Lacul Ochiul Beiului este o adevarata minune a naturii in judetul Alba, Romania. Acest lac de munte de origine glaciara, situat in Padurea Ses si la altitudinea de over 1400 metri, a fost declarat rezervatie naturala in anul 1998. Numele Lacului Ochiul Beiului a fost datorat figurii sale în forma de ochi. Este recomandat tuturor celor care vor sa se bucure de frumusetile naturale, iar lânga șes se poate găsi iarba, aerul curat, copacii si raurile ce se varsa în lacul plin de pesteri viu colorate si pasari salbatice unice.

Istoria Lacului Ochiul Beiului

Istoria Lacului Ochiul Beiu are inceputuri incerte, dar presupune ca a fost creat in urma unor procese geologice din urma cu milioane de ani. Stratul de gheata s-a topit si acestea au format silnicul ce dreneaza șesul, iar lângă lac au ramas urmele acestor procese geologice.

Peisaj Natural Spectaculos

Lacul Ochiul Beiului este considerat unastupoare bijuterie de munte, ce abia asteapta sa fie descoperita. Fiecare persoana care se aseaza pe malul acestei minuni, va fi pur si simplu uimita de peisajul spectaculos si suprarealist ce se ofera priveliștii. Unele plaje, în special așezarile din jurul lacului, sunt mancate cu iarba verde si copaci. In aceasta parte a lacului se afla o luminișlenecesit frecventat de o serie de animale salbatice ce contribuie alaturi de lac la frumubatea acestui loc.

Activitati De Aventura și Relaxare

Lacul Ochiul Beiului ofera un loc excelent pentru aventuri si relaxare. Acesta vine cu multe activitati, de la inot, trecking, și relaxare in natura. Usor de accesat, poate fi cu usurinta atins intr-o zi. O vizita la Lacul Ochiul Beiului iti ofera experiente inedite si il voi face me mai buni apreciator al frumusetii naturii. Aceastasuprarealistica destinație este o oaza de liniste si poate oferi o gama variate de experiente. De la cascade și cascade la zonele bogate în faune si flora, Lacul Ochiul Beiului are ceva pentru toata lumea.

Facilitati si Acomodări

Exista plaja proprie, cu locuri pentru corturi, precum si o baraca disponibila pentru cei care doresc sa se relaxeze la Lacul Ochiul Beiului. Oaspetii vor putea gasi si un magazin care ofera produse alimentare si articole necesare calatoriei lor intr-o zona relativ izolata. In acest fel, ei nu trebuie sa faca cumparaturi mari inainte de a pleca.

Minunile Lurmeculate din apropiere

In apropiere, oaspetii pot descoperi alte minuni ale Lumii Muntilor, începând cu rezervatia naturala de Pesti din Muntii Apuseni, unde se poate vedea si admira biota locala. Apoi se poate vizita Manastirea Prislop, situata in Muntii Maramuresului, sau Muntii Rodnei, unde se poate admira vederile spectaculoase asupra Muntilor Leaota. in acelasi timp, Lacul Ochiul Beiului vine si cu multe alte preferinte, cum ar fi vizitarea Manastirii Petru Voda.

Lacul Ochiul Beiului este un lac de munte de origine glaciara situat in Padurea Ses, judetul Alba, Romania, si la altitudinea de mai mult de 1400 metri. Acesta este renumit pentru forma sa neobisnuita de ochi si minunatele plaje cu iarba verde si copacei. Lacul ofera oportunitatea de a se bucura de plimbari, inot, oras si experienta naturii unice. Unele alte puncte spectaculoase din apropierea lacului, precum Rezervatia de Pesti din Muntii Apuseni, Manastirea Prislop, Muntii Rodnei sau Manastirea Petru Voda, îl fac un loc ideal pentru cei care vor sa se bucure de frumusetea naturala si a cunoaste lumea muntilor.