Tunsul parului drept este una dintre cele mai populare metode de a-ti schimba aspectul si de a te simti extraordinar. Acesta poate fi realizat prin intermediul unor instrumente standard de tuns, precum si printr-o varietate de stiluri si tehnici. Cu toate acestea, persoanele care il utilizeaza trebuie sa fie constiente de nevoia de a-l întreține, pentru a evita degradarea sau distrugerea parului. Iată tot ce trebuie să știți despre parul tăiat drept și cum să îl îngrijiți.

Ce este un păr tuns drept?

Un păr tuns drept este, în esență, un stil care implică obținerea unei linii drepte sau îndoirea unei linii drepte la vârfuri. Acest stil poate fi simplu, sau ar putea include și detalii precum ric-racuri, cozi, voluntari sau bucle, și se poate vedea pe multe lungimi și tipuri de păr.

Beneficii ale părului tuns drept

Există numeroase beneficii legate de a avea un par tuns drept, inclusiv:

• Arcurile se scufunda ușor și nu se desfac rapid, ceea ce vă permite să vă bucurați de stilul vostru pentru o perioadă mai lungă de timp.

• Este ușor de întreținut, în special dacă ai tencuiala sau alte stiluri care au nevoie doar de un revizuit ocazional.

• Acest par poate suporta orice intensitate de proceduri de ondulare preferati.

• Părul vindecat este protejat, pentru că acest produse cosmetice cum ar fi lacul si fixativul nu sunt folosite prea des.

Modalități de obținere a părului tuns drept

Tunsul parului drept implică adesea folosirea instrumentelor standard de tuns. Instrumentele pot fi obținute din magazinele de produse cosmetice, sau chiar în magazinele de produse de specialitate. Utilizatorii ar trebui să se asigure că înțeleg de asemenea care sunt instrumentele de tuns potrivite pentru tipul lor de par.

Pentru părul lung, tunsul poate ține în cursă mai multă decât pentru cele mai scurte stiluri, și poate fi mai eficient să se folosească metoda de tăiere cu apă sau un stilator încălzit. Pentru aceasta, utilizatorii ar trebui să se asigure că înțeleg cum aleg cel mai bun dispozitiv pentru stilul lor.

Este important să alegeți un stilist sau coafor calificat pentru a vă tunde părul drept. Un profesionist calificat vă poate ajuta să obțineți un par tuns drept care să arate perfect și care să nu preia prea multe produse.

Ingrijirea parului tuns drept

Ingrijirea parului tuns drept presupune utilizarea produselor cosmetice, precum șamponul, balsamul și uleiul corect și, cel mai important, hidratarea. De asemenea, un stil de par tuns drept necesită spălarea parului cât mai rar și o periere ușoară a părului pentru a preveni deteriorarea. Pentru a menține parul drept și neted, se recomandă să se învelească parul înainte de a se culca sau de a se spăla.

În plus, mulți experți în stil sugerează să se evite folosirea prea mult a produselor profesionale, precum produsele de încălzire și produsele pentru finisare. Acestea pot să deterioreze genul de păr drept, de îndată ce acesta s-a uscat și se încurca mai rapid. Este întotdeauna mai bine să se utilizeze produse cosmetice profesionale atunci când este necesar decât să se abuzeze de ele.

Având acest lucru în minte, poate fi extrem de important să se înțeleagă că îngrijirea parului tăiat drept constă din câteva elemente:

• Folosirea produselor cosmetice adecvate.

• Vopsea în mod regulat parul pentru a menține o frumusețe strălucitoare.

• Curatarea firelor încurcate.

• Folosirea produselor speciale pentru a se păstra stilul drept parului si a-l proteja de căldură si de produsele de styling.

• Limitarea folosirii produselor de încălzire și de finisare.

• Hidratarea parului regulat.

• Blocarea parului înainte de culcare pentru a preveni încurcarea.

• Perierea parului cu măiestrie pentru a-i îmbunătăți rezistența.

• Evitarea produselor care conțin alcool sau alte chimicale agresive care pot usca parul.

• Având grijă de parul tuns drept prin tratamentul de aer cald, încercând să se evite folosirea aparatelor cu caldură prea des sau prea mult.

De asemenea, îngrijirea parului poate fi usor intarita prin aderarea la cîteva reguli simple:

• Se recomandă tăierea marginilor parului și a vârfurilor în mod regulat pentru a preveni încurcarea parului.

• Se recomanda utilizarea uleiurilor esentiale pentru a oferi parului drept, al siliciu nutritiv, ulei de nuca de cocos sau ulei de masline pentru a-l face mai neted.

• Folosirea în mod regulat a produselor speciale pentru parul drept pentru a-l întări și a-l proteja de producele cosmetice.