Durerea subratalara este un simptom de multe ori neidentificat, care poate ascunde diverse probleme de sanatate. Simptomul cauzeaza disconfort nedefinit la nivelul spatelui inferior, uneori extins la fese si coapse. Din nefericire, simptomul poate semnala o varietate de afectiuni grave, ce necesita diagnostic si tratament precoce.

Ce este durerea subratalara?

Durerea subratala se refera la o durere care se simte in partea inferioara a spatelui. Cele mai frecvente exemple includ durerea lombara sau sciatica. Durerea poate aparea ca o senzatie arzatoare sau persistenta, care poate iradia de-a lungul umarului si picioarelor. De obicei aceasta se poate agrava din cauza pozitiilor anume, cum ar fi asezarea pe scaun pentru perioade prolungate sau ridicarea greutatilor.

Cauze ale durerii subratale

Exista o varietate de cauze ale durerii subratale, incluzand atat factori mecanici, cat si medicali. Primii compusi din primul grup, cauze mecanice, includ:

● Oboseala musculara: Muschii si ligamentele se pot zdruncina sau provoca durere din cauza lipsei de odihna sau a efortului excesiv.

● Postura incorecta: Pozitiile anume, cum ar fi aceea pe fotoliu sau in picioare, pot lipsi coloana vertebrala de sustinere si pozitionare corecta.

● Greutate excesiva: Acest motiv este unul dintre principalele factori de risc pentru durere subratala, deoarece presiunea excesiva vine sa creeze probleme musculare si de disc intervertebral.

Factorii medicali pot include infectii, accidente sau traumatisme, osteofite sau inflamatii articulare si, mai rar, tumori. Durerea ce apare din aceste cauze poate fi un simptom al unei conditii mai serioase sau chiar trebuie sa fie tratata.

Diagnosticul durerii subratale

Diagnosticarea durerii subratale poate necesita vizite ale medicului curant si radiografii. Aceste vizite ar trebui sa fie discutate cu medicul, deoarece orice diagnostic corect trebuie să ia în calcul informațiile medicale anterioare.

Particularitatile durerii subratale

Potrivit medicilor, durerea subratala prezinta urmatorii factori:

● Poate fi adesea descrisa ca o senzatie intre strangulare si arsura in partea inferioara a spatelui.

● Uneori, durerea poate fi ingreunata de miscari anume si poate iradia spre alte zona.

● Poate dura de la cateva minute pana la mai multe zile.

● Este influentata de elementele externe, si anume schimbarea abordarii tuberculare, inclinarea sau intinderea usoara a tumefiaturilor musculare.

Tratamentul durerii subratale

Primul tratament ce poate fi acordat durerii subratale, este schimbarea abordarii tuerculare si precautii medicale. Adaugand cateva exerciții de extindere sau mentinere a spatelui sa ajute la ameliorarea simptomului. Acestia includ:

● Extensia presupune intinderea si relaxarea spatelui. Aceasta poate fi realizata prin inversarea pozitiilor si statul pe spate pentru jumatate de minut.

● Flexia lombara include indreptarea spatelui in jos si ridicarea umerilor de pe sol de cateva ori.

● Flexia membruluiui inferior presupune miscarea piciorului in sus si apoi intinderea usoara.

Adesea, medicii recomanda si medicamente antiinflamatoare si medicamente care amelioreaza durerea, una dintre cele mai cunoscute fiind paracetamolul.

In cazul in care durerea este severa sau persistenta, medicul poate decide sa faca un test imagistic, cum ar fi o radiografie, o tomografie computerizata sau o rezonanta magnetica. Acestea ajuta la detectarea anumitor probleme medicale care pot cauza dureri subratale, deoarece acestea evidentiaza structuri anormale din coloana vertebrala sau compresiunea sau iritatia nervilor. De asemenea, tratamentul poate include o gama de abordari medicale, cum ar fi interventii, excese terapeutice si, in cazuri extreme, chirurgicale.

Deci, din moment ce durerea subratala poate acoperi un spectru larg de afectiuni, este esential sa mergi la medic pentru evaluare. Dumneavoastra si medicul dumneavoastra va puteti colabora pentru a descoperi cauza si sa va alegem un tratament eficace.