Intepaturi în inimă sunt sentimente de disconfort sau durere scurtă lângă, în sau sub zona pieptului, în zona inimii, sau în spatele mâinii. Acest simptom poate fi unul dintre simptomele sugerând prezența unei afecțiuni de fond. Intepaturile în inima pot varia de la leșin ușor, ca o încordare rapidă și scurtă, la disconfortul mai profund și constând că un nod în gât sau o presiune în piept. Uneori poate fi iritant sau chiar intens și poate dura dintr-o fracțiune de secundă până la câteva ore.

De obicei, cea mai mare parte a persoanelor care prezintă intepături în piept sunt tratate cu succes, cu toate acestea, uneori acest simptom poate fi un semnal al unei probleme cardiace serioase. Pentru a completa diagnosticul medicului, amintiți-vă intepăturile ca riscuri de atac de cord. Din fericire, aceste sentimente nu sunt întotdeauna cauzate de o condiție medicală.

Ce cauzează intepături în inimă

Există multe cauze ale intepăturilor inimii. Unele condiții medicale grave pot provoca, de asemenea, aceste senzații de intepătură. Simptomele pot varia între persoane și se pot schimba în funcție de stres și alte factori.

Mulți oameni experimentează intepături în inimă din cauza situațiilor de incertitudine, de stres sau de frică. Aceste sentimente de frică sau anxietate pot apărea în timpul șocului sau al experiențelor negative care pot cauza o accelerare a ritmului cardiac sau o altă respingere a sistemului cardiovascular. De obicei, cauza acestor intepături este nevinovată. Acestea sunt rareori legate de o problemă cardiacă.

Deși persoanele cu boli cronice ale inimii sunt predispuse la intepături în inimă de la dispnee și alte simptome, ar putea fi nevoie să se ia în considerare și alte condiții care ar putea fi cauza intepăturilor. Lista medicală completă a cauzelor și condițiilor conduse de intepături în inimă include, dar nu se limitează la:

  1. Angina pectorală: Boala coronariană solită poate fi cauza intepăturilor care durează câteva minute sau la ritmuri rapide sau încordare a mușchilor inimii.

  2. Atac de cord: Deși este mai producător de durere toracică profundă, poate, de asemenea, cauza simptome mai ușoare precum intepături în inimă.

  3. Hipertensiunea arterială: Aceasta poate fi prezentă înainte de apariția intepaturilor din cauza presiunii ridicate asupra organelor și țesuturilor.

  4. Hypotension arterielă ortostatică: O scădere bruscă a presiunii arteriale la schimbarea poziției corpului, cu stare confuză și amețeli și intepături în inimă.

  5. Aritmie cardiacă: Unele aritmii cardiace pot provoca senzația de intepătură din cauza schimbării ritmului cardiac.

  6. Boala inimii reumatismale: Acest tip de boală a inimii poate provoca o cantitate crescută de sânge pompat spre țesuturi sau schimbări de presiune în țesuturi.

  7. Boala aortica disecanta: Această afecțiune este o afectare a arterei mari care se află în inimă, care se poate deschide ca o fibră textilă.

  8. Boala Mitrali: Această afecțiune, cauzată de regurgitarea valvei mitrale, provoacă deseori intepături în inimă și în spatele inimii.

  9. Unghiului Strangle: Acest simptom poate fi cauzat de simptomele fizice asociate anxietății și stresului.

  10. Dahilchoneld: De obicei această boală autoimună provoacă intepături în inimă și se poate prezenta sau agrava în cazul persoanelor sub stres sau anxios.

  11. Pericardita: Aceasta este o infecție și inflamație a inimii care poate provoca intensități intepături, care pot fi însoțite de disconfort.

  12. Fibrilația atrială: Aceasta este o tulburare a ritmului cardiac care provoacă flutter sau intepuri în inimă.

  13. Sarcina: Mai multe femei însărcinate experimentează intepături în inimă în zona pieptului. Acest lucru se datorează schimbărilor hormonale și schimbărilor în presiunea sângelui.

  14. Intepături temporar cauzate de tensiunea musculară: Această stare poate fi cauzată de contracții ale mușchilor gâtului sau pieptului și se poate intensifica în cazul persoanelor prea încordate sau prea îngrijorate.