Moieciu de Sus, un sat de munte cu cascade de peste 10.000 de ani, se afla la poalele muntilor Bucegi si Piatra Craiului, aproape de orasul brasovean. Orasul recent a devenit una dintre cele mai populare destinatii turistice din Romania datorita spectaculoaselor peisaje ce ofera fiecare calator si a numeroaselor activitati din zona.

Descopera peisajele pitoresti ale satului Moieciu de Sus

Satul Moieciu de Sus, inregistrat prima data in istorie inca din 1957, este renumit pentru magnificele sale cascade si pentru frumusetea peisajului sau unic, aflat la poalele muntilor Bucegi si Piatra Craiului. Acesta constituie o priveliste uimitoare, o oaza de liniste si relaxare, unde turistii pot admira varietatea de animale si pasari salbatice si chiar sa se bucure de atractiile culturale si istorice ale locului.

Satul Moieciu de Sus poate fi accesat prin masina, urcand Hotelul Galeon, in care se afla si RTVT Cazane. Daca aveti mai mult timp la dispozitie, va puteti bucura de plimbare pana la adapostul de lacul Bolboci sau chiar sa faceti un transport asigurat prin masina de la stitiunea Predeal pana la Moieciu de Sus.

Ce activitati se pot face in zona

In zona se pot face numeroase activitati pentru toate varstele, cum ar fi pescuitul, drumetiile montane, escaladarea muntelui, explorarea padurilor si poienelor si chiar alpinismul.

Multi turisti vin sa admire cele peste 10.000 de ani de cascade in miniatura, sa faca plimbari de senzatie cu barca pe lacul Bolboci sau pur si simplu sa admire panorama si sa-si relaxeze privirea peisajului.

Totodata, Covasna a reusit sa se reinventeze si sa devina o destinatie ideala pentru noaptea prelungita de aventura, unde otelurile de campare sunt pline si unde se pot face diverse activitati la interior, precum rafting si paintball.

Atractii turistice

Una dintre cele mai atractive zone ale satului Moieciu de Sus este rezervatia naturala Cetatile Ponorului, care ofera o priveliste uimitoare prin aburii ce se ridica intre crestele muntelui. Acesta este si un refugiu pentru numeroasele specii de animale carpatice, printre care ursi, caprioare, lupi si cerbi.

O comoara a acestui sat este si Monumentul Adio Doamnei, situat pe un taram al Cerului, ce reprezinta un mormant din piatra care cuprinde dovezi istorice.

Excursia la Buvacularii de la Moieciu de Sus este si ea una dintre atractiile principale ale zonei. Acestea sunt vai si chei naturale construite in mod miraculos, prin priza si toaca.

De asemenea, turistii pot vizita Valea lui Bolca, lacul Gura Zubului, traseul turistic Umilitul cu cascada de 15 metri, Galeria de arta ale asezamintelor scitice si valea Vadu Giulotului.

Restaurante si hoteluri

Daca ati decis sa vizitati Moieciu de Sus, exista numeroase locuri in care puteti savura mancaruri delicioase. Startul oricarei zile ar fi cu un mic dejun la A&A Villa, situata in sat.

In cazul in care doriti sa mancati ceva traditional, puteti merge la Pensiunea Silva, unde veti fi primiti cu suflet si cu mancare traditionala. La Pensiunea Silva puteti gusta o ciorba imbelsugata sau o coji hribi cu ciuperci.

Si, daca aveti pofta de pizza, Pizzerie Jocul Bisontului e solutia ce trebuie, unde puteti savura delicioase preparate italienesti si pizza proaspat preparata.

In ceea ce priveste cazarea, exista numeroase optiuni, incepand de la cabanele si casele familiale la vile si pensiuni, din care una mai interesanta decat alta. Cele mai cunoscute sunt Casa Trandafirul, casa cuaca in mijlocul unei paduri de stejar si Varful cu Dor, situat in apropierea Cascadelor pentru cei care cauta sa se odihneasca la aer curat in mijlocul naturii.

Cu atata oferta de vizitat si de vazut si cu numeroasele locuri de cazare si mancare din zona, Moieciu de Sus este o destinatie ideala atat pentru cei care iubesc natura, cat si pentru cei aventurieri, pentru o escapada romantica sau o vacanta cu prietenii.