Bucurestiul este un oras frumos cu multe atractii, activitati si divertisment care sunt accesibile intregii familii, in special copiilor. Capitala Romaniei ofera oportunitati variate familiilor cu copii pentru a se bucura si relaxa, de la cumparaturi la divertisment – hai sa exploram Bucurestiul cu copiii.

1. O zi la Aqua Magic

Aqua Magic este unul dintre cele mai cunoscute locuri de joaca din Bucuresti si perfect pentru a petrece o zi cu intreaga familie. Acest loc are trei piscine diferite, in care atat adultii cat si copiii se pot bucura de ore intregi de distractie si joaca. De asemenea, sunt si multe alte activitati, inclusiv trambuline, echitatie, tobogane si proprietati gonflabile, pentru a satisface dorintele toată familia.

2. Drumetii pe Lacul Cernica

Cernica nu este doar un lac, este o experienta formata din pasari salbatice, hanuri, palate si cateva lacuri, impreuna cu o varietate de fauna si flora uimitoare. Lacul Cernica ofera tuturor sansa sa se bucure de frumosul peisaj si sa aiba parte de o experienta obisnuita, fiind o metoda excelenta de a petrece timpul cu familia.

3. Cumparaturi

Mall-urile din Bucuresti pot fi locuri excelente de distractie si relaxare pentru familii. Shoppingul este perfect pentru a petrece cateva ore sau chiar mai mult, fara sa plictisesti. Exista multe optiuni de divertisment si distractie pentru copiii, inclusiv bowling, cinematografe, patinoar si arcade, care va oferi distractie pentru intreaga familie.

4. Gradina zoologica

Gradina zoologica din Bucuresti poate fi o experienta minunata pentru intreaga familie, oferind oportunitatea de a observa si invata despre animalele din intreaga lume. Copiii vor avea parte de ore intregi de distractie explorand proprietatea, facand diverse animale, iar parintii si ceilalti membri ai familiei isi vor putea petrece timpul relaxandu-se si savurand peisajul.

5. Muzeul National de Arta

Daca iti doresti sa iti aduci copiii intr-un mediu educational, Muzeul National de Arta este locul ideal. Acest muzeu adaposteste o colectie ampla ce cuprinde arta locala si internationala, astfel copiii vor avea parte de o experienta educationala, plina de informatii. De asemenea, de cele mai multe ori muzeele au planificate evenimente si program educational pentru copii, dar si pentru parinti, astfel versatilitatea acestui loc este foarte mare.

6. Parcul Tineretului

Parcul Tineretului este unul dintre cele mai populare locuri pentru familiile cu copii din Bucuresti. Acest parc ofera multe spatii verzi si spații de joaca, precum si faleze, drumuri si alei pavate. Copiii pot avea parte de distractii variate, cum ar fi carting, navomodelism si tenis, in timp ce adultii se pot relaxa privind peisajul frumos al parcului.

7. Gradina botanica

Gradina botanica ofera oportunitatea de a petrece o zi remarcabila de explorare si educare pentru intreaga familie. Acest loc are o varietate enorma de plante, flori si alte tipuri de vegetatie, care se vor bucura de flori colorate si rasfoim cateva carti si manuale despre flori si alte plante.

8. Plaja

Chiar daca nu suntem in proximitatea marii, Bucurestiul ofera omultime de terenuri de joaca si plaje pentru copii. Lacul Vacaresti este una dintre plajele publice de vara, unde intreaga familie se poate bucura de soare si aer curat, pe langa distractie. De asemenea, aceasta plaja a fost destinata pentru a proteja lacul, astfel incat toata lumea sa se bucure de acest timp de calitate impreuna.

9. Acvarii si lacuri amenajate

Bucurestiul ofera o multime de acvarii si lacuri amenajate, astfel incat intreaga familie sa isi poata petrece timpul. Acestea sunt locuri perfecte pentru a petrece o seara plăcută privind pestii, pasarile si alte animale salbatice. De asemenea, pentru indragostitii de sporturi nautice, lacurile amenajate ofera o gama variata de sporturi pe apa.

10. Placere la teatru

Teatrul Gulerati poate fi o experienta placuta, pentru intreaga familie. Acesta ofera spectacole profesionale si divertisment amuzant pentru copii, precum si actiune, comedie si music-hall pentru toata lumea. De asemenea, aceasta locatie are o zona speciala pentru copii, unde se poate viziona un film sau un spectacol cu multe surprize.

11. Parcul Herastrau

Parcul Herastrau se afla in inima Bucurestiului si ofera o gama variata de divertisment. Acesta ofera o multime de facilitati, precum casa de regat si plot nou, precum si piste de bicicleta, mini-golf si multe altele. Daca iti doresti sa iesi la aer curat cu intreaga familie, acesta este locul perfect.

12. Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti are cea mai extinsa colectie de obiecte rurale din intreaga lume. Acest muzeu este unul dintre cei mai importanti din Bucuresti, si acopera o vasta gama de culturi, arhitecturi si obiceiuri din Romania. Acest loc ofera familiilor cu copii oportunitatea de a afla si invata istoria incredibila a tarii.

13. Muzeul National al Taranului Roman

Muzeul National al Taranului Roman este unul dintre cele mai frumoase si mai interesante locatii din Bucuresti. Acesta adaposteste o colectie de obiecte traditionale, din vase de lut, portul traditional romanesc sau casa taraneasca. Aceasta este o oportunitate unica de a invata si intelege mai bine cultura, traditiile si istoria Romanilor.

14. Gradina Kiseleff

Chiar in centrul capitalei se ascund cateva locuri stravechi precum Gradina Kiseleff. Acest parc a fost fondat la inceputul secolului 20 si este unul dintre cele mai vechi parcuri din Zona Bucurestiului.