găzduiește multe binare culturale. Aceste trăsături pot fi văzute în arhitectura străzilor sale șosea, în interacțiunile sale sociale, și în modul în care tradiția și adoptarea unor noi elemente sunt aprobate. Centrul Bucureștiului este unic special în felul acesta, și în același timp, poate fi considerat suficient de vast pentru a oferi vechiului oraș noi și interesante perspective turistice.

Fie că intenționați să explorați istoria și ambianța locului, să gustați cultura sa, sau să încercați noua viață de noapte a vechiului oraș, în continuare veți găsi o listă de sugestii și puncte de vârf, ce va îmbogăți orice experiență turistică și ghidă turistică prin centrul vechi al Bucureștiului.

Obiective Turistice

Atunci când vorbim despre obiective turistice trebuie început cu străzile principale ale centrului vechi al Bucureștiului – Calea Victoriei și Bulevardul Brătianu.

Calea Victoriei
Calea Victoriei este una dintre cele mai turistice și mai populare drumuri ale orașului. Bulevardul larg a fost numit DUPă Victor Ippolit Romanov, Mare Duce de Rusia. Astăzi, această stradă a devenit sinonimă cu unul dintre simbolurile Bucureștiului și găzduiește una dintre cele mai vibrante vieți de noapte. Alături de magazine personalizate, restaurante și piețe vechi, pe această stradă poate găsiți muzeul Științelor Naturale, muzeul Științei și Tehnologiei și Palatul National al Copiilor.

Bulevardul Brătianu
Bulevardul Brătianu, de asemenea, este cunoscut sub numele de Bulevardul Carol I. Pe această stradă puteti gasi Muzeul Geologic, Casa Dacia, Palatul Natiunii și Palatul Național al Copiilor. De asemenea, acesta este casa unor restaurante, baruri și cluburi. Această stradă este plină de energie și este, de asemenea, un fel încântător de a explora vechiul oraș.

Parcuri

Și nu doar de stradă marchează scena în centrul vechi al Bucureștiului, existând, de asemenea, parcuri și grădini pentru cei interesați să petreacă timp afară.

Parcul Cișmigiu
Parcul Cișmigiu, creată în 1845, este unul dintre primele parcuri ale orașului. Și-a câștigat denumirea semnificând „grădina salină”. Acest parc este o oază de liniște în centrul vechi al Bucureștiului și se apropie de o grădină engleză înstelată de la numeroasele sale flori, bazine și spații verzi.

Parcul Herăstrău
Parcul Herăstrău a fost creat în 1936 și se află în drum spre zona de nord a Bucureștiului de-a lungul lacului Herăstrău. Aceasta este, de asemenea, gazda stațiunii teatrale îndelungate și a târgului de produse tradiționale.

Parcul Tineretului
Parcul Tineretului este unul dintre parcurile turistice mereu aglomerate din București și, de asemenea, se află în drum spre lacul Herăstrău. Acest parc se bucură de fermecătoare și exotice plante tropicale, structuri un monument dedicat Memorialului Golfului fierului lui Dinu, și sezonale Târguri de produse traditionale.

Monumente și clădiri de interes

Printre monumentele și clădirile cele mai importante care împânzesc centrul vechi al Bucureștiului enumerăm:

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului este cel mai mare clădire și cel mai mare monument administrativ din lume și se află în Calea Victoriei, gazda oficială ședințelor parlamentare și evenimentelor naționale și internaționale.

Colțul Gemenilor
Colțul Gemenilor este unul dintre cele mai simbolice monumente ale vechiului București. Monumentul, aflat in intersectia Caii Victoriei si a Bulevardului Bratianu, se compune din doua statui de bronz, oferind un cadru magnific vechii capitale romane.

Ateneul Roman
Ateneul Roman este o sala de muzica care poarta urmele stilului neoclasic in Bucuresti. Binecunoscut pentru arhitectura sa superba, sala poate continua odata cu oaspeti legati de industria muzicala si de teatru.

Casa Poporului
Casa Poporului, din Piața Revoluției, este unul dintre cele mai spectaculoase monumente ale vechiului oraș. O clădire mare, imensă și impresionantă, aceasta găzduiește acum Biroul Președintelui României și arată mândru și pitoresc oricui trece prin zonă.

Locuiri vechi

Calea Victoriei, Bulevardul Bratianu si Parcul Cișmigiu nu numai ca sunt automobile, dar sunt si cunoscute pentru locuintele lor vechi.