In momentele in care relatia ta e aproape de final, ultimele mesaje pe care tu si iubitul v-ati schimbat, sunt intotdeauna cele mai dureroase. Indiferent cine a hotarat sa se desparta, fie aceasta decizie buna sau nu, cu siguranta ca acele ultim mesaje sunt intotdeauna greu de formulat. Din pacate, uneori intebari simple precum de ce, cum sau ce se va intampla nu pot fi usor de raspuns.

Asadar, ca sa ii usurezi durerea si sa inchei relatia in cel mai civilizat cu putinta, am pregatit urmatoarele mesaje de despartire pentru el.

Iarta-ma

In primul rand trebuie sa intelegi ca desi ne despartim, e foarte posibil sa car de vina pentru ceea ce s-a intamplat. Poate ca ai facut lucruri care l-au ranit sau poate ca ai luat deciziile gresite, insa fa-o sa isi dea seama ca tu iarta-ti.

Indiferent ce ai facut sau ce te-a determinat sa luati aceasta hotarare, ia-ti responsabilitatea si fa-i sa inteleaga ca tu nu vei purta pic de vina in aceasta despartire. Printr-un mesaj civilizat si printr-o discutie serioasa, desi dureroasa, arata-i ca tu simti regretul si ca esti dispusa sa ierti si tu si el.

”Iubirea mea: vreau sa iti spun ca sunt in crestere de vina pentru ceea ce s-a intamplat. Vreau sa iti cer iertare pentru fiecare fractura adusa in sufletul tau, regretele si lacrimile noastre amandurora. Sper ca tu poti sa imi ierte si sa ne amintim de acele clipe minunate pe care le-am impartit. Te pup, … ”

Spune-i adevarul oricum ar fi el

In orice relatie chiar daca este vorba de despartire, trebuie sa lasati partenerul sa stie ce gandesti si ce simti. Nu este indicat sa iti ascunzi opinia si sa nu ii spui adevarul. Aceasta politete aparenta poate sa il ranesca chiar mai mult decat adevarul.

Incearca si tu sa ii explici cu blandete ce gandesti si ce simti, cauzele care au dus la aceasta despartire si ce ai invatat din aceasta relatie si ce stii sigur ca vrei de la viitorul tau.

Mesajul ar trebui sa fie la fel de direct ca si sentimentele tale. Evita sa imbraci aceste ganduri si in metafore sau sa ii exprimi sentimente false ca sa nu creezi durere suplimentara pentru ambii parteneri. Daca simti ca asta e indeajuns de mult pentru el, si ca tot ce iti mai doresti e sa ne oprim aici, spune-i asta direct.

” dragul meu: stiu ca desi acest lucru e foarte dureros, ambele parti ar trebui sa mergem mai departe. Am amandoi nevoie de o perioada de aclimatizare si sa an emintiri placute despre noi doi ca sa ne putem indrepta privirea catre viitor.

Incepand de astazi, suntem doi straini ,desi va doresc ca intotdeauna sa va faceti partea din trecutul nostru important. In continuare sper sa ai parte de o viata plina de fericire si amintiri vesele “.

Recunoaste ceea ce a fost

Chiar daca despartirea a marcat finalul relatiei tale, recunoaste tot ce a insemnat aceasta relatie pentru tine . Intarki-i aminte ca mai conteaza momentele speciale pe care le-ati impartit impreuna . Parcurge toata relatia si povesteste-i ce ai invatat si ce tipuri de amintiri ai imparasit.

Sau , poate iti amintesti de momentul in care v-ati cunoscut? Sau de ce ti-a placut de el prima oara? sau de ce ai hotarat sa stai langa el pana la cele mai din urma moment? Fie ca discutati online, sa te vada sau sa vorbesti la telefon, exprima-ti sentimentele si comunic-i ca atat are noroc sa aiba o persoana in viata ta care ti-a semnat sentimentele de dragoste si intelegere.

”Dragule, a venit momentul sa spunem adio, dar intai vreau sa-ti spun ca ai fost mereu cea mai minunata persoana pe care am cunoscut-o. Amram un profund respect pentru ce ai fost si ce ai contribuit la viata mea. Daca ar fi sa plec in urma cu ceva bun pentru tine, aceasla ar fi sa iti pastrezi sentimentele de incredere si buna-stare si sa iti gandesti inainte cu optimism la viitor. ”

Asuma-ti responsabilitatea

Daca relatia s-a sfarsit, poate ca tu sau partenerul tau ati facut ceva gresit si esti corect sa iti asumi responsabilitatea cauzelor care au dus la aceasta despartire. Asa cum am spus mai sus, e important sa aduci ieri merge si tu , sa te faci responsabil pentru cele intamplate si sa iti asumi partea ta de vina.

Nu inseamna intotdeauna ca aceaste lucruri se datoreaza unui vinovat sau unei persoane, ci mai degraba poate fi cauzata de incompatibilitate sau de schimbare subita de situatie. Indiferent de ce se afla in spatele acestei relatii, ultimul cuvant ar trebui sa fie intotdeauna cel al prieteniei.

”Mereu am considerat aceasta relatie ca fiind o veste mare si poate ca nu am facut intotdeauna ce era mai bine sau poate ca am facut prea putin sau chiar prea mult pentru aceasta relatie sa fie perfecta. Vreau sa iti spun ca daca tu si eu nu mai suntem pe aceeasi panta acum, poate ca nu am facut ce trebuie. Bineinteles ca mai sunt si alte motive, insa sper ca tot ce am facut pentru el sa ii duca aminte ca am fost acolo si ca i-am oferit cea mai buna versiune a mea.”

Iarta-ti si fa-si sa inteleaga ca intotdeauna vei fi alaturi de el

Este foarte important sa ii spui partenerului tau ca va ramane mereu in sufletul si in gandurile tale si ca vei fi mereu alaturi de el. Uneori o astfel de despartire poate afecta lui si sau ei poate sa aiba nevoie de sprijin emotional.