Daca te intereseaza pictura si doresti sa vezi ce a oferit istoria, este momentul sa fii informat despre picturile celebre ale lumii. Picturile care aduc culoare si lumina fiecarui spatiu in care se afla au ramas in istorie si au inceput sa fie prezente in situatii unice, multe dintre acestea fiind pastrate si prezentate publicului inca din cele mai vechi timpuri.

Pentru a intelege ce poate insemna o pictura, sa uitam de ceea ce s-a pastrat si sa luam un minut sa ne intrebam care au fost cele mai celebre si importante lucrari de arta pictata de-a lungul istoriei. Stim cu totii ca arta poate folosi ca o reperezentare a sentimentelor, sentimentelor unei culturi sau chiar a personalitatii artistului. Si, evident, exista un numar semnificativ de picturi celebre care au revolutionat stilul artistic si au dat culoare fiecarei perioade istorice sau momente ale istoriei.

Principalele Picturi Celebre din istorie

Iata o lista cu principalele picturi celebre cunoscute si iubite de-a lungul timpului:

  1. Mona Lisa – Leonardo da Vinci
  2. Umanitatea binecuvantata – Michelangelo
  3. Noptile pe Râul Regilor – Rembrandt
  4. Tronul Scaunul de grăsime – Caravaggio
  5. Adormirea Maicii Domnului – Tiziano
  6. Casa la dealt – van Gogh
  7. Fetele din Eleanor – Renoir
  8. Bătrânul din pădure – Rousseau

Mona Lisa – Leonardo da Vinci

Printre picturile celebre care au luminat istoria artei se numara si Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci. Aceasta opera stupenda data din anii 1503-1506 si reprezinta o femeie intr-o pozitie indrazneata si stilata. Declarata ca fiind tabloul unui necunoscut model, pictura Mona Lisa a evoluat in reprezentarea facuta de Da Vinci si a devenit cel mai cercetat si dezbatut tablou de-a lungul multor secole.

Aceasta pictura este una din cele mai importante opera a lui Da Vinci si isi justifica pozitia printre picturile celebre prezentand portretul care transmite privitorilor sai inteligenta si inteligenta. Mona Lisa a fost pictata pe lemn si poarta pe fata ei o surpriza, aceasta expresie reflectand un mistere si lucrand asupra mulțimii care se uita la ea.

Umanitatea Binecuvantata – Michelangelo

O alta pictura celebra cunoscuta de-a lungul timpului este Umanitatea binecuvantata realizata de Michelangelo și cea mai veche lucrare pictata a lui. Fremerata intre anii 1501 si 1504 pentru Capella Sistina in Vaticanul Romei, aceasta pictura profund simbolica prezinta ceea ce se crede ca este simbolul transmitand un mesaj universal despre cuvintele cald de liniște, pace și unitate. Acest tablou mirific prezinta portretul luminos al unei femei intepenite intr-o pozitie classica și eleganta.

Elementul cheie al tabloului il reprezinta imaginea pe care a creat-o Michelangelo precum si semnificatia profunda ascunsa in spatele ei. Aceasta pictura expune imaginea traitelor sale adanci, adancuri ce produc sentimente de misticism si mistere.

Noptile pe Râul Regilor – Rembrandt

Unul din clipa de crescatoare cred ca sunt importante din anumite perioade din istorie, picturile celebre “Noptile pe Râul Regilor” de Rembrandt dateaza din anii 1639-1641. Tabloul prezinta imaginea unei viziti nocturne pe Râul Regilor in timpul domniei regilor biblici Solomon și Hiram, aceasta scena fiind imagini capturate in timp ce regii stau la taifas si fac parastasul recunoutatoriei lui Regii Regilor.

“Noptile pe Râul Regilor” prezinta atmosfera captivanta si scena festiva intre doi prieteni apropiati. Subiectul acestei picturi celebre este lumina prin intermediul scenei in lumina careia acestia isi gasesc adevarata unitate. Rembrandt a creat tributul sau prin folosirea proaspetei tehnici a reliefurilor, aducand operei sale volum si gradient. Picturala prezinta celebrul artist simbol al lumii si ultimele bogatii ale sale de cunostinte si talent.

Tronul Scaunul de grăsime – Caravaggio

O alta pictura celebra, Tronul Scaunului de Grasime a lui Caravaggio, excelent pictata intre 1593-1594, poate fi chiar mai uimitoare decat aceasta. Aceasta pictura reprezinta o scena in care Magda si Abia sunt in fata tronului regelui sau al reginei. Perechigladeii lor fiind pictati cu o amploare mai larga si mai complexa decat alte persoane pictate de la acea vreme, aceasta schita continand o serie de simboluri religioase si artistice.

Aceasta pictura se incadreaza in atmosfera inchizitoriala a Rome li cuprinde vibratii si polaritati ale ingeniozitatii sale cu privire la lumina si umbra si reprezinta in continuare prin pozatiile fara egal ale personajelor sale. Masculinitate si feminitate sunt contrastate intre ele si se amesteca printre simboluri.

Adormirea Maicii Domnului – Tizian

O alta pictura celebra, Adormirea Maicii Domnului -Tiziano dateaza din 1510 si reprezinta imaginea momentului in care Isus Cristos acopera trupul firav al Maicii sale, unde trei personaje se afla in jurul ei si isi aduc omagiile. Uimitorul si surprinzatorul detaliu al acestor tablouri se regaseste in tonul culorii si lumii pe care Tiziano le-a creat in scena sa, aceasta pastrand stilul de marmurare caracteristic lui.

Acesta pictura celebra a devenit una din reprezentarile celei mai iubite Maici, pe care unii artisti au incercat sa o reproduce vreme de sute de ani. Acest tablou a fost pictat pe marmura si are masuratori foarte mari, insa stilul sau dinamic ii ofera lumina si umbra, care in final da o imagine a abundentei sale.

Casa la dealt – van Gogh

Pictura “Casa la Deal” a lui Vincent van Gogh ofera acelasi sentiment de lumina si contagiozitate, unde se poate vedea cum Profunzimile subconective ale artistului sunt adancite de culorile sale vii.