Bicarbonatul de sodiu este un aliment ușor disponibil, ieftin și versatil care poate fi folosit pentru o mulțime de scopuri, incluzând eliminarea vopselei din păr. În acest articol, vom explica cum puteți folosi bicarbonat de sodiu ca parte a procesului de eliminare a vopselei.

Ce este bicarbonatul de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu, denumit și bicarbonat de sodiu sau bicarbonat de sodiu, este un ingredient comun folosit pentru a face prăjituri, produse de curățare și medicamente. Structura chimică a bioxidului de sodiu este {NaHCO3}, iar cea mare parte a sa este cunoscută sub formă de granule constituit din șase atomi de sodiu, un atom de hidrogen și trei atomi de carbon. Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină și sporește pH-ul soluției.

Cum activează bicarbonatul de sodiu vopseaua din păr?

Vopseaua de păr, cum ar fi produsele de vopsire sau taiere a părului, cuprind pigmenti naturali sau sintetici care se lipesc de suprafața firului de păr și se fixează prin folosirea căldurii sau a unor reacții chimice complexe. Acei pigmenti pot fi îndepărtați cu ajutorul unor produse chimice speciale, dar acestea pot fi agresive și pot provoca episoade de pierderea părului și a scalpului.

Bicarbonatul de sodiu este mai blând pentru scalp și păr și poate fi folosit ca o opțiune alternativă pentru îndepărtarea vopselei din păr. Bicarbonatul de sodiu funcționează prin neutralizarea pH-ului vopselei, ceea ce îi permite să se desfacă din fibrele parului, astfel încât pigmentii să se desprindă și să poată fi spălați ușor.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate ajuta la reducerea decolorării fragilului fir de păr și la prevenirea alterării ingredientelor active folosite pentru îndepărtarea vopselei.

Beneficiile și riscurile folosirii bicarbonatului de sodiu pentru eliminarea vopselei din păr

Beneficiile

Ștergerea vopselei fără produse chimice
Mâini curate și ușor de utilizat
Oferă părului un nivel de curățare profundă și un miros bun
Previne alterarea produselor chimice puternice
Riscuri

Așteaptați mai mult timp pentru fierberea vopselei
Poate provoca mâncărime și mâncărimi
Poate decolora sau schimba culoarea părului
De asemenea, poate fi greu de spălat ca rezultat al aglomerării

Cum să folosiți bicarbonatul de sodiu pentru eliminarea vopselei din păr

Eliminarea cu succes a vopselei din păr necesită următoarele pași:

  1. Spălați-vă părul – Periați părul și spălați-l cu șamponul preferat. Apoi uscați cu un prosop.

  2. Aplicați bicarbonat de sodiu – Amestecați bicarbonat de sodiu cu apă caldă pentru a forma o pastă. Acoperiți părul cu pastă și lăsați-o să acționeze timp de 15-20 de minute.

  3. Clătiți – Clătiți cu apă clocotită și apoi spălați-vă părul cu un șampon spumant pentru a îndepărta complet pastă.

  4. Periați – Utilizați peria pentru a elimina orice resturi sau reziduri.

  5. Repetați – Dacă este necesar, repetați procesul până când culoarea dorită este atinsă.

  6. Aplicati balsam -Aplicați un balsam parului pentru a repara și hidrata acestea.

Observație: Se recomandă Utilizați o mască oculară și manșete pentru mâini pentru a vă proteja ochii și pielea.

Cum să utilizați produse chimice pentru a elimina vopseaua din păr

Există în continuare o serie de produse chimice, inclusiv produse de vopsire, striperi și ștergători de culoare, care pot ajuta la îndepărtarea vopselei în condiții sigure. Acestea includ:

  1. Produse de nuanțare – Acestea sunt produse speciale de vopsire care pot estompa parul în mod eficient fără a vopsi complet parul. Unele produse vor conține alcool pentru a șterge vopseaua din păr.

  2. Striperi – Acestea sunt produse speciale care conțin peroxid de hidrogen sau produse chimice care pot înlătura vopseaua din par.

  3. Detanglante și ștergătoare de culoare – Aceste produse conțin produse chimice care pot ajuta la îndepărtarea vopselei din firul de păr.

Sfaturi pentru a îndepărta cu succes vopseaua din păr

Iată câteva sfaturi pentru a îndepărta vopseaua din păr în mod eficient:

  1. Utilizați produsele chimice – Puteți încerca produse chimice speciale pentru a vă ajuta să îndepărtați vopseaua din păr.