Permanentul cu bucle mari este o procedură estetică extrem de populară care oferă o coafură cu aspect natural. Unii oameni aleg să-și facă bucle mari în mod periodic pentru a obține volum și a obține o imagine elegantă și destul de modernă. Permanentul cu bucle mari a cunoscut o creștere semnificativă în ultimii ani datorită popularității crescânde în lumea modei și în rândurile persoanelor care preferă stilul retro și retrograd. 

Pentru a înțelege mai bine modalitatea de a face acest tip de permanent, s-ar putea să fie necesar să se înțeleagă mai întâi cum se face o procedură standard de coafare.

Coafatul este una dintre artele cele mai vechi și mai răspândite ale culturii umane. În secolul XXI, tendințele de coafare s-au schimbat dramatic față de perioada de dinainte și există mai multe opțiuni decât oricând. Una dintre opțiunile populare în zilele noastre este permanentul cu bucle mari. În acest articol, vom discuta mai multe despre modul în care se face un permanent cu bucle mari și vom afla ce lucruri trebuie luate în considerare atunci când se face o astfel de procedură.

Ce este permanentul?

Înainte de a face un permanent cu bucle mari, este important să se înțeleagă termenii tehnici legați de această procedură. Primul și cel mai important termen este permanent, care se referă la procedura de coafare în care parul picură este tratat cu substanțe chimice și curețat într-o formă care să ofere volum și bucle.

Cum se face un permanent

Procedura de a face un permanent poate fi destul de complicată, astfel încât să se poată face corect și sigure. Primul pas în această procedură este pregătirea firelor de păr și a scalpului pentru a se asigura că părul este curat și suficient de moale pentru a fi tratat cu permanent. Următorul pas este măsurarea firului de par pentru a face legăturile corecte înainte de tratamentul chimic.

După ce firele de păr au fost măsurate și împletite corect, se poate trece la următorul pas, care constă în aplicarea substanței chimice adecvate și lăsarea ei pe păr pentru a facilita modelarea. Permul poate dura de la câteva minute până la una sau două ore, în funcție de rezultatul dorit și de tipul de păr. După ce substanța chimică a fost aplicată, se poate trece la procedura de răcire, care poate fi făcută printr-o șuviță sau printr-un jet de apă rece.

Permanentul cu bucle mari

În cazul în care se dorește realizarea unui permanent cu bucle mari, procedura anterioară se va complica puțin, deoarece este necesară utilizarea unor accesorii speciale. Acestea pod includ țevi de plastic, țevi de silicon sau bandă și se vor aplica pe firele de păr tratate chimic înainte ca acestea să fie răcite. Aceste bucle mari se pot menține prin folosirea unor produse speciale de styling.

Producte folosite pentru permanentul cu bucle mari

Atunci când se folosesc produse pentru styling pentru a menține buclele mari, este important să se țină cont de câteva lucruri.

Mousses si geluri- Acestea sunt produse care pot fi utilizate pentru a menține buclele mari, dar care ar trebui folosite cu moderație pentru a evita reducerea volumului excesiv.

Spray-uri fără spumă- Produsele fără spumă sunt ideale pentru a menține bucle mari și să ofere rezultate optimale.

Cremă pentru fixare- Cremă pentru fixare poate oferi o rezistență sporită buclelor mari, dar aceasta ar trebui aplicată cu moderație.

Hainele adecvate pentru permanent cu bucle mari

Atunci când se are un permanent cu bucle mari, este important să se poarte îmbrăcăminte potrivită pentru a obține un look care să se potrivească stilului de viață. În mod ideal, acest lucru ar trebui făcut în așa fel încât să se poarte haine care să se potrivească cu părul coafat.

Ținută clasică- Pentru un look clasic, în combinație cu parul cu bucle mari s-ar putea să fie nevoie de haine precum fuste sau rochii, și pantaloni. Hainele trebuie să fie destul de concisă și de linie simplă pentru a completa look-ul.

Ținută retro- Dacă se dorește un look în stil retro, împreune cu părul cu bucle mari se poartă, de obicei, haine precum pantalonii evazați, fuste sau jachete uni.

Ținută modernă- Pentru o ținută modernă, se pot purta haine precum blugi, pantaloni scurți sau pulovere.

Avand in vedere toate aceste lucruri, se poate concluziona ca permanentul cu bucle mari este o modalitate excelentă de a folosi parul pentru a obține un look modern și elegant. Cu toate acestea, trebuie avută în vedere procedura corectă atunci când se face un permanent și să se țină cont de produsele potrivite pentru a menține buclele mari.